Torqueflite 727 ja syvempi öljypohja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Ikämies, 23.8.2020.

  1. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    Summitilta hankin syvemmän öljypohjan ( Summitin omanansa myytävä ) ko. laatikkoon. Paketissa pohjan lisäksi tiiviste, pultit, suodatin ja suodattimen adapteri. Laadukkaan oloinen tuote.

    Laatikko on nappivalitsimilla. Tuon syvemmän pohjan asennuksen jälkeen ei enää drive toiminutkaan oikein.
    Kylmänä vaihtoi kaikki oikein mutta jo ensimmäisen pysähdyksen jälkeen ei enää. Ensin ei halunnut vaihtaa kakkoselle mutta pienen vapaalla huutamisen jälkeen rykäisi päälle. Kolmosta ei sitten enää löytynyt lainkaan.
    Useammalla testauksella ja öljymäärän tarkastuksella sama tulos, vain liikkeelle lähtiessä yhden kerran löytyi kaikki vaihteet, pysähdyksen jälkeen kolmonen katosi.

    Vaihdoin vanhan peltipohjan takaisin ja ei mitään ongelmia, kaikki toimii moitteettomasti!

    Kukaan muu törmännyt vastaavaan? Mikä voisi olla syy moiseen? Aivan kuin ei öljy olisi edes kiertänyt. Pumppu ei jaksa kun tuli 3 sentin adapteri väliin, vai filtterissä vika? Peltipohjan takaisin laittaessani laitoin myös uuden filtterin.
    Valupohjassa käytin sen mukana tullutta. Mietin asennusvirhettäkin, mutta sitä adapteriakaan ei väärin voi laittaa.
     
  2. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    En näistä mitään tiedä, mutta Pitäisiköhän sitä ö-pumpun imuputken pituutta lisätä??

    Aikoinaan kun vw kuplassa samanmoinen ongelma moottorissa kun asensin lisä ö-pohjan jotta sai lisää öljytilavuutta!!! Jatkoin imusihtiä, niin homma korjaantui...
     
  3. merc

    merc Gearhead

    Oliko se suodattimen adapteri 1 vai 2 reikäinen? Nappilaatikko tarttee 2 reikäsen. Mulla kävi juurikin tuolleen oman pohjan kanssa, hetki meni ennenkun hokasin miksi laatikko ei toiminut oikein.
     
  4. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    Nyt taisi osua oikeaan. Kun vaihdoin pohjan pois niin huomasin että adapteria irroittaessani holahti öljyt käsille sen yläpuolella olevasta reiästä, jonka tuo adapteri siis peitti. Tuossa adapterissa siis vain yksi reikä, sama joka suodattimessa.
     
  5. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    Miten ratkaisit ongelman? Porasit reiän lisää adapteriin? Katsoin tuosta tiivisteestä leimautuneen jäljen ja sehän ei ole pyöreä reikä ja asemoituu tuon kolmikulmaisen adapterin ohuempaan päähän pultin reiän viereen. Saa siihen toki reiän porattua.
     
  6. merc

    merc Gearhead

    Tilasin muistaakseni Ebaysta 2 reikäsen adapterin.
     
  7. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    Okei. Täytyypä metsästellä. Kiitos muuten reikätiedosta :)
     
  8. vwg4

    vwg4 1st gear

  9. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

Kerro tästä muillekin!