Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

 1. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Eli näköjään yli puolet kansasta on valitettavasti idiootteja :wc: :wc:
   
 2. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Yritin osallistua uudestaan vaan ei systeemi anna.
   
 3. taunusstyle

  taunusstyle 2nd gear

  mieki laitoin faceen linkkiä tosta lakialotteesta,sain vaan etelässä asuvilta kavereilta vittuiluja ja että he käyttää julkisia kulkuneuvoja :(
   
 4. sämpy

  sämpy Gearhead

  Millähän opilla nuo ääliöt on ansainneet päästä kaveripiiriin? Ai niin, facessahan voi olla miljoonia "kavereita", kuulemma.
  No, emännän asenne oli odotettu. "mitä sitä murehtimaan ennenkuin se on todellisuutta".
  Vaikka hänen verotuksensa kasvaa mahdollisesti 150->1000€.
  Mietin jo että pitää alkaa hoitaa kaikki ajot sitten kunnnon autoilla, taakse vaan tarra:
  "pitäähän kalliisti verotetusta autoilusta edes nauttia, bensaa palamaan!"
   
 5. 4x4_76

  4x4_76 1st gear

  Allekirjoitettu ja jaettu.

  Pikkasen alkoi vituttaa ku mietin tota kyttäyssysteemiä ja kalustoa mitä täällä suunnalla liikkuu... helvetisti venäjän kilpisiä autoja, välillä ei muita tule vastaankaan. Levähdyspaikoilla itärekat käy tyhjäkäynnillä ku kuskit nukkuu, sininen pilvi leijuu alueella. On se vitun hienoa maksaa ittesä kipeeks jotain maailmanpelastusmaksua kun naapurin kansalaisten ei tartte siitä välittää paskaakaan!
   
 6. Pora

  Pora 1st gear

  Laita sinne naamakirjaan linkki tuohon kansalaisaloitteeseen!

  Voisiko sinne tehdä ihan jonkin oman osion/ryhmän gps-seurannan torpedoimiseksi?

  Jos joku haluaa kansanedustajien sähköpostit valmiina luettelona niin laittakaa privaa.
   
 7. Pora

  Pora 1st gear

  Ei nyt sentään. On myös tutkimuksia joissa 60% vastustaa ja 25% kannattaa. Luonnollisesti lvm julkaiseen mieleisiään kyselyitä.
   
 8. st. vitus dance

  st. vitus dance 3rd gear

  Klassinen "Suomi on sitoutunut" -argumentti.

  Kaikkeen vekkuliin sitä ollaan sitouduttu tässä huomaamatta.

  Pelottaa mitä kaikkea sitoutumista vielä tuleekaan esiin.
   
 9. sectoid

  sectoid Gearhead

  Tästä maasta on tulossa maanpäällinen helvetti. Kiitos kaikille viherpiiperöille sekä vasureille.
   
 10. st. vitus dance

  st. vitus dance 3rd gear

  Lisäisin vielä kiitoksen kapitalisteille.

  Ne on oivaltanu että kansalta peritty raha puhdistaa ympäristöä.
   
 11. Naxu

  Naxu Gearhead

  Ikävä kyllä suurin osa porukasta on idiootteja... Itsekin olen pariin otteeseen tuota kansalaisaloitetta jakanut, eipä kiinnosta ketään. Porukka vaan miettii kilpaa, miten onnistuvat kulkemaan kommarikyydillä töihin, mihin pitää mennä autolla että loppumatkan pääsee julkisilla. Oikein kilpailevat siitä kuka onnistuu käyttämään 1.5-2h/suunta duunimatkoihin, joihin kuluu autolla 45min-tunti.

  Samalla hykertelevät poistuvaksi "lupailtua" autoveroa ja halpenevia autoja, tajuamatta sitä että väliraha pysyy samana, ei se uuden ostaminen oikeasti tule yhtään halvemmaksi, kun vanhasta saa p*skaa käteen. Aivotonta sopulilaumaa ovat Suomalaiset. Ansainneet tuhonsa......

  Ketään ei edes tunnu haittaavan se, että GPS-seurannan tultua vakuutusyhtiöt sitovat liikennevakuutukset ajotapaan, kaasun polkaisusta kilisee rahaa vakuutusyhtiölle. Ihmisiltä on holhottu oma ajattelukyky pois ja tulevat sukupolvet ovat kaupuhkilaistuneita poropeukaloita joiden suurin pulma on se, mihin ravintolaan menisi sikahintaisen fine-dining sapuskansa syömään. Ja loppuosa porukasta sitten kärvistelee tulokuopassa hernesoppaa särpien, kun kaikki muu on jo niin sikamaisen hintaista, ettei rahat riitä ja työpaikkaakaan ei ole, kun vihervasurit ovat terrorisoineet suomalaisen teollisuuden.
   
 12. belair66

  belair66 Gearhead

  Joo ja jos tällainen systeemi tulee, niin kaikkien hyödykkeiden hinta nousee taas saletisti. Kohta Suomessa ei kertakaikkiaan kannata enää mikään, kun liikkuminen tehdään vaikeaksi ja kalliiksi.. Nyt pitäisi ottaa se pää pois perseestä ja alkaa miettimään miten saada halvemmaksi liikkuminen. Autovero ja polttoainevero alaspäin heti vaikkapa 15%.
   
 13. st. vitus dance

  st. vitus dance 3rd gear

  Varmaan osa-totuus siinä että meiän tavan pulliaisten liikkuminen alkaa elää jonkinlaista muutoksen aikaa.

  Kauniimpi ilmaisu sille että yksityisautoilu tulee olemaan yläluokan etuoikeus.

  Jos ei nyt sitte ympäristösyistä suoraan, niin sitten siitä johdetuista poliittisista syistä.

  Vähän sama ajatus kun näillä prameammilla risteilylaivoilla.
  Kenellä on varaa lomailla, on varaa maksaakkin lipusta.

  Jos on varaa kesämökkiin, on varaa maksaa sinne menostakin....

  Meiän tavan alle 3000/kk brt pölvästien on ilmeisesti syytä sisustaa kämppä suht viihtyisäks koska täällä aletaa sitte istuskelemaan kokolailla paljon.

  Toverit, kiistäkää ja lytätkää tämä kirjoitus.
   
 14. sectoid

  sectoid Gearhead

  Vitutuksen aiheuttama mietelmä jonka laitoin lärväkirjaan. Katsotaan tuleeko siihen mitään reaktioita.

  Ei kai kukaan ole niin naiivi, että kuvittelee tämän jäävän vain tähän. Valtio ei ole oikeudenmukainen pyhimys, vaan välttämätön paha.

  Kyllä se tienkäyttömaksu vaikuttaa jokaiseen Suomen asukkaaseen vähintään epäsuorasti. Se on niin monimutkainen asia, että tuskin pystyn sitä ymmärrettävästi selittämään kenellekkään. Yritän nyt kuitenkin lyhyesti.

  Jos autoilu tehdään mahdottomaksi, niin porukka ei voi käydä enää töissä, kaikenlainen autoiluun suoraan ja epäsuoraan liittyvä liiketoiminta näivettyy olemattomiin.

  Kauppakeskuksien, kauppojen, liikennemyymälöiden (Abc, Shell, Neste yms), ravintoloiden yms ruokapaikkojen asiakasmäärät romahtavat, ei tarvita enää niin paljon henkilökuntaa (lisää työttömiä), porukka alkaa muuttamaan työpaikkojen sekä palveluiden perässä kaupunkeihin (asuntopulaa, vuokrat kallistuvat), julkisista palveluista loppuu resurssit (lisää ruuhkautuneita terveyskeskuksia)...

  Tietysti osa porukasta saa kenkää huolto ja korjausfirmoista, varaosakaupoista, öljynjalostamoista...

  Tätä voi jatkaa loputtomiin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kukaan ei tule säästymään seurauksilta joita tämä älynvapaus aiheuttaa.

  Tiivistettynä.

  -Lisää työttömiä
  -Lisää yhteiskunnan elättejä
  -Turvattomuus lisääntyy
  -Verot nousevat
  -Kaikki mahdollinen kallistuu
  -Asuntopulaa kaupungeissa
  -Julkiset palvelut ruuhkautuvat kaupungeissa (Niitä kun ei muualla ole, ja vaikka olisikin, niin sinne ei pääse.)
  -Infrastruktuurin kapasiteetti loppuu (Vesijohdot, viemäröinti, sähkö, matkapuhelimien tukiasemat...)
  -Edellämainituista syistä vesi kallistuu, paskantaminen kallistuu, sähkö kallistuu, puhelimen käyttö kallistuu, asunnon vastike kallistuu, vuokra kallistuu, verot nousevat taas...
  -Et saa omaa rauhaa missään, koska kenelläkään pienituloisella ei ole varaa asua yksin
  -Ulkona ei saa rauhaa, koska jokapaikassa pyörii toimetonta paskasakkia ryöstelemässä ja vittuilemassa

  :wc:
   
 15. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Jos tuo tievero tulee käyttöön vasta 2020 -luvulla (jota vahvasti epäilen), niin päättäjät laskeskelevat pikku päissään, että siihen mennessä suurin osa tien päällä liikkuvista autoista on niin pienikulutuksisia tai kokonaan ilman fossiilisia polttoaineita toimivia. Sen varjolla voisin hyvin kuvitella sen, että tuo vero ihan pelkkänä verona ajateltuna on ihan "järkevä". Jos bensaa ei kulu, niin ei tule verojakaan. Ja jos ajat sähköautolla, niin eipä ne kilometrikulut sitten paljon muutu, jos vertaa fossiilisilla käyvään.

  Se mikä minua huolestuttaa, on se kuinka päättäjät meinaavat autokannan uudistaa. Harrasteautolijoita kun ei vieläkään noteerata millään tavalla. Ja miksi noteerattaisiinkaan, kun harrasteautoilijat eivät saa minkäänlaista etujärjestöä pystyyn oikeuksista huolehtimaan. :wc:

  Sen vain sanon, että vuonna 2020, Suomessa ei päivittäisessä käytössä olevia ja bensa V8:lla liikkuvia autoja enää näy.
   
 16. st. vitus dance

  st. vitus dance 3rd gear

  Paitti yks tulee lommosella P71 Interceptorilla paikalle...
  The last V8.
   
 17. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Se olis tarkoitus. :rotfl:
   
 18. taunusstyle

  taunusstyle 2nd gear

  ne on päässy mun kaveri piiriin sen takia kun ovat kotosin täältä lapin perukoilta ja koulukavereita,aikoinaan paljonki liikuttu yhessä mutta ovat hyvällä tuurilla saaneet kova liksaset työpaikat niin niistä tuli hetkesä vannabe stadilaisia ja muut maan asukkaat on alempaa kastia :( oon kyllä harkinnu vakavasti sitä että poistan profiilin facesta,mutta muutama oikia kunnon kaveri asuu ulkomailla ja etelässä niin en ole vielä poistanu.

  p.s noistaki kavereista jokka avautu niin juttujen perusteella toinen on vihreitten kannattaja ja toinen kokoomuksen :mad: että ei ihme jos meinaa joskus verenpaine nousta persu kannattajalla :odroll:
   
 19. belair66

  belair66 Gearhead

  Sectoid asian kirjoitti just niinkuin se on. Käden käänteessä se ei tapahdu, mutta tapahtuu, jos tämä hulluus ei lopu. Muistakaa nämä asiat sitten seuraavissa vaaleissa.
   
 20. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Ja mitäs tämä uudistus tekee rahtiliikenteelle? vaikka tuskin sillä on niin väliä, kun eihän meillä kohta ole "ammattipäteviä" kuskejakaan!! meinaako ne riksalla kuljettaa tavarat kauppoihin :odroll:
   

Kerro tästä muillekin!