TRAFI? Poikkeuslupaa odotellessa.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kolmekakkonen, 6.11.2012.

 1. Kolmekakkonen

  Kolmekakkonen 1st gear

  Hei vaan kaikille autonrakentajille.
  Jätin poikkeuslupahakemuksen joulukuussa 2011 enkä ole vielä saanut vastausta. Kyse on korinvaihdosta jossa runkoa lyhennetään. Olen useaan kertaan soittanut ja kysellyt. Hakemukseni oli jo pääsiäisenä kuulemma pinon päällimmäisenä. Onko joku saanut pääsiäisen jälkeen päätöksiä? TRAFI:n sivuilla on tavoitekäsittelyaika päivinä 60, mutta minun tapauksessa on mennyt hieman pitempään. 2007 vuonna sain päätöksen saman tyyppisessä hakemuksessa kahdessa viikossa. Kertokaahan kokemuksia.

  32
   
 2. Kalu

  Kalu Gearhead

  Tääl on jossain toinen aihe missä näitä on jo kirottu, yli vuotta ovat venanneet. Käsittämätöntä touhua
   
 3. Kalu

  Kalu Gearhead

 4. B 50

  B 50 3rd gear

  Taisi tulla just 10kk odottelua täyteen. :odroll:
   
 5. Kolmekakkonen

  Kolmekakkonen 1st gear

  Mun hakemuksella on 2.12.2012 yks vuotis synttärit.
   
 6. Hoodooman

  Hoodooman 3rd gear

  Mulla meni vuosi ja 6 kuukautta. Koneenvaihdosta oli käytännössä kyse. Kärsivällisyyttä vaan...
   
 7. v80

  v80 Gearhead

 8. Toivottavasti ulkoistaisivat, ei se ainakaan huonommaksi voisi muuttua
   
 9. kontra

  kontra Gearhead

  Lähetin moottorinpoikkeuslupahakemuksen heinäkuussa 2011...
  Sain ensimmäisen vastauksen hakemukseen marraskuussa 2011 neljän kuukauden odottelun jälkeen. Sitten hakemukseen pieni muutos ja seuraava palaute tulikin jo kesäkuussa 2012. Vielä pieni muutos ja hakemus syyskuussa takaisin eikä ole mitään kuulunut. Tiedustelin asiaa pari viikkoa sitten kohteliaalla sähköpostilla. Kukaan ei ole vaivautunut edes vastaamaan... Great!
   
 10. Kalu

  Kalu Gearhead

  Tosta Kontran rojektista jotain tietäneenä voin todeta vaan että kallista vittuilua. Toivottavasti mahdolliseen harrasteajoneuvoluokkaan saatais myös jotain järkeviä helpotuksia rakentamisen suhteen eikä pelkästään käyttömaksujen helpotuksia, niinkuin suurinosa näin näyttäs haluavan...
   
 11. VSOP

  VSOP 3rd gear

  Mun poikkeuslupahakemus ( moottoria koskien myös) lähti touko-kesäkuu 2011. Ikinä ei valmista tullut, joskus harvoin sain postiin vastauksen, yleensä en. Vuosi sitten hetken tuntui, että Trafin päässä ryhdistäydyttiin, mutta se oli vaan luuloa. Tämän vuoden tammikuussa puhelimitse sain kuulla, että on niiiiin kiire, niiiiin kiire, ja ne paperit, jotka 2011 marraskuussa oli sinettiä vailla, ne oli jossain tuolla pinossa, mutta se kiire. No sen jälkeen ei ole Trafista kuulunut enää mitään. Vedin hakemuksen nyt syksyllä pois, pitäköön tunkkinsa.

  Sitä eniten ihmettelen, miten voivat kyykyttää kansalaisia täyttämään ja toimittamaan vaikka minkämoista lippua, lappua, kuvaa jne. Ja sitten vaan tylysti jättävät vastaamatta kerta toisensa jälkeen, vaikka luvanhakija on toimittanut kaiken, mitä pyydetty. Jos olisi ylimääräistä aikaa, niin kyllä tuosta pitäisi alkaa rettelöimään ihan periaatteesta.
   
 12. Holley

  Holley Gearhead

  Kun kerran mitään SHAL tms. järjestöä ei saada aikaan, niin tällainen:
  otetaan yksi '80-luvun Ford-farmari. Laitetaan siihen vaikka Lincoln 4,6l moottori jotain 225 hv, hankitaan joku iltapäivälehden toimittaja mukaan ja "ilmottaudutaan" poliisille - hankintaan ne sakot tms. mitä siitä seuraa? On siis tehty sanotaan 12 kk aikasemmin poikkeuslupahakemus moottorista Trafille, eikä sitä tietenkään Trafi käsittele. tehon puolestahan tämä siis ei mene 10% sisään, vaan on haettava poikkeuslupa. Toimittajaa varten mukana voisi olla tietenkin joku '62 vuoden Ford, jossa olisi uuden Mustangin 400 hv ruiskukone, eikä turvavöitä eikä levyjarruja edessä tai mitään muutakaan. Sehän on laillinen muutos, senkin voisi samalla siis tuoda esiin.

  Saataisiin "kaikelle kansalle" edes joku esimerkki tästä, kun kerran ei muuten?
   
 13. Pässinpää

  Pässinpää 1st gear

  Surullista on se että mikäli yllä olevalla tavalla joku muutos astuisi voimaan niin se todennäköisesti kieltäisi nekin moottorinvaihdot mitkä nykyään ovat laillisia...
   
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Älkää vaan menkö näin tekemään trafi menee silloin sieltä missä aita on matalin ja kieltää kaikki koneen vaihdot niin ei tarvitse kansan vinkua miksi joku on mahdollinen ja toinen ei kun kaikki on kiellettyä.
   
 15. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Trafin ajokorttipuolella on sama meininki. Jos soitat kymmeneltä, kukaan ei vielä ole paikalla. Jos soitat kolmen maissa, kukaan ei enää ole paikalla. Olis aika hieno työpaikka.
   
 16. Tyypillinen valtion virasto, sama se on tullissa. Meet sinne ainoona asiakkaana kasilta aukeamisaikaan niin ei muutakun vuoronumero käteen ja odottelemaan puoleks tunniks kun virkailijat juo kahvia ja puhuu paskaa :mad: Ja puhelimella turha yrittää mihinkään vuorokauden aikaan

  Onneks nykyään pystyy tullauksen tekeen netissä
   
 17. Tero_S

  Tero_S Gearhead

  Katselin tänään juuri postista noutamaani kopiota yhdestä muutaman vuoden takaisesta poikkeusluvasta. Tähän asti olen ollut 99% varma, nyt olen 100% varma että poikkeusluvan saaminen ei perustu hakemuksen faktoihin vaan se perustuu:

  1. Laitoitko riittävästi lahjusta hakemuksen väliin.
  2. Onko sulla kavereita Trafissa
  3. Pystytkö nuoleen muuten Trafin persettä

  Veikkaan että ainoastaan yksi edellä listautista ei riitä, vaan vähintää 2 täytyy täyttyä. Ei muuta kuin kaikki, joilla hakemus on vaiheessa niin äkkiä täydennystä menemää kohti Trafia. Ruskea kirjekuori osuu perille hyvin kirjattuna, miten sitten saa kerättyä toisen pisteen onkin vaikeampaa.
   
 18. Jäpälä

  Jäpälä Gearhead

  Saisko sieltä Trafista virallista kantaa mikä mättää? Osaamattomuus vai haluttomuus? Vai sekä että? Joku alan lehtihän vois yrittää tehdä tuosta asiallisen jutun. Vai jatkammeko murinaamme omilla sohvilla? Niikuin suomalaiset on opettu tekemään toisen maailmansodan jälkeen. V.tuttaa tuommonen kyykytys. Voiko tuolla Trafissa muuten asioida face to face, vai onko se johtokeskus rakennettu salaiseen bunkkeriin? :)
   
 19. JariV

  JariV 2nd gear

  Miksei voisi asioda face to face? Soitto sinne ja tapaamisajan sopiminen.
   
 20. Jäpälä

  Jäpälä Gearhead


  Näin uskoinkin.
   

Kerro tästä muillekin!