Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. taunusstyle

    taunusstyle Gearhead

    orvellilainen maailma,sen on päättäjät joko kattonu erittäin tarkkaan tai sitten kukaan ei ole etes kuullu semmosesta.luultavasti eliitin käsikirjaan kuuluu juurikin orvellin kirjallisuus,ei tässä muusta voi olla kyse
     
  2. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    En ole kaikkea tästä ketjusta lukenut, mutta onko kukaan huomannut erästä juridista juttua tässä tivolissa?

    Kun kilometriverotuksella korvataan autovero, niin mites vanhat autot, joista on jo maksettu uutena autovero? Autovero kun on kertaluonteinen maksu, eikä sitä voi toistamiseen vaatia maksettavaksi. Onko tätä huomioitu missään? Itse kun ajan automallilla, joista valtio on aikanaan laskuttanut autoveroa noin 35000 euroa...
     
  3. taunusstyle

    taunusstyle Gearhead

    kysymyksiä pitäis heittää semmosistaki ongelmista ku virhe raportit ja järjestelmän vika tila,kukas sillon on vastuussa kun järjestelmä heittää auton vaikka parkissa ollessaan 200 kilsan päähän ja takasin,entäs semmonen ku laite ei toimikkaan silloin ku pitäis.kuka näistä on vastuussa jos auton omistajaa laskutetaan haamu kilsoista.näistähän joku jo ennemminkin heitti huolta
     
  4. st. vitus dance

    st. vitus dance 3rd gear

    Noita samoja varmast pohdittu kun rahaliikenne siirty sähköseen muotoon.
    Mitäs jos tililtä häviää rahaa vaikka olin mökillä kalassa.

    Ilmeisesti moiset ongelmat nähdään niin marginaalisina tuossakin touhussa että niihin ei keskitytä.
    Sitten kun järjestelmä meillä on, niin niiden mahdollisesti ilmetessä pohditaan ja modifioidaan.

    Kuten kaikessa muussakin.

    Se että on käytetty sanamuotoa "kun se meillä on", ei tarkota että tässä todellakaan kannatan, mutta koska kyseessä kysesssä on todellinen rahasampo/valvontajärjestelmä samassa lahjapaperissa, on erittäin todennäköistä että tulee se, tuollaisena tai tietty silloin vallitseviin olosuhteisiin sovellettuna.

    Jos ite olisin Kim Jong Un tms sukulaissielu, niin satsaisin tuohon projektiin kybällä.
     
  5. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Kiitos nykyaikaisen tietotekniikan, satelliittien, ja avoimuuden ilmapiirin, voin kertoa että hurjimmat saattaa haluta antaa palautetta suoraan tähän osoitteeseen: http://goo.gl/maps/V9Kw0
    Alueella on nähtävästi kameravalvonta, eli vierailulla on käyttäydyttävä, tai ainakin pukeuduttava asiallisesti.

    Pahoittelen mikäli joku kokee kommenttini loukkaavana jotakuta (korkeaa) tahoa kohtaan, mutta käsittääkseni en ainakaan riko mitään lakia. Jakamani tieto on siinä mielessä julkista, että se on kaikkien saatavilla kun yhdistää korkeintaan kolmen eri yleisesti hyväksytyn internet-sivuston jakamat tiedot.
     
  6. Gyrus

    Gyrus Gearhead

    Aplicomin tekemässä protossa ei ole OBD liitintä (ainakaan kuvissa mitä työkaverit olivat ottaneet). Tuo mitä iltalehti esittelee on varmasti liian kallis laite tuohon tarkoitukseen.
     
  7. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Nimenomaan, sen takia tämän pitäisikin koskea vain uusia autoja jotka myydään ilman autoveroa, mutta joka paikassa vain toitotetaan et koskee kaikkia autoja eli onko tässä nyt tavoitteena et kaikki suomalaiset ostaa sen harmaan uuden tojotan jossa on OBD-pistoke ja sitten Ollila niitä kauko-ohjaa kartanostaan et mihin kukakin saa ajaa ja kaikille vielä samanlainen tuulipuku ja kuljetaan kuin robotit.

    Museoautoja ja harrasteautoja ei ole myöskään missään artikkelissa huomioitu et miten niiden kohdalla toimitaan, mullakin kun on yks museorekisterissä ja kaksi harrasteautoa niin vähän taitaa tulla kalliiksi asentaa niihin OBD-pistokkeet ja tollaset paskapurkit vai onko tavoitteena tosiaan tappaa autoharrastus ja museoautojen taltioiminen tuleville sukupolville, et kaikki vaan paalaukseen ja tehdään uusia OBD-tojotia.
     
  8. Porvoonlankku

    Porvoonlankku 3rd gear

    Muistaakseni jo vuosia sitten joku viherpiipertäjä/virkamies/autontuojat ry. lausui ihan julkisesti viisauden, että museoautoja tulisi saada taltioida vain museoihin ja ulkoiluttaa vain näyttelytarkoituksessa trailerilla tms.
    Asiasisältö tuossa aivopierussa siis, että liikennöinti moisilla ekotuholaisilla pitäisi kokonaan kieltää...

    Ajoneuvoharrastajien pitäsi ilmeisesti suunnata toimeliaisuutensa vaikka tanhuihin tai filateliaan.
    Niitäkään harrasteena halveeraamatta.
     
  9. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Aihetta sivuttiin uusimmassa Mobilistissa valokuvanäyttelyjutussa, että asenteet on hiukan parantuneet. Ja muistutettiin että ilman museoautosysteemiä ja harrastajia, niin montako autohistoriallista yksilöä olisi ylipäätään Suomessa olemassa kun "virallisia" tahoja ei autoilun historian taltiointi ole paljoa kiinnostanut.

    Niin ja siihen obd-pistokkeeseen on tarpeen asentaa lukijalaitteita myös liikenteessä, että saa ajon aikana tutkittua vikoja esimerkiksi abs-järjestelmässä, missä se satelliittilaite silloin on? Vai tukeeko tuo useampaa laitetta samanaikaisesti?

    No eipä siitä ole varmuutta että mitään obd:tä edes vaaditaan käytettäväksi sellaisen autosta löytyessä, kuten aiemmin mainittiin.
     
  10. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Vai onko tulevaisuuden autoharrastus vain tietokoneella yksinään istumista, väitellään niinkuin tähänkin asti esimerkis et sopiiko se mineraaliöljy vai täyssynteettimen paremmin vanhaan v8 koneeseen, vaikka sillä ei enään mitään merkitystä ole kun koko moottereita ei saa enään käynnistää.
    Cruisingit sit tapahtuu niin et jokainen istuu yksinään omassa autossa autotallissaan ja seinät on isoja näyttöjä josta näkee maisemat ja letkassa sitten ajetaan virtuaalisesti Ollilan kartanon ohi ja Ollilla vilkuttaa siinä tyytyväisenä.
    Oikeestaan autot vois kokonaan kieltää tavallisilta ihmisiltä ja ruoka tulisi automaattisilla kuljetusautoilla suoraan kotia kun eihän tulevaisuudessa ole töitäkään kenelläkään kun Ollilat ovat kehittäneet yhteiskunnan täysin roboteilla automaattisesti toimivaksi.
    Mutta luonnollisesti Olillalla pitää olla oma tojota OBD-pistokkeella et pääsee ajamaan kartanolleen :rotfl:
     
  11. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Onko kyseessä erään tietyn O.J:n kesämökin vierasmajan paskahuussi??Heittäkää nyt joku sille muutama veromiljardi,näyttää siltä että saakohan raukka edes syödäkseen :poff:
     
  12. Porvoonlankku

    Porvoonlankku 3rd gear

    Lieneekö autoa obd:lla tai ilman jordella nimissään.
    Sekin tuossa suunnitelmassa on varsin kornia, että pääpirut tuskin maksavat itse omaa autoiluaan ja vaikka maksaisivat niin muutaman tonninkaan käyttömaksut ei paljon taloutta heilauta.
    Toisin, kuin vaikkapa Kiteeläisellä minimipalkkaisella jonka on pakko käydä Joensuussa töissä, kun lähempänä ei ole.
     
  13. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    No Kiteeläinen on sentään töissä ja kun menee uutta pikkuautoa ostamaan niin hyppii riemusta onnessaan kun se maksaa 2000€ vähemmän kuin ennenen tätä uudistusta, sitten saakin maksaa 500€ vuodessa ylimäärästä veroa liikkumisesta niin todella iso säästö 10 vuoden aikana et kyllä motivoi ostamaan uutta autoa :D
    Onneksi sentään herrojen öky bemareiden hinnat tippuu 110000€ kun taviksien autojen hinnoista lähtee vain pari tonnia, eiks ookkin hieno uudistus :D

    http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288633706831.html
     
  14. B 50

    B 50 Gearhead

    Kun tähän asti on ollu suomalaisen käytössä olevan ulkomaan kilpisen auton esteenä se että käryn käydessä siitä ulkomaille rekatusta autosta on pitänyt maksaa täysi autovero. Jos autovero poistuu, millä sit pelotellaan? Tulvalla? Ai niin, se on käytetty jo.. Heinäsirkoilla? Eli mikä autoveron poistumisen jälkeen estää ajamasta muualle rekatulla autolla?
     
  15. spinout

    spinout Gearhead

    On se. Eiks oo hauskaa, kun nuo punavihreät sossut tajuavat missä mennään? Se on vasemmistoministerin märkäuni, joka puoltaa kiihkeästi Ollilan esitystä, jotta ökyautojen hinta tippuis yli 100 donaa tavislauman kustannuksella ja kallis kyttäyssysteemi sen päälle.. :)
     
  16. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Juujuu,in Finland we have this thing called reilu mei...eiku köyhät kyykkyyn.

    Prosentteina tommosen paljon kuluttavan,isopäästöisen BMW 760 hinnasta lähtis se n.33% tai enemmän ja sit tommosen vähäkuluttavan,vähäpäästöisen Smart fortwon hinnasta lähtis n.10%.Sounds fair,huh??!

    http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288633795603.html
    "Vielä eilen ministeriön edustaja kieltäytyi antamasta nyt julkistettuja tietoja Ilta-Sanomille."

    Kieltäytyi,vai valehteli?!!
    http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288633810169.html
     
  17. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Olisko niin, että ainaisen netissä urputtamisen sijaan, alettaisiin kerrankin oikeasti pistään kampoihin? Ilmoittakaa tukenne ja huolenne kansanedustajille, Autoliitolle yms. tahoille, jotka ovat ovat suhtautuneet epäilevästi tieveroon. Sitä kautta ne saavat lisää äänenpainoa ja sananvaltaa päättäjien keskuudessa.

    Niin ne viherpiipertäjätkin saavat koko ajan enenemässä määrin valtaa, koska jaksavat olla äänessä, muuallakin kuin nettikeskusteluissa.




    Vaan eipä autoharrastajista taida mihinkään olla... :odroll:
     
  18. Foxmies

    Foxmies 3rd gear

    Suomessa on varmaan vieläkin halvimmat taxfree hinnat autoilla. Eli jos verot poistuu niin tehtaat nostaa saletisti hintojaan. Ei sillä että itse uutta autoa ostaisin mutta käy samalla tavalla kuin ravintoloiden alvin kans. Verot laski muttei hinnat ja valtio repii niitäkin rahoja nyt sitten autoilijan selän vereslihasta.

    http://www.automerkit.fi/uutiset/palvel ... llein.html

    ei sellasen purkin häirintä ole temppu eikä mikään.

    http://pjarvinen.blogspot.fi/2010/01/gp ... aksua.html
     
  19. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Niin eikä pelkästään autaharrastajat vaan kaikki suomalaiset on ihan nössöä porukkaa, ei osata pistää kampoihin ja sit jos joku porukka järjestää jonkuin mielenosoituksen niin se menee ihan överiksi ja kääntyyy itseään vastaan niinkuin kävi Tampereella kun mentiin viattomia hevosia hakkaamaan mailoilla vaikka hevoset nyt viimisenä on syyllisiä tähän tilanteeseen.
     
  20. Porvoonlankku

    Porvoonlankku 3rd gear

    Kertokaa sitten täällä mitä äänestämänne kansakunnan valiot vastasivat vai vastasivatko mitään.

    Seuraava ei liity autoverotukseen millään lailla mutta kansanedustajiin.

    Männä vuosina käynnistettiin valtionjohtoisessa firmassa YT-neuvottelut.
    Ko. puulaaki tuotti voittoa aika runsaalla kädellä joskin voitto oli pienentynyt edellisestä kvartaalista ja samaan aikaan siellä tehtiin ylitöitä joka tasolla enemmän, kuin laki sallii.
    Useampikin henkilö lähetteli s-postia eri puolueiden kansanedustajille peräten oikeutusta YT:ille.
    S-postia siksi, että puoluekantaan ja kellonaikaan katsomatta tämä meidän valitsemamme kansakunnan kermahan ei vastaa puhelimiin jotka me taidamme kustantaa.
    Ainoa asiaa kommentoinut oli vas.liittolainen joka kertoi heikäläisten oikein tehneen kirjallisen kysymyksen asiasta omistajaohjausministerille.
    Kyselyn tekijä istui ko. firman hallintoneuvostossa mm. jonkun urpiaisen kanssa...
    Jos siihen asti oli ollut jäljellä jotain lapsenomaista uskoa kansanedustuslaitokseen tai joulupukkiin niin viimeistään tuossa humpassa se karisi.

    Itseäni ei vituta niinkään verotus vaan se, että jotkut ollilan tapaiset jo ennestään varakkaat keräävät tuollakin käsittämättömät voitot pers'aukisten kustannuksella ja ajavat jo valmiiksi sipissä olevat vielä ahtaammalle.

    Viherpipertäjät saavat piipityksensä kuulumaan samalla tavalla, kuin nämä ollilat eli syyllistämällä ja jeesustelemalla.
    Milläpä ekoterroristi ajoneuvoharrastaja syyllistää ketään? :oops:
     

Kerro tästä muillekin!