Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. Tseitsei2

    Tseitsei2 3rd gear

  2. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  3. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mitäs jos ton linkin laittas jokainen tohon allekirjotukseen niin menis varmasti kaikille täällä jakeluun, et se olis jatkuvasti näkösällä.
     
  4. spinout

    spinout Gearhead

    Ei himoita smartti eikä bemu, eikä jälkimmäiseen varaakaan, mutta ei kai se nyt niin kauhea juoppo ja isopäästöinen ole. Yli 100 tonnin autovero ei ole mistään kotoisin.. Suorastaan häpeällisen suuri, ei kehtaa sanoa maailmalla. Ei jääkaapissakaan ole kiinteätä kaappiveroa..

    Asia olisi pitäny hoitaa niinku Ruotsissa 1995, kun liityttiin yhdessä EU:hun ja vieläkin naapurimaa on kartalla. Ja nyt ei tarvittis esitellä mitään gps-seurantaa.. Täällä pitää kaikki ilmoittaa jälkeenpäin konditionaalissa (olisi, pitäisi, kuuluisi.. isi isi)
     
  5. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Sanottu ja tehty.

    Soitaanko, että kaikki jotka allekirjoittaa, niin lisää sen myös allekirjoitukseensa?
     
  6. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Done and done...hyvä idea ja tehkää sama kaikilla muillakin foorumeilla missä pyöritte.
     
  7. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Sovitaan juuri näin.
     
  8. MudMax

    MudMax Gearhead

    Mutta millä ihmeen logiikalla sekään on oikeudenmukaista, että tuosta baijerin mossesta joutuu maksamaan 55 kertaisen (110k vs. 2k) autoveron verrattuna tuohon koppimopoon?
    Kyllä siitä penarista jäisi valtiolle mukavasti hilloa ihan vaan alv:stäkin, ja todennäköisesti autoista kerättävä alv:n tuottokin kasvaisi, mikäli autovero ei olisi jarruttamassa autokauppaa.

    Lisäksi toihan on kärjistetty ääriesimerkki, keskivertoautoissa autovero siirtyy tosiasiassa käytetyn auton ostajan maksettavaksi.

    Ei sillä, että ostasin penarin tai maksaisin autoveroa, kun miehän oon vain kerran erehtynyt ostamaan alle 20 vuotta vanhan (itte olin 17v ja auto 14v) autoverotetun auton, eikä oo toista tarkoitus ostaakaan :poff:
     
  9. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Laitoin sitten itsekin.
     
  10. teddy99

    teddy99 Double Gearhead


    Tuo nimenomaan on se virallinen, eli oikeusministeriön alainen äänestyspaikka. Eli äänet vain tuonne.
    Harmi kun on talvi, nimittäin kesäaikana autoharrastetapahtumissa tehtävä markkinointityö voisi tuottaa hyvinkin tulosta saada se 50000 nimeä listaan. Varsinkin jos siihen saisi taustalle isompia tahoja tukemaan kampanjaa. esim Autoliitto, FHRA, SAHK jne. Ilman järjestelmällistä organisointia on aika haaste saada vaadittu määrä nimiä kokoon ja sitä kautta tieto päättäjille, mitä mieltä kansa oikein on tästä tivolista.
     
  11. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    7,5,2014 asti on aikaa et koitetaan nyt netin kautta hoitaa homma ja allekirjotukset kuntoon niin aloite leviää vähän paremmin täällä ja muilla foorumeilla.
     
  12. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    On se ainakin vapaaehtoisempaa verrattuna satelliittikyttäysmaksuun. Halutessaan maksaa vähemmän liikkumisestaan voi ostaa halvemman auton, mutta kilometrimaksun välttäminen onkin jo hankalampaa. Nykyisessä systeemissä pystyy sentään vaikuttamaan liikkumisensa hintaan ihan toisella tavalla, kuin tässä Ollilan ehdottamassa.
     
  13. palotila

    palotila Gearhead

    Linkki lisätty, hyvä idea.
     
  14. fury poika

    fury poika 3rd gear

    samma här
     
  15. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Olet kannattanut tätä aloitetta 15.11.2013.
    piti oikein tarkistaa,että löyty vielä! eikä vieläkään kunnolla nimiä?!
     
  16. Putte

    Putte 1st gear

    Auton omistaja tai haltija niistä on vastuussa, sillä järjestelmähän on oltava täydellinen eikä sen toiminnassa voi olla edes virhemahdollisuutta. :wink:
     
  17. tsbmw

    tsbmw 1st gear

    Älytön ajatus, että verotuksen ylläpidon työpaikat (jotka eivät tuota mitään)
    - ovat hyöty? Maksamme vain vielä niidenkin kustannukset seurauksineen!
    Kun viimeinenkin kameli on selkänsä katkaissut opastavan kukkahattutädin...

    Ollila koittaa saada verorahat yksityiselle firmalle, sekö on verotuksen syy?
    Missään maailmassa ei ole ehdotettua Orwell tavoitettakaan liikenteeseen!
    Rikon laitteen jotenkin "kolauttamalla, kastelemalla, sähköllä, magneetilla...

    Perustuslaki suojaa yksilövapauden, vapautta ei ole ilman yksityisyyttä!
    Kävin Tallinnassa 1968 ja valvonnan huomasi, nyt ovat meitä vapaampia!
     
  18. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  19. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Sunnuntaina kun tuon allekirjoitin, oli siellä nimiä vain vajaa tuhat. Nyt on kolmessa päivässä tullut 2500, joten jos tohon malliin niitä tulee jatkossakin niin kyl se 50000 täyttyy parissa kuukaudessa. Pitää vaan jakaa tuota linkkiä mahdollisimman paljon että pysyis kehitys vähintään tossa tai parempana.
     
  20. Karpo69

    Karpo69 1st gear

    Hahaa! Kulutin juuri kolme tuntia elämästäni, postaamalla tuon kansalaisadressin linkin sekä tekstin pätkän jossa kehoitetaan osallistumaan adressiin jokaiseen suomi24sen paikkakunta osion/ kaupungin keskustelu alueelle ja kun pääsin viimeiseen osioon joka on varsinaissuomi, niin bAnnasivat mut ulos sieltä!!!???, nyt kun yrittää kirjoittaa jotain niin tulee herja, että käyttö on estetty epäasiallisten viestien vuoksi???? Nuo viestini katoaa yksi kerrallaan tällä hetkellä sieltä.., taitaa sanoma Oy omistaa tuon saitin... Niin Pohjois-koreaa että!! Levittäkää sanomaa adressista!!

    Iltasanomissakin oli eilen täysin mielenvikainen äänestystulos "kannatan uutta kilometri veroa 86%" ja "en kannata 14%" joten kyllä tuoksuu vahvasti manipulaatio ja puhdas paska..
     

Kerro tästä muillekin!