Toimivat maalinpoistoaineet ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja jonsku, 12.11.2022.

 1. jonsku

  jonsku 1st gear

  Onko sellaisia nykyään edes saatavana? Otetaan esimerkiksi vaikkapa auton koripellin osa, joka pitäisi saada puhtaalle peltipinnalle kemiallisilla aineilla. Siis jos hiominen peltipinnalle, tai hiekkapuhallus vaihtoehdot unohdetaan.
  Halpakauppaketjuistahan saa kyllä jos jonkinlaista maalinpoistoaine-purnukkaa, mutta toimiiko niistä joku oikeasti? Kuulemma niistäkin on nykyään niitä kovimpia myrkkyjä jätetty pois, eivätkä sitten tehoa enää käyttötarkoitukseensa niin hyvin, jos ollenkaan.
  Entä suolahappo? Liuottaako maalipinnan, vai käytetäänkö vain puhtaan peltipinnan ruostuttamiseksi?
   
 2. f34

  f34 Double Gearhead

  Tiivisteenpoistoaineet sulattaa yllättävän tehokjaasti maalin.
  Esim. CRC Gasket Remover PRO tai vastaava.
   
  lauri.v ja matti R tykkäävät tästä.
 3. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Tuo crc:n tiivisteenpoistaja toimii mutta motipin vastaava ei tehonnut mihinkään maaliin.

  Joitain maaleja olen saanut pois apc-tinnerillä, tinneriä rättiin ja vaikka jotain vielä päälle estämään haihtumista ja tarvittaessa lisää tinneriä.

  Mutta crc toimii paremmin.
   
 4. ToniC

  ToniC Gearhead

  mikään ei oikein toimi oikeasti... Ei pääse tuntipalkoille, jos vertaa puhallukseen viemiseen..
  nitromors on kai rajummasta päästä... Jotain pientä joskus poistellut, mutta kun useampi kerros vanhaa maalia ja vähän pakkelia, niin melko toivotonta... (SIIS VERRATAAN PUHALLUKSEEN liki millä vaan väliaineella) Omat pintapellit ja kori menee kohta vesipuhallukseen ja jos ei sillä lähe, niin kiinteällä loput.. Runko saa hiekkakylvyn
   
 5. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Nitromors on ihan nössöä tavaraa tuohon crc:n tiivisteenpoistajaan verrattuna.
   
 6. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Toimiikohan jarruneste muuten kuin vahingossa?
   
  kerkko tykkää tästä.
 7. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Omissa testeissä ei toiminu nykyinen nitromorssi eikä jarruneste eikä mikään muukaan tallilta löytynyt kemikaali. Hiominen toimi ylivoimaisesti parhaiten.
   
 8. kerkko

  kerkko 2nd gear

  Nitrometaani pehmentää tehokaasti syanoakrylaatin, mutta myös 2-k -maalit.
   
 9. aircool

  aircool 2nd gear

  Kent gasket stripper on meillä duunissa käytössä. Spraypullossa helppo käyttää. En tiedä myydäänkö muuhun kuin ammattikäyttöön. Toimii hyvin, vielä jos pyyhkäsee vähän hiomanaarmuja niin kyllä lähtee värit.
   
 10. lauri.v

  lauri.v 3rd gear

  Nuo tiivisteenpoistoaineet kuten juuri tuo Kent ja crc pro toimii koska niissä on vielä metyleenikloridi mukana.
  Se on nykyään kielletty maalinpoistoaineissa mutta vielä sallittu tiivisteen ja karstan poistoon.

  Ainakin tuo Kent myytiin silloin kun kielto tuli niin että maalinpoisto osa oli etiketistä peitetty tussilla.

  Sitä käsitellessä kannattaa pitää hanskat kädessä ja suojata silmät ja huolehtia ilmanvaihdosta. Sen kyllä tuntee iholla että on toimivaa. Ja jostain kuullut niin että tuottaisi häkää reagoidessaan maalin kanssa. Eli ei kannata kovin pienessä tilassa käyttää ilman ilmanvaihtoa.
   
  Hupeli tykkää tästä.
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Silloin kun vaari Nitromorsia osti, niin se aine, sitä parempaa, tuli kertakäyttöhanskoista läpi samantein. Oliskohan lateksihanska just se, mikä päästää läpi, mutta vinyyli ei. Ei ollut talon pyöräkellarissa, missä purin HD:ta maalaukseen, vesipistettä. Onneksi oli talvi ja lunta, mihin tunkea kätensä. Ei jättänyt jälkiä käsiin, mutta kirveli ja poltti kovasti.
   
 12. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Poistin oman auton ovista ja etulokasuojista maaleja ja ruiskukittiä lämmittämällä "infralla". Lämmitin ensin niin kauan että maalipinnasta nousi pieni savu ja sitten kaavin metallilastalla. Soodalla maali ei lähteny ku vähä kaarista ja hiominen oli työläänpää kuin lämmitys ja kaavinta
   
 13. Forester

  Forester 1st gear

 14. Jordan

  Jordan Gearhead

  wurth tiivisteidenpoistospray
   

Kerro tästä muillekin!