Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

 1. valpas

  valpas Gearhead

  Autontuojat, ja romutus taitaa olla samoissa käsissä?
  Jos kilometrimaksu tulee, niin oman auton käytön verohelpotukset pitää nousta kodin, ja työpaikan välillä. Muuten moni lakkaa käymästä töissä.
  Tälläkään hetkellä ne ei monellakaan riitä edes välittömiin kuluihin. Lisäksi pitää olla oma auto, jotta pääsee töihin, eli kuluja on paljon enempi, kuin verotuksessa huomioidaan. Ei kaikki oo työpaikan vieressä asumassa!
   
  rane58 tykkää tästä.
 2. multsi

  multsi 2nd gear

  Mun uskomukseni mukaan autokanta ikääntyy sen takia, että autot kestävät yksinkertaisesti helkkarin pitkään nykyään. Toimivaa autoa ei romuteta. Korit ja moottorit kestävät todella hyvin vuosikymmenten takaiseen verrattuna.

  Isoisällä oli 70-luvulla ke30 Corolla, johon ensimmäinen vaihtomoottori piti asentaa väljistyminen takia alle 100tkm ajettuna ja kori oli läpimätä 10-vuotiaana.

  Nyt suvusta löytyvässä -05 Corollassa ei ole ollut 12v/260tkm aikana mitään vikaa, öljyt pysyvät tapissa kirkkaana vaihtovälin ja ruostetta ei ole täplääkään.

  Autolehtien kestotestit ovat aika tylsää luettavaa nykyään, kun ei autoista löydy mitään vikakertomusta ja purettaessakin kaikki osat ovat tehtaan toleransseissa.

  Vuoden -80 TM:ssa on taulukko silloin rekisteristä poistuineiden autojen keski-iästä. Tuolloinhan rekisteristä poisto tarkoitti käytännössä romuttamista. Ladat sinnittelivät liikenteessä 9v ja volvot 16v. Kaikkien keskiarvo on jossain 12v paikkeilla. Nykyään keskimääräinen romutusikä on päälle 20v.

  Erilaiset anturiviat ovat toki tulleet entisten koneremonttien ja hitsihommien tilalle, mutta niitähän voi aina vaihdella kun pistokkeesta saa usein tietää tarkan vian.
   
 3. sämpy

  sämpy Gearhead

  AutoBildin pikkubemarin 50tkm kestotesti olikin sitten kuin raikas tuulahdus 70-luvulta :D

  No sitten käyttömaksuun:

  Autontuojat ry, osoite Ateneuminkuja 2C, 10 krs.

  Punavuoressa on Neste Express jossa kunnolla palava 98E maksaa nyt 1,484€/l

  Haluaisinkin ylläolevan pohjalta tähdentää, että eikö autontuojista tuo bensiini sisällä ihan riittävästi veroa, n 1€. Eli jos auto kuluttaa 7,5l/100km maksaa autoilija siinä samalla veroa 7,5c/km. eli 1500€ vuodessa.

  Kun hankkii 2005 vm. keskikoon auton tonnilla, tulee samalla maksaneeksi autoveroa 180€.

  Miten tämän poisto oikeuttaa laittamaan 10c/km lisäveron?
   
 4. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Kursivoidut IS:n artikkelista.

  "Autotuojien mukaan myös autoveron ympäristöohjaus toteutuisi siis nykyistä veromallia paremmin polttoaineverolla ja ajoneuvoverolla sekä matkaan, aikaan ja paikkaan sidotuilla tienkäyttömaksuilla. Tämä lisäisi Autotuojien näkemyksessä verojärjestelmän oikeudenmukaisuutta, koska kilometripohjainen hinnoittelu voidaan muodostaa siten, että ruuhka-aikoina ylikysyntää voidaan hillitä käyttömaksuja korottamalla ja vastaavasti tarjota edullisempia käyttömaksuja hiljaisen kysynnän aikaan."

  Pröööt ... väärin!

  Ihmiset liikkuvat tiettyihin aikoihin syystä, yleensä liittyy töihin menemiseen tai töistä tulemiseen. Toisin sanoen mahdollinen yli- tai alikysyntä on enemmän riippuvainen nykyisestä yhteiskunnasta, kuin "huvikseen autoilusta".


  "Autotuojien mukaan olisi tärkeää, että kilometripohjaisten tiemaksujärjestelmien muodostamisessa liikenteen verorasitus ei kokonaisuutena kasvaisi, vaan niiden käyttöönoton yhteydessä hankintaverosta ja vuosittaisista veroista luovuttaisiin."

  Kuulostaa komealta, mutta tähän mennessä kaikki aiheeseen liittyvät laput/laskelmat, mitä olen nähnyt, perustuvat epärealistisiin numeroihin. Toki näillä saadaan näyttämään kokonaisveroaste ihan OK:ltä, mutta todellisuus on eri.

  Joka kerta kun olen laskenut eri ehdotuksista normaalille, lihaa syövälle ja töissäkäyvälle heteromiehelle uuden ehdotuksen mukaisia kilometrikustannuksia, niin aina summat on kasvaneet 50-100% ... eli laskelmissa lähdetään siitä, että hintoja alennetaan niiltä, joiden ei tarvitse liikkua muutenkaan.


  "Lisäksi lähtökohtana tulisi Autotuojat ja -teollisuuss ry:n mukaan olla valtakunnallinen tiemaksujärjestelmä, joka mahdollistaisi alueellisesti erilaisten maksutasojen oikeudenmukaisen toteuttamisen."

  Prööt ... väärin, eikä tule onnistumaan. Hyvänä esimerkkinä toimii tämä jo vaikkapa pk-seutu, jossa teoriassa on hyvä julkinen liikenne, mutta sepä toimii hyvin vain, jos satut kulkemaan säteittäisesti Helsinkiin / Helsingistä pois.

  Eikä varmasti yksikään instanssi ala jokaista potentiaalista reittiä tässä maassa hinnoittelemaan erikseen, joten odotettavissa olisi jonkun Vihreän Puolueen viritelmä ts. reggae-myssystä nykäisty hattuvakio.

  -JJ-
   
  stealth ja rane58 tykkäävät tästä.
 5. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  No jos maseratimies maksaa satatonnia vähemmän, ja viisikymmentä tojotamiestä kaksi tonnia enemmän, niin keskimäärinhän veroaste on pysynyt ennallaan.:poff:

  Eikä taida olla kuin kaksi puoluetta, jotka on tätä vastaan ilmoittaneet olevansa: Persut, jotka ei kelpaa kenenkään hallituskumppaniksi ja eivät siis ole asioista päättämässä, ja siniset, joita ei juuri kukaan äänestä. Ei oikein hyvältä näytä.
   
 6. sämpy

  sämpy Gearhead

  Ja sinistenkin käytännön toimet on vähän niin ja näin. Eikö tuolla ole juuri se persujen toteutusosasto, joka uhosi ennen vaaleja ettei bensaveroa nosteta tai muutenkaan mennä autoilijan kukkarolle? Mutta Soinille uskonasiat on kansanasioita tärkeempiä. Tai no halushan se juppikootterit verolle.
   
  rane58 tykkää tästä.
 7. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  mun mielestä kaikki nykyhallituksessa olevat uhosivat että "kenenkään verotus ei nouse"
   
  rane58 tykkää tästä.
 8. valpas

  valpas Gearhead

  Varmaan sitten ne verot ei nouse, mutta muut maksut nousee? Mamuille on turvattava hyvä toimeentulo, jotta saavat muutettua yhteiskuntamme omakseen?
   
  rane58 tykkää tästä.
 9. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Nyt ollaan asian ytimessä, tämän takia on erittäin tärkeätä et jokainen itsensä ja lastensa tulevaisuudesta välittävä Suomen kansalainen käy 28,1 -18 vääntämässä selkeä lukuisen numeron 5 paperilapulle.
   
  rane58 ja stealth tykkäävät tästä.
 10. pantera

  pantera Gearhead

  Ihan sellanen ilmoitusluonteinen pikkuasia että presidentti ja sen valinta ei vaikuta verotukseen eikä mihinkään maksuihin .
  Jatkakaa :rotfl:
   
 11. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Väärin kaikki asiat vaikuttavat kaikkeen, ei tietenkään ihan suoraan, mutta välillisesti, näin se vain menee.
   
  rane58 tykkää tästä.
 12. mcmies

  mcmies Gearhead

  Joo, katteetonta uhoamista ja henkseleiden paukuttelua on saatu nähdä.

  Tuloverotusta on vähän kevennetty, mutta vastaavasti jokseenkin kaikkea muuta kulutusverotusta paitsi arvonlisäveroa on kiristetty. Ja tuloveroonkin vaikuttaa kiristävästi asuntolainan korkovähennyksen asteittainen poistaminen. Lopputulos ainakin meikäläisen kohdalla merkitsee taas entistä isompaa siivua verottajalle. Ei oikein hotsita enää.

  Jos kevennys yhtäällä kompensoidaan kiristyksellä toisaalla, iso kuva ei muutu miksikään. Iso ongelma ei ole siinä, että tuloverotus tai bensaverotus tai sähköverotus olisi kireää, iso ongelma on siinä, että kaikki verotus on kireää, toisin sanoen kokonaisveroaste on liian korkea.

  Sitä puolestaan ei voida laskea ellei menopuolella ensin lakaista isolla luudalla.
   
  talonmiehen vapaapäivä, sdfsd ja rane58 tykkäävät tästä.
 13. stealth

  stealth Gearhead

  Soini ei usko muuhun kuin hillotolppaan ja omaan lihavaan perseeseensä.
  Tuo kuvatus (kuvotus) ei tyytynyt pelkästään kääntämään takkia vaan, petti äänestäjänsä tavalla jolle on vaikea löytää vertaistaan suomen historiassa.
   
  Muokattu: 30.12.2017
  rane58 tykkää tästä.
 14. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Toi oli hieno homma perussuomalaisilta et saivat kaiken paskan potkittua puolueesta pois, soini on kyllä aivan ykkös kusipäitä.
  Mutta tähän ketjuun liittyen muistellaas mikä puolue on jyrkästi vastustanut satelliittikyttäystä, aivan oikein perussuomalaiset, tällä hetkellä ainoa äänestettävissä oleva puolue, toivottavasti myös Suomen kansa ensin puolueprojekti pääsee myös vauhtiin.
  1994 kun kävin äänestämässä EI eulle niin silloin jo tiesin ettei tämä homma tule toimimaan, mutta siinä meni vähän vikaan etten silloin uskonut Suomen olevan näin syvällä paskassa kuin ollaan nyt 2017.
   
  sämpy, rane58 ja MIAMIDRAGRACING tykkäävät tästä.
 15. Toope

  Toope 2nd gear

  Niinkö? Ei varmaankaan säädä lakeja yksikseen,tai veroja nostele tai laske. Sen se kyllä tekee että hyväksyy tai on hyväksymättä ne lait allekirjoituksellaan.
   
  rane58 tykkää tästä.
 16. pantera

  pantera Gearhead

  Paitsi ettei silläkään ole muuta merkitystä kuin että hidastaa prosessia.
  Jollei presidentti vahvista lakia, se palautuu eduskunnan käsiteltäväksi. Laki on hyväksyttävä asiasisällöltään muuttamattomana tai hylättävä eduskunnan täysistunnossa yhden käsittelyn asiana äänten enemmistöllä. Näin hyväksytty laki tulee voimaan ilman vahvistusta.
   
 17. urho3

  urho3 Gearhead

  Onko Tämä suklaapoika Pekka?
   
 18. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  tämä onkin oikea paikka kehoittaa äänestämään viherhöpöä ja autoilun rajoittamista.suomen äänestäjät ei paljon tulevaisuudesta määrää.prosentti omistaa 50 prossaa maapallon varoista ,ne päättää että tehdään entistä heikompaa tavaraa ja uutta tilalle vähemmällä työvoimalla.lapset tulee näkemään vielä semmoista mitä meikä ei kerkeä näkemään.siihen asti bensa haisee.tesla on tekopyhien laite.
   
  rane58 tykkää tästä.
 19. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  toi lienee aika mahdotonta koska kaikki puolueet menee ennen vaaleja siihen tilaan että kaikille kaikkea ja mistään ei leikata.

  Varsinkin kun nyt talous näyttää taas kasvavan, todetaan vaan että hyvinhän tää menee, nyt on taas jaettavaa ja samat rakenneongelmat ja ylipaisunu julkinen sektori jää
   
  rane58 tykkää tästä.
 20. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  saat olla onnellinen ettet tuu näkemään mitä lapses vielä tulee näkemään.

  Esim. nämä tutkimukset siittä mitä ilmastonmuutoksen torjunta yms. vastaava tuuba tekee suomen kansantaloudelle ei ole mitään mieleisimpiä luettavia. Toki jos oot isotuloinen niin tää ei haittaa lapsiasi koska köyhimmät maksaa tostakin suhteellisesti eniten.

  Sitäkin voi miettiä miten tollaset isot vallankeskitysprojektit kuten EU on yleensä pättyneet.
   
  rane58 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!