Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. jpalvima

    jpalvima 3rd gear

    Pitäisikö varmuuden vuoksi jo nyt hommata FE:seen ehtaa kuparia olevat, sopivan huonosti eristetyt tulpanjohdot jotta saadaan riittävästi häiriötä aikaan?

    Joo tämän mallin voisi hyväksyä jos seurantalaite asennetaan jokaisen kansalaisen nilkkaan ( kansalaiseksi luetaan myös hallituksessa istuva ministeri). Ei tarvis metrolippuja tarkistella eikä arpoa ketä kävi minkkitarhalla, kiljuhuuruissa katuja valtaamassa tai puroa patomassa...ja jos näitä saa joskus hakkeroitua paikkatiedon selvittämiseksi niin siinähän kansalaisille avautuu uudenlaisia vuorovaikutusmahdollisuuksia kun voi tsekata ruudulta onko esim Shellin hallituksen pj tai liikenneministeri missäpäin liikkeellä :D
     
  2. rakkari

    rakkari 3rd gear

    aika perseestä tämä on.. itellä työmatkaa tasan 100km päivässä, siis pelkkä päivän pakollinen ajo ja siihen sit vielä omat ajot kaupassa tarttee käydä,ymym missä ihmiset nyt käy,, ja kun taloni olen joutunut täältä maaseudulta ostamaan että sai tarpeeksi edullisesti, minkä pystyy ennen kupsahtamista ehkä maksamaan ettei lapsenlapset vielä joutuisi ylisuuria velkojani maksamaan.. joo ja meneehän täältä linja auto 2KERTAA VUOROKAUDESSA ja pelkästään yhteen suuntaan mennessä pitäisi kolmea eri bussia käyttää, ja kun piruuttain selvitin mitäs tää maksais niin noin 60EUROA päivässä menis linkkariin rahaa et pääsis töihin ja takas!!!! ja viel joutuis pari kilometriä kävelemäänkin... NIIN ETTÄ LAITTAKAA VAAN LISÄÄ VEROJA PERKELE niin lopetan varmasti rehellisen työn teon kun se ei enää vaan kannata kun nyttenkin kuukausi tasolla on polttoaine kulut tähtitieteelliset.. että silleen tällä kertaa..
     
  3. tuomo.leva

    tuomo.leva 2nd gear

    Lähempänä totuutta taitaisi olla malli,jossa huolellisesti ajavien vakuutusmaksut nousevat vain kohtuullisesti ja muiden aivan älyttömästi.
     
  4. mga-tomi

    mga-tomi 3rd gear

    Vakuutusmaksut muodostuvat tietääkseni vakuutusyhtiöissä kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan. Ainakin jonkin verran kilpailua yhtiöiden välillä on. Miksi paikannus korottaisi hintoja?
     
  5. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    http://www.alibaba.com/showroom/gps-jammer.html

    Yllä olevan kaltaisia laitteita ei sitten saa käyttää Suomessa ja varsinkaan mihinkään veron kiertoon.

    Pienenä ajatusleikkinä jos katsastuksessa aletaan vertaamaan auton mittarilukemaa ja GPS:n antamaa tietoa toisiinsa, niin mittariheitoille pitää antaa lakiin maksimirajat ja mittarin ruuvaamisesta voi saada veropetossyytteen. Lisäksi Poliiseille pitää saada GPS-häirintälaitteiden tunnistusvälineitä. Ei taida kohta riittää Transportterin lyhyt malli ja viestintävirasto taitaa tarvita kohta lisävoimaa, että saadaan kaikki häirintälaitteet hävitettyä.

    Mitenkohän herrat mahtavat verottaa, jos käy pyörittämässä autoa ratapäivillä? Jos GPS:n saa laittaa pois päältä siksi aikaa, niin voi olla että jollekulle saattaa tulla kiusaus tehdä sama työmatkaliikenteessäkin.

    Voihan tietenkin olla että sairaanhoitaja kyllösen ehdotuksesta kielletään rata-autoilu ja vanhat autot.
     
  6. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Niinhän mä teenkin.. :poff:
     
  7. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Kyseessähän ei ole ympäristöasioiden, tai liikenneturvallisuuden parantaminen, vaan se että jollain on gps paikantimia valmistava yritys ja hän haluaa myydä tarpeettoman laitteiston kalliilla suomalaiselle yhteiskunnalle, ja päälle 60 vuoden ylläpitosopimukset ja tehdä ison kasan rahaa tyhjästä.
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Väärin se sairaanhoitaja ole, vaan viimeisimmän tietoni mukaan apteekkarin apulainen eli hän antaa hyllystä lääkkeen apteekkarille joka antaa sen asiakkaalle Kyllönen itse ei ole pätevä antamaan lääkettä asiakkaalle.

    Ihmehomma noitten autoilurajoitustensa kanssa kun kuitenkin kotoisin paikasta missä käydään mokillä monesti yli 60km päässä ja tutuilla kahvilla jopa yli 50km suuntaansa ja jos tavaratalossa haluaa käydä niin 100 Km kajaaniin suunta. Vai onko hän ikänsä asunut kylänkeskustassa ja joku muu maksanut polttoaineet?

    Kyseistä asiaa muuten kysyn kun seuraavan kerran hänet satun näkemään ja on mahdollisuus puhutella ja samalla sitä minkä perusteeen hän antaa miksei kevyenliikenteen tarvitse noudattaa liikennelakia?
     
  9. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Tuskinpa vanhojen autojen mittarinvaijereita voidaan vaatia sinetöitäväksi ettei kilometrejä ruuvattaisi porakoneella. Ja uudemmissa autoissahan kilometrit voi säätää juuri halutuiksi OBD-liittimeen tökättävällä vempaimella.
     
  10. Vuokralainen

    Vuokralainen Gearhead

    Juurikin näin.
     
  11. Holley

    Holley Gearhead

    Nimenomaan jos kaikilla vakuutusyhtiöillä on järjestelmä käytössään, on se niiden kaikkien etu laittaa autoilijat ajamaan 10-20 km/h alle rajoitusten. Heidän intressi on saada ihmiset ajamaan varovasti tai ylivarovasti ja tuskin mikään yhtiö lähtee halventamaan hintoja - jotta "hullut" kuskit tulisivat heidän asiakkaikseen.

    Tämä vakuutusyhtiö ja heille tarjottava kartellimahdollisuus ei suoraan tarvitse huolestuttaa valtiotakaan. Kunnes kehäteillä ja taajamissa liikenne puuroutuu. Valtiolla on joku tavoite pitää liikenne sujuvana, vakuutusyhtiöillä ei lainkaan.
     
  12. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Se on harmi jos täällä kehitetään noin hieno ja nerokas systeemi mutta sitä ei voida myydä ulkomaille.

    Heti tuli kyllä mieleen kaksi potentiaalista ostajaa, mutta kun Itä-Saksaa ei enää ole, ja Pohjois-Koreassakin niin vähän autoja, että taitaa markkinat kutistua aika pieneksi..
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Mites venäjä tai kiina molemmissa valtavasti väkeä ja onnettomuuksiakin sen mukaan,
    mutta suomalaiset kun myy niin lisenssi miljoonalla ilman rojalteja ja lisenssi laukeaa kymmenessä vuodessa :poff:
     
  14. ohc205

    ohc205 1st gear

    "Työryhmä on kartoittanut kansainvälisesti tienkäyttömaksujärjestelmien mahdollisuuksia ja vaikutuksia ja kuulee tammikuussa 2013 pidettävässä teknologiaseminaarissa järjestelmätoimittajia. Työryhmän työ jatkuu vuoden 2013 loppuun saakka.

    Lisätietoa työryhmästä ja sen tekemistä selvityksistä löytyy ministeriön verkkosivuilta osoitteesta www.lvm.fi/tulevaisuuden-liikenne

    Lisätietoja:
    Hallitusneuvos, yksikön päällikkö Mikael Nyberg, p. 0295 34 2474 (lainsäädäntö ja tietosuoja)
    Liikenneneuvos Tuomo Suvanto, p. 0295 34 2403 (työryhmä, vaikutukset)
    Liikenneneuvos, yksikön päällikkö Risto Murto, p. 0295 34 2639 (teknologia)"

    Nyt kaikki soittamaan tonne ja tekemään selväksi että Suomalaiset ei kaikkea paskaa niele
     
  15. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Niin, maksua maksun päälle, kuten esim. perintöverokin on.
     
  16. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Täällä alkaa veroprosentti oleen sitä luokkaa että kertymä on varmasti jo lähtenyt laskuun ja alamäki tulee kiihtymään. Ei mene montaa vuotta niin veronkierto on maan tapa etelä-euroopan tyyliin.
    Ei ihmiset halua maksaa poskettomia veroja ylipaisutetun puoluevetoisen julkishallinnon ylläpitämiseksi, kun samaan aikaan kaikki leikkaukset kohdistuu peruspalveluihin eikä sinne todelliseen rahareikään. Ja vielä kun boonuksena kiristyvän veroruuvin lisäksi rajoitetaan yksilön vapautta ja oikeuksia, niin ei tämän maan tulevaisuus kovin valoisalta näytä
     
  17. JKF

    JKF Gearhead

    Tuossa juttua miten siviilipuolen gps -systeemejä on suhteellisen helppo huijata.
    http://www.insidegnss.com/node/3131
    Noin 1000 taalaa menny osiin. Kiinasta saa varmaan kohta halvalla.

    Tuossa näytöksessä huijaava lähetin oli puolen mailin päässä. Omassa autossa olevan gps vastaanottimen kaappaus olis varmaan helpompi järjestää ja vielä niin, että väärennetty gps -signaali ei leviäisi ympäristöön.

    Sitten noista jammereistakin voi syntyä aikamoinen soppa kun niitä saa puoli-ilmaiseksi.
    Tuossa juttua Newarkin lentokentän laskeutumissysteemeistä:
    http://www.ainonline.com/aviation-news/ ... ps-jammers
    Elikkä kentän laskeutumissysteemi kyykkää aina kun lähellä ajelee joku firman autolla jossa on gps -seurannan estävä jammeri päällä. :rotfl:

    Jenkkilässä noita jammereita myydään hyvin kun ihmiset haluaa välttää firman seurannan.

    Ryssät mainostaa jotain 4W lähetysteholla varustettua jammeria jolla sais 200km säteellä blokattua gps -signaalin. Gps signaali on niin heikko että pienilläkin lähetystehoilla saa hyvän peiton.
    Siinä olis varmaan taas Ollilalla jorma otsassa kun ensin olis hakattu miljardi hienoon systeemiin ja sitten joku nappia painamalla saa puoli suomee pois pelistä. :lol:
     
  18. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Tuolla linkin takana työryhmän ajatuksia "oikeudenmukaisuudesta". Tässä hankkeessahan "oikeudenmukaisuus" on tärkeä motiivi, ei tässä mitään hätää, oikeudenmukaisuuden asialla ollaan. Mielenkiintoista olisi nähdä vertailu siitä, kuinka paljon autoilijoilta kerätyistä veroista palautuu autoilua tukeviin toimintoihin (tieverkko ym) ja kuinka paljon muualle. Mutta kuten tuossa esityksessä todetaan, viime kädessä oikeudenmukaisuus on katsojan silmässä:

    http://www.hare.vn.fi/upload/Asiakirjat ... 446136.PDF
     
  19. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Noista veroista on palautunut noin 10% paikkeilla tienpitoon, tosin taitaa olla laskusuunnassa, ainakin jos nykyinen liikenneministeri saa tahtonsa ajettua läpi.

    Autoliiton sivuilta noita taulukoita muistaakseni löytyy
     
  20. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Minä ostan heti tuollaisen laitteen autooni,jos nämä ollilan aivokääpiön mietteet toteutuvat :poff:
     

Kerro tästä muillekin!