Thomas-kylmäpyörösaha

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja lpr, 4.3.2018.

 1. lpr

  lpr 2nd gear

  Onkos kukaan vaihtanu tuommoiseen sahaan leikkuuemulsiopumppua? Se on jonkun 70- tai 80-luvun Fiatin bensapumppu, mutta minkä. 127 eikä Lada oo ainakaan. Tietäskö kukaan mistä kävis?

  Vaihteistokin on aika väljä, mut ajetaan vika ulos, ennen kun aletaan rattaita uusimaan. Jos jollain on romusahasta osia ni tietysti kiinnostaa, mut en nyt niitä varsinaiaesti ole etsimässä.
   
 2. xterror

  xterror 3rd gear

  Millaiset pyörimisnopeudet siinä sahassa on? Mulla on vastaavanlainen himmeli pajalla mut on vaan niin turkasen hidas pyörimään ettei sillä tuu ikinä sahailtua.. Pumpusta ei valitettavasti oo tietoa.
   
 3. sbm396

  sbm396 Gearhead

  Noissa käytetään pikateräs terää pitää pyöriä hitaasti kun terän halkasija luokkaa 200mm
   
 4. lpr

  lpr 2nd gear

  En oo pyörimisnopeutta mitannu, mut kait se jotain 50-150 rpm luokkaa on. Tuskin yli 200 rpm. Ite yleensä sahaan hitaammalla nopeuella. Hyvä terä kun on ja emulsiota riittävästi, ni on hyvä ja yllättävän nopee rautojen katkasuun. Omassa Thomas 315:ssä on 315mm terä

  Etenkin tykkään, kun ei tuu kipinöitä ja saa jiirit kohalleen. Helppo on kaikki rakenneteräs hommat tehä, kun on osat leikattu oikeeseen kulmaan, senkun paistelee kiinni.

  Omasta mielestä tuommonen hakkaa halppis vannesahan ja hintatasoltaan on kuitenkin samaa luokkaa tai jopa halvempi. Toki toimivilla käyetyillä, ei uusilla.
   
 5. dbltrbl

  dbltrbl Gearhead

 6. dbltrbl

  dbltrbl Gearhead

 7. lpr

  lpr 2nd gear

  Just tuon ebay linkin näkönen pitkänokkanen on pumppu.

  Mullakin on juuri se pronssiratas kulunu. Klappia terässä on useempi sentti, edellinen omistaja ajanu ilman öljyjä. Ainakin oli tyhjä kun tuli mulle ja kun laitoin öljyt ja vaihoin ne saman tien, tuli pronssijauhoo tosi paljon. Ootko kyselly tuota ratasta mistä? Ite en oo kyselly enkä ettiny ebaysta tms., kun tuo saha toimii vielä. Saattaa mun käyttömäärillä kestää vielä vuosia.
   
 8. 80 crew cab

  80 crew cab 2nd gear

  otko kokeilut puhistaa pumppua.itellä autoi kun purki kaikki osat ja puhisti ja kasas takas.
  sit vielä kokeilin imeä läpi imupuppulla et varmasti tuli nesttettä
   
 9. lpr

  lpr 2nd gear

  Edellisellä omistajalla oli ottanu tallin muutossa kipeetä ovenpielen tms. muodossa. Puuttuu imupuolen letkukara ja arviolta neljännes koko pumpusta. Alaosa rungosta on vissiin ehjä, et pumppuosan vaihtamalla vois selvitä. Pumppuosa saattais käyä aika monestakin autosta. Nyt on niin vähän ollu käyttöä, et oon sahannu ruiskuttamalla pullosta emulsiota.
   

Kerro tästä muillekin!