Torqueflite 727 ja syvempi öljypohja

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Ikämies, 23.8.2020.

 1. Ikämies

  Ikämies 2nd gear

  Summitilta hankin syvemmän öljypohjan ( Summitin omanansa myytävä ) ko. laatikkoon. Paketissa pohjan lisäksi tiiviste, pultit, suodatin ja suodattimen adapteri. Laadukkaan oloinen tuote.

  Laatikko on nappivalitsimilla. Tuon syvemmän pohjan asennuksen jälkeen ei enää drive toiminutkaan oikein.
  Kylmänä vaihtoi kaikki oikein mutta jo ensimmäisen pysähdyksen jälkeen ei enää. Ensin ei halunnut vaihtaa kakkoselle mutta pienen vapaalla huutamisen jälkeen rykäisi päälle. Kolmosta ei sitten enää löytynyt lainkaan.
  Useammalla testauksella ja öljymäärän tarkastuksella sama tulos, vain liikkeelle lähtiessä yhden kerran löytyi kaikki vaihteet, pysähdyksen jälkeen kolmonen katosi.

  Vaihdoin vanhan peltipohjan takaisin ja ei mitään ongelmia, kaikki toimii moitteettomasti!

  Kukaan muu törmännyt vastaavaan? Mikä voisi olla syy moiseen? Aivan kuin ei öljy olisi edes kiertänyt. Pumppu ei jaksa kun tuli 3 sentin adapteri väliin, vai filtterissä vika? Peltipohjan takaisin laittaessani laitoin myös uuden filtterin.
  Valupohjassa käytin sen mukana tullutta. Mietin asennusvirhettäkin, mutta sitä adapteriakaan ei väärin voi laittaa.
   
 2. sleepercooler

  sleepercooler 3rd gear

  En näistä mitään tiedä, mutta Pitäisiköhän sitä ö-pumpun imuputken pituutta lisätä??

  Aikoinaan kun vw kuplassa samanmoinen ongelma moottorissa kun asensin lisä ö-pohjan jotta sai lisää öljytilavuutta!!! Jatkoin imusihtiä, niin homma korjaantui...
   
 3. merc

  merc Gearhead

  Oliko se suodattimen adapteri 1 vai 2 reikäinen? Nappilaatikko tarttee 2 reikäsen. Mulla kävi juurikin tuolleen oman pohjan kanssa, hetki meni ennenkun hokasin miksi laatikko ei toiminut oikein.
   
 4. Ikämies

  Ikämies 2nd gear

  Nyt taisi osua oikeaan. Kun vaihdoin pohjan pois niin huomasin että adapteria irroittaessani holahti öljyt käsille sen yläpuolella olevasta reiästä, jonka tuo adapteri siis peitti. Tuossa adapterissa siis vain yksi reikä, sama joka suodattimessa.
   
 5. Ikämies

  Ikämies 2nd gear

  Miten ratkaisit ongelman? Porasit reiän lisää adapteriin? Katsoin tuosta tiivisteestä leimautuneen jäljen ja sehän ei ole pyöreä reikä ja asemoituu tuon kolmikulmaisen adapterin ohuempaan päähän pultin reiän viereen. Saa siihen toki reiän porattua.
   
 6. merc

  merc Gearhead

  Tilasin muistaakseni Ebaysta 2 reikäsen adapterin.
   
 7. Ikämies

  Ikämies 2nd gear

  Okei. Täytyypä metsästellä. Kiitos muuten reikätiedosta :)
   
 8. vwg4

  vwg4 1st gear

 9. Ikämies

  Ikämies 2nd gear

Kerro tästä muillekin!