Toyotan manttelinperijät? Hyundai, kia, "chevrolet" ym?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Karpov, 29.10.2019.

  1. xarper

    xarper Gearhead

    Viruvia jakoketjuja noissa ainaskii.
     
    Sounderi tykkää tästä.
  2. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Mulla itellä on 1.6 manuaali Auris kulutus 6.4/100km kaikki ajot siinä talvella yms. Maantiellä jos ajais vähänkin pitempää matkaa kulutus tippuis 6.2-6.3/100km.
     
    hantta tykkää tästä.
  3. hantta

    hantta Double Gearhead

    Meillä Hynyset 2x 6 vaihteista manuaalia ja 1 kpl Aisin Warnerin planeetta- automaatilla, kaikissa sama keskikulutus, ja tuo tomaatti on tosihyvä :)
     
  4. kuutio

    kuutio Gearhead

    Kioja oon pitäny kohtuu hyvinä kaupassakäyntikippoina.
    Olin keväällä aidosti kiinnostunu päällepäin tosi siististä ceedistä, edukasta hintaa vähän ihmettelin.. sitte pitkästä vikalistasta selvis et mm etupalkki ruostunut,EI saa korjata.. uusittava

    Isukin pikku picanttia kun käytin leimalla niin katsurilta tosta palkkihommasta kysyin niin kerto että niitä komennetaan uusittavaks aina sillon tällön.. eikä uusia palkkeja saa kun marmorilta

    eli ainakin piiloruosteita noista kannattaa ettiä tarkasti. Kai nää on niitä vanhojen japsien manttelin perijöitä.. yleensä tekniikat pelittää mutta saattavat lahota yllättävän tuoreina
     
  5. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ei tosiaankaan mitään ruosteenestoa tukivarsissa, itse joskus räpelsin jotain suojaa ;)
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Huoh.
     
    Rusty tykkää tästä.
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    mahdoton tehtävä. Kaikkissa on vikoja ja yksilökohtaset erot lienee valtavia. Tollasen selvitys on ihan toivoton työmaa.

    Eli, heitä nopalla joku merkki ja malli, googlaa ettei mitään ihan järkyttävää tule heti ja toivo että saat hyvän.

    Tai sitte se kasari/ysäri tohota.
     
    Muokattu: 30.10.2019
    Sounderi, xarper ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  8. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Jos puhutaan 1.6 vapari bensasta niin ei ainkaan kovin yleinen ongelma Kaikki on tietenkin mahdollista. Tärkein tarkastettava kohde on manuaalivaihteisto ettei äännä. Joskus erittäin harvoin tuo 1.6 alkaa syömään öljyä.
     
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Miten hyundai ym osaston ketjukoneet esim sonatan 2.4?


    Tai automaatit? Vai onko aisin yleisin?
     
  10. kuutio

    kuutio Gearhead

    Sehän just tossa kia/huihai osastossa lievästi kiinnostaakin kun monissa malleissa käyttävät
    ketjua jakopäässä. Mistään ylimääräsistä ongelmista noissa mä en oo kuullu, mikä ei tietysti mitään todista...

    Muttei oo kuitenkaan sellasta valmiiks suunniteltua jakopäähuollon rahastuskohdetta niinkun monilla muilla merkeillä.. taitaa tojoillakin olla kaikissa pikkumotoreissa?
     
  11. darpen

    darpen Gearhead

    Kävin itse pari kuukautta takaperin testaamassa olisiko tollasesta Kia Optimasta mihinkään.
    No ei ollut ja tästä pääsin johtopäätökseen, että jos pakasta vedetty "iso" korealainen ei ole hyvä ajaa(verrattuna saksa/japani), niin vanhemmatkaan ei voi olla.
    Ja toi ketju jakopäässä ei ole tainnut enää vuosiin olla mikään laadun merkki. Nehän on verrattavissa polkupyörän ketjuun melkein kaikissa.
    Tämä on minun mielipide, joku muu voi olla eri mieltä.
     
    Pertti K ja Sounderi tykkäävät tästä.
  12. xarper

    xarper Gearhead

    Kuhan pyysy kaukana 05+ volkkareista.

    Kahteen nimenomaan noihin HR16DE pitäny tehä jakopää alle 300tkm, ei toki hirvee otanta vähällä kokemuksella mut on kummiski.
     
    Sounderi tykkää tästä.
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tuo johtopäätös ajettavuudesta kyllä ontuu kun ajettavuudet usein menee huonommaksi miyä uudempi auto.




    Sitten nää 10v vanhat n200tkm ajetut tässä oli mielessä myös, kyllä varmaan pari vuotta vanha tai alle 100tkm ajettu on melkein joka merkillä viaton
     
  14. peto

    peto Gearhead

    Tuo etupalkin mätäneminen on melko yleinen vika nykyään merkistä riippumatta. Eteen on tullut reilu 10v. palkkivammaisia autoja niin euro/japsi/jenkki/korea merkeissä. Suurin syy niiden ilmi tuloon on muutama vuosi sitten tullut katsastus säännön muutos ettei niitä saanut enään hitsata.

    Ihmettelin tuota Hantan kulutuksia 1.6 koneen kulutuksesta. Faijan i40 meni reilusti alle kuudella ja Tusconi vähän yli kuudella. Nyt 1.4t i30 sportpack tomaatilla menee lähemmäksi 5 kuin 6:lla.

    Ja mitä tulee ajettavuuteen yleisesti autojen ajotuntuma katosi sähkötehostimien myötä merkistä riippumatta, eikä ole juuri parantunut vieläkään.
     
  15. hantta

    hantta Double Gearhead

    Tuo meidän Hynysten keskikulutus 9 vuoden ajalta on 80% kaupunkia, mutta samoilla reissuilla pikkumese menee 2 l pienemmällä, ja huom! mersu painavampi ja tehottomampi, mutta käytännössä ripeämpi ;)
     
  16. xarper

    xarper Gearhead

    City maastureihin (ja jopa tohon omaan työauto -99 Octaviaankin) on noita taka apurunkoja saanu jokusen korjata kans.
    Eikun eihän niitä saa korjata mutta kukas sen tietää kun näyttää uudelta sit...
     
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Niin no, on niitä raidetangon päitä ja tukivarsiakin joissa hitsaamalla pallonivel kiristetty prässillä jonka jäkeen kilikalipullosta rallimustaa puhdistuksen jälkeen niskaan. Vanhoja osuuskaupan hintalappuja liuskalta ku liimaili päälle ja repäs pois ni niihin jäi harhautukseks hintalapun liimareunus. Täyvestä meni katsoukon syynissä. Kerrankin katto polvillaan ilman nosturille nostamista että ok, uus nivelhän siellä on ni en nostele ylös turhaan. Mainittakoon vielä että rikokset ovat jo vanhentuneet.
     
  18. Catiska

    Catiska Gearhead

    Eikö se ole helpompi tehdä itse päätös siitä mitä haluaa eikä arvuutella toisilla mitä haluat ja mistä pidät? Vai päättääkö emäntä, eli silloin kysy häneltä.

    Esim makusi ajettavuudesta poikkeaa sen verran useimpien mielipiteestä ja sama voi toistua muissakin autoja koskevissa asioissa.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tämä nyt ei ollenkaan liittynyt asiaan? Jos herra x ajoi uutta isoa kiaa ja sen perusteella päätti, että vanhemmatkin on huonoja ajaa niin miten tämä liittyy mun mielipiteisiin?

    Yleinen kokemus minkä täälläkin moni jakaa on mitä uudempi sen huonompi ajaa/ajotunto.
     
  20. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Jotenkin tuntuu siltä,että uudet autot pilataan ylileveillä matalaprofiilikummeilla jotka Suomen huonoilla teillä urat ja paikkaukset hakevat.Ja melutasoon myös yleisesti vaikuttavat.
    Mutta kun pitää olla niin sporttia!:rolleyes:
     
    Pertti K, isalmela, kuutio ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!