TH700R4 nykäisy

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Loepoe, 14.6.2002.

  1. Loepoe

    Loepoe 1st gear

    Onko aihetta huolestua, laatikko nykäisee oikein rivakasti kun vaihtaa ykköseltä kakkoselle, tuntuu kuin mitään luistoa ei olisi, lukkohan on vasta 3 ja 4 vaihteella? Muut vaihdot ovat liki huomaamattomia (ylös ja alas,kickdown). Tämä nykäisy tapahtuu kun polkasee lujempaa, nykäisy on lievempi kun muistaa hellätä kaasua juuri ennen vaihtohetkeä. Auton mukana tuli uusi vaihdeöljysuodatin ja ilmeisesti myyjä oli aikonut vaihtaa litkut jossakin vaiheessa. Olisko kakkia kaasarissa niin sanoakseni eli aika vaihtaa liemet loodaan? Aikaisemmat kokemukset automaateista rajoittuu vuokraautojen vaihteistoihin jotka on ehkä hieman nykyaikaisempia kuin tämä omassani oleva.
     
  2. Lettu

    Lettu Gearhead

    mikä auto?
    paljon ajettu?
    tarkistanu öljyn määrän, värin, hajun?

    kyseiseen laatikkoon on suositeltavaa vaihtaa mehut ja suodatin 30tml välein
     
  3. Loepoe

    Loepoe 1st gear

    Pontiac Parisienne STW, kone 5 l
    abt 201000 miles (realistisin vaihtoehto, uusi kiekka tripissä nyt noin 1000 miles)
    öljyä on riittävästi, väri tais olla aika punainen, haistellut en ole.
    Vaihdettu noin 3 vuotta sitten (15000 km).

    Karahkalla vaihteet menee nätisti päälle, paitsi jos ilmastointi on päällä.
     
  4. Lettu

    Lettu Gearhead

    pittäähän sitä haistaa.. menee mukavasti päähän jos ei muuta :grin: eiku litkuun tulee selvä palaneen haju ja väriki o mustaa ja nokista.

    tarkistanu määrän kone käynnissä Parkilla?
    vai vaikuttaa ilmastointi tuohon.. outoa :I

    kiekat taitaa nousta aika korkealle ennenku vaihtaa 2:lle?
     
  5. elky

    elky Gearhead

    Jos kaasupoljin on lähellä pohjaa vaihtaessa niin kuuluukin vähän nykäistä. Jos muuten toimii normaalisti ei syytä huoleen.
     
  6. Lettu

    Lettu Gearhead

    jep eikös shiftkitillä just tohon pyritä? parisiennessäki kumi vinkasee ku kakkonen pökäsee silimään? <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  7. Loepoe

    Loepoe 1st gear

    Huomaan olleeni hieman epätarkka ilmaisuissani. Ilmastoinnin päällä ollessa siis kun laittaa lähdettäessä vaihdetta päälle sydäntä riipii kun koko ajopeli melkein loikkaa ilmaan kun vaihde kytkeytyy, koneen ollessa pienemmillä kiekoilla vaihde kytkeytyy vähemmän radikaalisti, kuitenkin niin että homman huomaa. (Okei okei, minä olen totaali aloittelija näissä hommissa, edelleenkin luulen että automaateissa vaihteita vaihtelee irlantilaiset menninkäiset..<IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">).

    Tänään kuulostelin vaihteita eikä vaihto mielestäni 'siisti' ole vaikka ei kaasua juuri monottaisikaan, kaasun lievä höllääminen ennen vaihtohetkeä (20 - 30 km/h) helpottaa. Ennen ostoa kokeilin aikamoisen liudan Capriceja ja Parisienneja, eikä ainakaan niissä vaihtamishetki rytkäyttänyt samaan tapaan. Tähän yksilöön päädyin koskapa kone rullaili siististi ja kuittien mukaan kone oli ainakin käytetty auki, kori on hyvässä kunnossa ja varovaisessa koeajossa vaihteisto pelaili tosi hyvin, mitä nyt vaihdeosoitin on hieman pielessä. Taidan tehdä niin että vaihdan vaihteistoöljyt, suodattimen ja tiivisteen ja käytän autoa jossain automaatti korjaamossa jos siellä osaisivat diagnosoida onko tuo normaalia vai ei. Ei vaan minun vähällä kokemuksella tunnu siltä.

    Shiftkitti ei avittasi vinkasuun muussa kun lompsassa, ei riitä ponchossa poppis kumminvinkuttamiseen vaikka mitä tekisi...

    Ei enää ikinä kytkinpoljinta!!!!
     
  8. Lettu

    Lettu Gearhead

    Mun th700-r4:sen korjausopas sanoo mm tämmöstä:
    Problem:
    Slipping or ROUGH 1-2 shift

    Check:
    - Throttle lever & bracket assembly:
    * Incorrectly installed or damaged.
    * T.V. cable broken or binging

    - 2-4 band:
    * Worn or mispositioned

    Tuon vaijerin voi (suht) helposti tarkistaa ilman että tarttee purkaa mitään. Ilmanputsari vaan eestä pois.
    Tässä pari linkkiä jolla pääsee alkuun:
    http://www.netgearhead.com/tech/gm/gm_t ... leshooting

    http://www.netgearhead.com/throttleadjust.asp
     
  9. Mixmax

    Mixmax 1st gear

    Ennen kuin vaihdat mitään niin käytä auto siellä korjaamolla. Osaavat siellä nimittäin kertoa aika paljon jo sen perusteella, mitä kaikkea öljyn ja suodattimien seasta löytyy.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    [/quote]

    Osaavat siellä nimittäin kertoa aika paljon jo sen perusteella, mitä kaikkea öljyn ja suodattimien seasta löytyy.

    [/quote]

    Onko muuten vakavaa jos öljyn seassa on ikäänkuin pieniä ilmakuplia tms. kuplia?
    Kun katson öljyn pintaa, niin niitä on muutamia ainakin öljytikussa olevassa öljyssä ja varsinkin kun öljy on lämmintä.

    Lisäksi on sellanen probleemi, että se laatikko (TH700) vuotaa öljyä jostain (jopa noin 2rkl/vrk), oisko turbiininstefasta? Öljypohjan tiivisteestä se tuskin tulee, on nimittäin uusittu jo kahdesti!
    Koko turbiinin "pohja" on öljystä märkä (siis se metalli kotelo siinä turbiinin ympärillä).

    Vuoto alkoi korjauksen jälkeen ja korjaamo kyllä lupasi tutkia asian.

    Ennenkuin kerkiän korjaamolla niin olen yrittänyt seurata mittatikusta öljyn pintaa ettei se pääsisi liian alas jottei loota vain hajoaisi, mutta ei se tikku tunnu kertovan oikein mitään: Aina näyttää öljyä olevan liika, olipa laatikko sitten lämmin tai kylmä ja vaihde N tai P.
    Öljy on Mobil ATF 220.
     
  11. Loepoe

    Loepoe 1st gear

    Vaihteisto toimii nyt niin hyvin kuin 325000 km ajettu voi toimia. Huollossa vaihdettiin öljyt, suodatin ja ilmeisesti jokin vaihtamiseen liittyvä jousi löysempään. Lisäksi turbiinilukon voi nyt kytkeä pois päältä erillisellä kytkimellä. Joka tapauksessa vaihdot siistiytyivät huomattavasti, American Powerin Taskilan mukaan tosin vaihteen vaihdot saakin huomata, eli ei olisi ollut isompaa syytä huoleen.
     
  12. Lettu

    Lettu Gearhead

    vaihettiin varmaan servosta.
    paljonko operaatio makso?
     
  13. Loepoe

    Loepoe 1st gear

    Oli osa isompaa remppaa ja huoltoa (ohjaus, jarrut ja yleishuolto), heitän karkean arvion että jotain 170 euron huitteilla. Muutaman tunnin työtä, osat (öljyt,jousi, kytkin ohjaamoon). Ei juuri halpaa vaan kun ei itse tiedä mitä tekisi, minulla olisi omatoiminen huolto jäänyt öljynvaihtoon ja suodattimeen. Kaupunkiajossa ilman lukkoa ajelu on jouhevampaa, onko jollain kokemusta mitä vaikuttaa kulutukseen, lisää, pitää entisellään vai vähentäisi. Ennen meni jotain 15 - 20 l seka-ajossa riippuen monon raskaudesta.
     
  14. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    Mulla oli sama vika vanissa, eli sydäntä särki ku se vaihto 1:seltä 2:lle. Jälkeenpäin tuli laatikkoremppa jossa ilmeni seuraavanlainen vika: Laatikon sisällä oik. takakulmassa on kaksi jousta ja männät elikkäs sylinteri, niiden tehtävänä on pehmentää vaihdossa tapahtuva öljynpaine isku. Mulla oli 1 - 2 vaihteen jousi poikki. Eli mäntä on jousikuormitteinen jonka kautta öljy kulkee. 3 ja 4 vaiteen jousi on ylempi ja 1 ja 2 vaihteen on alempi elikkä se joka tulee ekana ja helpoiten esiin.
    Helppo korjata, öljypohja pois ja siinä se jo näkyykin, kolme pulttia pois ja jousi on näkyvissä.
     
  15. jyrgen

    jyrgen 3rd gear

    Kah, kohtalotoveri vuodelta -02.

    Omassa autossa sama juttu. Nykäisee radikaalisti kun vaihtaa kakkoselle, sit kun höllentää kaasua niin pehmentää nykäisyä.
    Mulla on tosin th350 laatikko.

    viime keväänä korjaamon setä aukaisi laatikon ja päätteli öljystä, että laatikko vetelee viimeisiään... Ymmärrettävää, kun on yli kolmekymmentä vuotta vanha lodju.

    Tietäiskö kukaan etelä-savon tietämiltä automaattikorjaajaa, kun tuntuu ettei täällä manuaalilandiassa sellasta putkaa joka kulmalla ole? Saattashan tuota uuden laatikonki ostaa kun kunnostetun kohtuu hinnalla jostain sais...
     
  16. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    tarkista alipaineletkun kunto joka tulee kaasuttimelle/ ruiskulle... Omassa Cadillac Fleetwoodissa oli juuri samat oireet ja syyksi paljastui murtunut letku TBI ruiskun juuressa.
     

Kerro tästä muillekin!