tig hitsaus kone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 6.2vani, 11.10.2021.

 1. meteor

  meteor Gearhead

  Pitäisi oppia eikä ostaa Kiinan paskaa, Sherman AC/DC multipulse ei vaan toimi. Ensin meni kahvasta tehonsäätö piirilevy. Nyt ei toimi DC puolella pulssi ja valikkoon pääsee mutta ei anna tehdä mitään muutoksia. Myyjäliikkeeseen otin yhteyttä, lupasivat Puolasta selvittää mikä vika tai sitten lähettää sinne korjattaksi, puolitoista viikkoa mennyt eikä mitään ole kuulunut. Takuun alainen, vai olikohan perävalotakuu.
   
 2. impala-63

  impala-63 Double Gearhead

 3. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Tuosta alemmasta nyt ainakin loppuu teho heti alkuunsa alumiini hommissa.
   
 4. Catiska

  Catiska Gearhead

  Tuolla ylemmällä olen hitsaillut rostorit ja alumiinit mitä harrastetallissani olen tarvinnut. Oikein tyytyväinen olen ollut kapineeseen, hinta-laatusuhde on mielestäni hyvä.
   
 5. impala-63

  impala-63 Double Gearhead

  Mites tuollainen plasman kanssa? Olisi kampanja -20% niin olisi sen satkun kalliimpi kuin tuo 200 kone.

  Onko vaan lisää hajoavia osia ja saako pelätä että hajoaa vaan herkemmin?
   
 6. JarmoY

  JarmoY 3rd gear


  https://shop.jforce.fi/product/28/everlast-power-tig-255ext

  Mulla on tuo, ei mitään valittamista toiminnassa ja nuo pienemmät toimii varmasti yhtä hyvin.
   
 7. monster

  monster Gearhead

  On tollanen Timcon acdc kone 250a.olen joskus miettinny että paljonko tuollaisesta valovirta johdosta voi oikeestaan niitä amppeereita ottaa.sulake kun on 16a.
   
 8. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Hitsikoneet on muuntaja, sisälle tarjoillaan esim. tommosessa valovirtakoneessa se 16A 230V, mikä tahtoo sanoa 3680 volttiampeeria. Tosta lasketaan häviöt pois vaikka kertoimella 0,8, niin tarjolla olis hitsaukseen n. 3000Volttiampeeria. Tig-hitsauksessa taitaa kaarijännite olla 10-20V, jolloin 10V laskettuna kone pystyisi tarjoileen n. 300A virtaa.
  Laskelma vetää mutkia suoraksi, ja on melko pelkistetty, mutta antaa suuntaa ja suuruutta, kyllä se valovirta voi tarjoilla satoja ampeereja 16A sulakkeenkin takaa
   
 9. impala-63

  impala-63 Double Gearhead

  Täytyy siis tilata tuo 200 ampeerinen kun tulee viime vuoden bonarit maksuun. Pullon hain jo puuilosta kun on töistä kemppi lainassa.

  Ne plasman kanssa olevat oli jo loppu.
   
 10. monster

  monster Gearhead

  Kiitos vaivan näöstä.
  Olis viel lisä kyssäri kun tuntuu olevan ala hallussa.
  Esim.onko eroo valovirta vs voimavirta 250A.noin niinku käytännössä.
   
 11. f34

  f34 Double Gearhead

  Paitsi kaikki nykyaikaiset hitsikoneet eivät ole muuntajia, vaan inventtereitä.
  Vanhoissa muuntajakoneissa kolmivaihe on parempi.
   
 12. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  No juu, muuntaja muuntaa pelkästään jännitteen suuruutta, invertterillä pystyy sitten jo vaikuttaako jännitteen laatuun, mutta saman ne loppupeleissä tekee, ottaa tietyn määrän voltteja ja virtaa, hukkaa osan häviöihin, ja antaa loput ulos hitsaukseen pudottamalla voltteja ja kasvattamalla virtaa.
  Sitä just meinasin, että vedin mutkia suoraksi, helpompi pyöritellä ajatusta kun pitää sen yksinkertaisena.
   
 13. MR_Peace

  MR_Peace 1st gear

  Kyllä sanoisin että nykytekniikalla valovirralla alkaa 16A sulakkeella se raja menemään tigillä siinä 240A tienoilla ja puikolla jonkin verran alempana. Nuo voi aika hyvin vilkaista esim. Kempin käyttöohjeista ;)
   
 14. sleepercooler

  sleepercooler 3rd gear

 15. username

  username Gearhead

  Argonilla hitsatessa minimi kaarijännite on muistaakseni vajaa 16V että ihan noin isoja virtoja ei saa irti.
   
 16. Pösilö

  Pösilö Gearhead

  Järki meinaa paeta. AC/DC tiggi pitäisi ostaa ja valinta on lähes mahdotonta. Halvimmat Euroopasta ovat 350e, seuraava pykälä on Timco/Sherman jne. 500-600e. Edelleen hinnan nosto tasoon 800-1000e, jolla saa parempaa Stahlwerkkiä tai vaikka Magnum 237, joka on ulkonäöltä ja käyttöpaneelilta sama kuin Wallius. Sitten tasoon 1300-1700e Everlast, Wallius, Parweld jne. paremmin brändätyt kiinalaiset. Parilla tonnilla saattaa tuurilla saada kymmenen vuotta vanhan Kempin. Oikeat uudet koneet sitten kolmesta tonnista ylöspäin. Mihin tässä oikein pitää vetää järkevän raja? Halvimman ja kalleimman kiinalaisen välillä on 1500e hintaeroa, mutta toiminnan ja kestävyyden eroista ei ole mitään vakuutta. Käytetyt merkkikoneetkin ovat harvassa ja mahdollinen korjaus maksaa kiinankoneen verran, jos varaosia ylipäätään saa.
  Turhauttaa jonkin verran. Tonni on iso raha laittaa uuteen, jos toimivuudesta ei ole varmuutta. Pari tonnia käytetystäkin tuntuu aika hasardilta.
   
 17. 930BiT

  930BiT 2nd gear

  Hinta on varsin yleinen kriteeri. Olisko muita? Esimerkiksi että mitä tarttis hitsata? Varsinkin paksumpi alumiini tarvii voimaa. Ja mielellään vesijäähdytteisen polttimen. AC kuormittaa poltinta enemmän kuin DC.
   
 18. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  riippuu tarpeesta,jos melkein joka päivä hitsailet niin sijoita enemmän,paskalla työkalulla menee vaan hermot ja menee rahaakin hukkaan monella tavalla,ja työkaluhan särkyy aina käytön aikana.jospelkästään pari saumaa ja some hehkutuksen takia ,osta pilipali.ps kuten olet huomannut ei arvokaan laske sijoituksessa niin paljon ja oikeasti hyvällä koneella on mukava tehdä ja tekee mieli tehdä enemmän.kerran täällä ollaan niin ei kannata siitäkin tehdä pelkkää perkelettä.
   
 19. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Mitä muutamalla everlastilla hitsannut, niin ihan julman arka on pienellekkin elektrodin hapettumiselle, sytytyskipinä on melko.. no Onneton.

  Omalla heliarc 280 esabilla palaa kipinä varmaan 5cm päästä viellä, ihan sama vaikka olis elektrodissa nyrkin kokonen mötti kikkaretta niin syttyy silti.

  Alkoi meinana olemaan raivostuttavaa ac:llä joka sytytyksessä raaputtaa elektrodia kappaletta vasten ennen sytyttämistä, sai vääntää jälkikaasut aika isoks, ettei tule yhtään väriäytymää elektrodiin.
   
 20. Pösilö

  Pösilö Gearhead

  Tarve ei ole päivittäinen, mutta sen minkä tekee, niin kone saisi toimia kivasti. Kovin paksua alumiinia ei ole tarve hitsata, muutama milli tai mitä imusarjoissa nyt ainevahvuudet ovat. Laipoissa on tietty paksumpikin. Pitkiä saumoja ei tarvitse hitsata. +200A virtaa riittänee, eikä vesijäähdytykselle ole ehdotonta tarvetta. Pulssi olisi jees ja toisaalta mahdollisuus pudottaa virtoja kolvinnapista olisi sekin jees. Poljin tietty oikein kiva, mutta sen taitaa saada melkein kaikkiin koneisiin. Esabiin tosin poljin maksaa halvan kiinan tigin verran. Erilaiset aaltomuodot varmasti minun hitsauksen kannalta merkityksettömät, mutta kanttiaalto kuulostaa ikävältä. Samoin AC-DC sekakaari tai miksi sitä ominaisuutta sanotaan, jossa osa kaariajasta on tunkeuman parantamiseksi DC:tä, on minulle tarpeeton... kunnes toisin todetaan.
  Se on erinomaisen totta, että laatukoneen arvo ei juuri putoa. Ostin viisitoista vuotta sitten käytetyn Kemppi migin ja siitä saisi edelleen lähes saman rahan mitä maksoin. Voodoon kokemus everlastin käytettävyydestä kiteyttää juuri sen mitä en kaipaa. Oma osaaminen on niin heikkoa, että koneen oikkujen kanssa pelaaminen ei välttämättä edes onnistu.
  Kuitenkin vaakakupissa on se, että tonni tai useampi työkalusta, jota tarvitsee satunnaisesti, on paljon rahaa. Ilman konetta ei taas pärjää, vaikeaa on.
   

Kerro tästä muillekin!