Tietoa American Rambler SBC 350+350 -70 historiasta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ire63, 25.8.2007.

 1. ire63

  ire63 Gearhead

  Eli auto on American Rambler 2D -70 Chevyn 350+350 tekniikalla.
  Auto on rakennettu varmaankin -92 katukiihdýttimeksi täysillä turvakaarilla ja peltiflipillä, muutoskatsastus tehty Oulun konttorilla
  joten varmaankin siellä suunnalla alunperin tehty. Aiempi rekkari ollut JPH-99, mustat kilvet vaihdettu 1999 HA-xx. Väriltään auto on ollut aiemmin todennäköisesti keltainen, tällä hetkellä vihreä. Hommasin tuon auton itselleni vähän aikaa sitten ja olisin kiinnostunut tietämään auton menneisyydestä jotain koska laite on aika mielenkiintoinen.
   
 2. Holley

  Holley Gearhead

  On siis American, ei Hornet? Sillä vaan kysyin, kun periaatteessa auto on vuosimalliltaan sitten 1969, vaikka olisikin rekisteröity 1970. Kaverilla vaan oli turvakaarellinen vihreä Hornet 350+350-tekniikalla.
   
 3. ire63

  ire63 Gearhead

  Kyllä rek.otteessa on American mutta 2-ovisena on kovasti Hornetin näköinen. Oliko kaverisi autossa hopeanväriset liekkikuviot etuloksuissa ja scoopissa?? Vuosimalli voi hyvinkin olla -69 mutta käyttöönotto on ollut 1970. Jos on sama auto niin olen kiinnostunut tietämään mitä kamoja koneessa on sisällä.
   
 4. mercman

  mercman Gearhead

  No se keltainen american oli mun broidilla Lahelassa vielä pari vuotta sitten. Silloin ikkunassa luki yellow but not chicken.......ehkä se muistaa siitä tekniikasta jotain .yhellä pyörällä suti siihen aikaan, ....kävi se kai kokeilee sitä jossain katukisoissakin.Menestys ei ollut kummonen.Mutta ei oo mikään Hornet tää Ha-9- vaan American.
   
 5. ire63

  ire63 Gearhead

  Nähtävästi tekniikkaa on päivitetty ainakin perän osalta koska tällä hetkellä on lukko, todennäköisesti hiacesta kotoisin oleva perä. 2006 vuodelta on pari tarraa takaikkunassa West Coast Streeteistä eli ainakin tarrat on haettu sieltä ja mahdollisesti käyty stripilläkin.
   
 6. RamiS

  RamiS 1st gear

  Auton maalannut henkilö kertoili projektinsa etenemisestä Amccf:n sivuilla jossain vaiheessa, en vain löytänyt tähän hätään kyseistä topicikkia.
   
 7. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Hornettia on myyty suomessa myös american rambler nimellä joten jos se on hornetin näköinen niin se todennäköisesti myös on hornet :D
   
 8. RamiS

  RamiS 1st gear

  Oletan ettei Suomesta löydy kahta GM- tekniikalla varustettua AMC-tuotetta jotka ovat vaihtaneet väriä keltaisesta vihreäksi parin viime vuoden aikana.
  Väitän että kyseessä on vuonna 1970 rekisteröity Rambler American 2d.
   
 9. mercman

  mercman Gearhead

  Uskokaa jo ...SE on american...SIIS American.
   
 10. Kaataja

  Kaataja 1st gear

  Jeppis, se on meikäläisen värjäämä ja keinonahkoittama, jne... tunnustan... :oops: Jos halluut nii soittele ja kerron mitä tiiän. Ja minä olin se henkilö joka siä amccf:n sivuilla kirjotteli... Ne jutut vaan hävis sillon ko sivujen "uudistuessa".

  Oli keltanen mulle tullessaan ja sen alta löyty ainaki viininpunen fleikki joillain perhosteemaisilla hottentotti henkisillä tribaalikuvioilla... Aitoo'70/'80 meininkiä...? Ja kyljissä näky joittenki toistensa lomaan menevien vaakaraitojen jälkiä...

  Ja malli on Americaani ja rekisteröity '70 ja valm '69. Oulussa oli muutokset todennettu (paperit löyty ku soittelin). Tekniikkana oli varsin lepposa ja käyttöfiksu "010"lohko, th350 shiftkitillä ja hiasen perä (ja yhellä suti, joskus kahella :rotfl: ). G-techillä kellottelin jotain 14,5-15 varttimaileja, mut 0-60mph oli kutosen tuntumassa. Lukolla ois saanu heti ajasta pois. Ja välitykset loppuu kesken vartin matkalla.

  Ja se HA- tunnus on vissiinni orkkistunnus, jos en ny ihan väärin muista...
   
 11. ire63

  ire63 Gearhead

  Laitettu Kaatajalle yv:tä, Kaatajaa aiemmatkin tiedot ovat tervetulleita ja kiitosta vaan tähänastisista tiedoista. Tarkotus olisi muuttaa perävälitystä hiukka harvemmaksi, tuntuu tosiaan olevan hiukka lyhyet tätänykyä. Konettakin olisi tarkotus talven aikana päivittää, pitää vaan ottaa ensin auki että näkee mitä siel nyt on sisällä. Joo se perä on tosiaan sellainen että välillä sutii yhdellä ja välillä kahdella, tuskin sitä on vaihdettu vaikka aiemmin niin väitinkin :oops:
   
 12. Kaataja

  Kaataja 1st gear

  Nii ja niin kauan ku auto oli mulla, oli tarkotus pistää lukkoperäöljyt sinne perään. En tiiä onko siä lukkoo, mut en koskaan saanu aikaseks ottaa ees murikkaa käteen, jotta ois voinu ihmetellä. Ja aina kun auto oli takapää ilmassa en tullu pyöriä pyöritelleeks ja sillonku muistin asian, ei yleensä ollu tunkkia vieressä... Mut eipä tullu ressattua aiheesta, kun kylillä vaan ajelin 8)

  P.s. sait mailii...
   

Kerro tästä muillekin!