Trans Am 1981 jarruputkiprobleema

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja M, 16.6.2014.

  1. M

    M Gearhead

    Tuli sitten ylimääräistä jumppaa jarrujen kanssa. Pitäisi ensiksi löytää uusi jarruputki taakse repsikan puolelle, mutta South West ainakin myy ei-oota. Itse vääntäen tulee niin surkean näköistä ettei kehtaa konttorille viedä. Ja rusinana pohjalla satulasta on kierteet menny putken kiinnityskohdasta. Siinä on sellainen neliskanttinen motikka joka on omalla pultillaan kiinni. Sitäkään ei SW:sta löytynyt.

    Mitä tehdä?
     
  2. reynolds

    reynolds 3rd gear

    ....Ööö...Onkos sulla takana levyjarrut,jos kerran on "satulasta" kierteet mennyt? :eek: ...Tarkoitatko neliskanttisella motikalla..Kenties sitä jakotukkia,josta haaroittuu jarruputket oikealle,ja vasemmalle takapyörälle?....Vai miten tää homma nyt on?....Itsellä on -76 Trans Am...Ja siinä ainakin on takajarruputkisto hyvinkin yksinkertainen laitos :-?.....PS:Kyllä sen jarruputken voi ihan huoletta vääntää itsekkin...Ja saa sen siististi menemään (Ovat kupariputkea,joten helppoja taivutella)....Eli ei ainakaan sen takia kannata jättää hommaa sikseen :wink:
     
  3. M

    M Gearhead

  4. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Heh, saman kuvan linkitin toiseen ketjuun.

    Mulla oli juotettu jarruputki, nippa ja palikka yhteen. Korjasin sen, mutta en muista miten. Kenties uusi kierre ja sopiva DIN nippa ja Din putken pää.

    Autotarvikeliikkeistä löytyy valmiita putkia ja korjaamot tekee toiveiden mukaan. Kunhan ovat SAE tai DIN eikä sekäettä.
     
  5. reynolds

    reynolds 3rd gear

    OK...Eli siis tuo messinkinen osa on se,josta on ne kierteet mennyt...Taitaa olla sellanen osa,jota ei ihan heti ainakaan itse tehdä...Onkohan joissain muissa GM:n vehkeissä samat takajarrusatulat (Esim Corvettessa.?)...Tai voihan jossain uudemmissakin olla tuo sama osa käytössä...Tulis mieleen joku Chevrolet Lumina...Tai Pontiac Grand Prix...ym näitä uudempia.
     
  6. M

    M Gearhead

    Jep ja kun tietäis mistä löytyy.
     
  7. M

    M Gearhead

    Tai että millä nimikkeellä tuota kyselisi?
     
  8. Tohtori M.

    Tohtori M. 2nd gear

    Mun mielestä Motonet myy jarruputkia spekseillä nipan kierre + pituus. En sitten tiedä mitä noilta löytyy...
     
  9. M

    M Gearhead

    Juu, jarruputkea kyllä saa metritavarana ja kierteenkin tiedän. Ongelma on tuo motikka kun pilattiin kierteeseen on turha uutta putkea työntää.
     
  10. Pedro81

    Pedro81 1st gear

    Onko sitä alkuperäistä mutikaa pakko käyttää? Jos siihen laittais ihan banjoliittimen missä on lähtö jollekkin teräspunosletkulle. Eikös se mutikkakin oo banjopultilla kiinni siinä satulassa alkujaan? Teräspunosletkuille saa nippoja ja muutoskappaleita vaikka millä mitalla.
     
  11. M

    M Gearhead

    Banjo, sehän se oli. Sellainenhan tuokin on vaikkakin neliskanttinen ja narttukierteellä.
     

Kerro tästä muillekin!