Thunderbirdin moottoritila,apua kaivataan:(

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja BigBlockHead, 29.9.2009.

  1. BigBlockHead

    BigBlockHead 1st gear

    Eli nyt tarvittaisiin kuvia ja infoa 1988 Ford Thunderbirdin moottoritilasta. Sopiiko uudemman linnun ( 89 -> ) osat, myös tähän vanhempaan ?
    Korjaaja kun hävitti vahingossa osat kansiremontin yhteydessä ja maahantuojalta ei tunnu saavan enää laturin / ilmapumpun kiinnikkeitä, polttoainesuuttien kiinnikkeitä, hihnapyöriä, dampperia (ilmapumppu ja laturi onneksi löytyy tarvikkeena) jne, mitä näistä kuvista puuttuu. Omat muistikivat ovat todella heikot siitä miltä puuttuvat osat näyttivät :(

    Autossa on 3,8L V6

    [​IMG]

    [/img]
     
  2. ls1978

    ls1978 Gearhead

    No johan on tapaus, kai sentään korjaamo maksaa kaikki viulut ja on apuna osien hankinnassa? Taitaa olla aikamoinen metsästys edessä, uutena taitaa mainitsemasi osat olla hävinneet Fordin listoilta vuosia sitten. Saattaa olla, että osa kaipaamistasi osista olisi yhteensopivia 89-> Tbirdistä, mutta en varmaksi sano. Uudempi kun on aika paljon ahtaampi konehuoneestaan, niin ainakin nuo apulaitteiden kiinnikkeet saattavat olla toisenlaisiakin. Sen sijaan suuttimien raudat, hihnapyörät ja dampperi voisivat hyvinkin sopia. Konehan on aivan sama kuin uudemmassakin.

    Nettiautossa on tällä hetkellä myynnissä -88 3,8 Cougar, siinähän on kaikki konehuoneen palikat samanlaisia kuin Tbirdissä. Sieltä voisi ainakin saada osviittaa, miltä osien tulisi näyttää ja mitä kaikkea puuttuu. Olisi sitten helpompi vertailla uudempien osien sopivuutta. Noita Fox-korisia Tbirdejä / Cougareita kun ei liiemmin purettuna taida missään Suomessa olla, mutta uudempia kyllä löytyy.

    Sivustolta www.coolcats.net voisi löytyä jotain apuja. Se on fox Cougareihin / Tbirdeihin keskittynyt porukka, mukana myös V6-autojen kanssa pelaavia.

    Onnea metsästykseen!
     
  3. BigBlockHead

    BigBlockHead 1st gear

    Kiitos paljon vinkistä! Kysely Coolcatsin kautta on vetämässä :)

    Ja kyllä kaikki korjaajan kanssa on sovittu! Tulee vaan tuottamaan päänvaivaa ja harmaita hiuksia, kun kukaan ei OIKEASTI tiedä, mitä osia puuttuu :(
     
  4. 74

    74 Gearhead

    En oo varma onko mussessa samanlaista sälää mut kannattaisko kysyä tolta:
    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=170564

    Mulla olis kyl yks -88 Cougar mistä vois muuten kattoo mut vein sen vähän aikaa sit seisomaan ja siellä ei ihan joka päivä tuu käytyä...
     
  5. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

  6. BigBlockHead

    BigBlockHead 1st gear

    Kiitoksia vastauksista !

    Mahtaakohan tähän löytyä dampperia jostain uutena ?

    ja mikäköhän ero näillä ilmapumpuilla lienee ?

    [​IMG]

    [​IMG]

    Erinköisiä ovat, mutta mutta...

    Homma etenee muuten hitaasti, mutta varmasti. Eli jos vaihtaa kaikki osat niin 89 ja uudemmasta pitäisi sopia, kaikki, paitsi dampperi.
     

Kerro tästä muillekin!