Tullaus ongelmia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja markoyt, 19.7.2021.

 1. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Tökkiikö muilla tullin sivuilla tuontitullaukset.
  Fedexin pakettia ei oo saanu koko päivänä tullattua...ei etene sivulta 2.vaikka kaikki tiedot ja kentät ok...löytää kyllä tiedot mutta jumii.
  Asiakaspalvelu ei vastaa puheluihin ...laitoin sp tuonne.
  Eipä tässä kiire aattelin vaan onko muilla sama homma nyt kun kaikki Kiinan paska tullataan .....laki on säädetty mutta resurssit ei riitä.
   
  juko7 tykkää tästä.
 2. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Postilla voi olla tulossa Alv esimaksettujen lähetysten rysä.
  Onko etteivät halua luopua 2,90 maksusta mutta omien sääntöjensä mukaan ennakkoon maksettu Alv jaetaan ilmaiseksi.
  Tässä ollut kirjeenvaihdossa postin kanssa jonkin päivää ja kiva nähdä mitä keksivät vielä lisää.
  Toivottavasti jokainen tulee vaatimaan ilmaista jakelua ollessaan siihen oikeutettuja!!!
   
  -tl- ja juko7 tykkäävät tästä.
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Niin, vaikka esmes kiinanpaketeilla on ilmainen kotiinkuljetus niin postin runkut periikin sen sijaan sen käsittelymaksun. Silloin se on ihan eri asia, niitten mielestä. Todellisuudessahan ne laskuttaa samasta hommasta mutta vaan Suomen maanperällä. Tommoinen sysipaska yritys joka ei pyöri kunnolla ilman valtion apua ja suojelua ja jolle yksinkertaisinkin asia on liian haasteellista. Ja joka ei ota mistään tekemistään virheistä vastuuta eikä korvaa niitä. Pyrin kaikin käytettävissä olevin keinoin välttämään Suomen postin käyttöä.
   
  juko7 ja markoyt tykkäävät tästä.
 4. Herje

  Herje Gearhead

  Torstaina tullasin FedEx lähetyksen itse ja tänään maanantaina oli perillä.
  Ei taaskaan moitteen sijaa.
   
 5. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Ei oo juu Fedexissä moitteen sijaan....tullin sivut vaan ei ilmeisesti toimi.
  Onneksi ei sentään Postin armoilla olla tällä kertaa....itse pyrin myös välttämään loppuun asti.
   
 6. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Kyseessähän voi olla alkukankeutta tai jotain muuta,kuten puuttuvia tietoja.
  Kohdallani ainoa vaihtoehto oli tullaus. Tullin järjestelmä löysi lähetyksen ja osasi ohjata heti oikein. Posti ei!!
  Koska muitakin lähetyksiä on tulossa tällä on helppo harjoitella.
  Monesti luullaan tahallisuutta muuta luulisin ennemminkin välinpitämättömyyden olevan kyseessä useimmiten.
   
 7. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  ja kohta kehutaan toimitusjohtajaa joka saa muhkeat bonukset tuloksen nousun myötä vaikka syy aivan muualla
   
  impala67 tykkää tästä.
 8. Pertura

  Pertura Gearhead

  Mulla oli samaa vikaa Tullin sivujen kanssa, eli tokan sivun kohdalla meni jumiin. Soitin asiakaspalveluun, josta neuvoivat tekemään tullauksen poikkeusmenettelyllä, se oli valittavanan muistaakseni sieltä ekalta sivulta. Tolleen tehdessä joutui pariin kertaan lähettelemään sähköpostilla tilausvahvistusta ja muuta lisätietoa, mutta onnistui kuitenkin vuorokauden sisään.

  Ilmeisesti Tullin järjestelmä ei löydä kuriirifirman toimittamia tietoja, siksi ei päästä eteenpäin.
   
  Dataviilaaja tykkää tästä.
 9. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Juu kakkos sivulla meni jumiin...ei auttanut poikkeusmenettelykään.Yritin myös Rmn koodilla ja varasto id numeroilla ilman kuljetusyhtiötä...ja myös ota varastosta menettelyllä niinkuin Fedex ohjeisti.No Fedex aikoi huomisen aikana tullata lähetyksen.Tuo Rockauton lähetystapa jossa tavaraa tulee eri paikoista nii sekoittaa....tässäkin oli kolme eri lähetystunnusta ja yksi paketti....?
   
 10. TransSami

  TransSami Gearhead

  Paljonko tolla rokkiauton pakettien itsetullauksella sitten oikein säästää että kannattaa itse niitä vääntää? Vai onko tuossa joku muu syy?
   
 11. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Eikö tuo tullauspalkkio oo prosentteina tavaran hinnasta?Tähän mennessä oon onnistunut helposti tullaan itte kaikki paketit,mutta eipä tosiaan maksa vaivaa jos joutuu niin paljon säätään kuin tässä ko. tapauksessa.
  Muutaman sadan euron paketti rahteineen kyseessä.
   
 12. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Muistelisin että jotain parinkympin luokkaa on säästöt.
   
  impala67 tykkää tästä.
 13. Dusturecarn

  Dusturecarn 1st gear

  Mulle tuli eilen yksi EBAY ostos josta oli maksettu verot etukäteen. Tullin systeemi kysyy tässä uudessa systeemissä tällaisessa tapauksessa lähettäjän tai tuon veron maksajan IOSS tunnusta. Mun ymmärtääkseni tuon alkuperäisen veron maksaja on EBAY tuota systeemiä käyttäessä vaikka myyjä/lähettäjä onkin yksityinen. Jos et tiedä tuota tunnusta niin se on sitten verot uusiksi maksuun ? Ja tuo alunperin maksettu vero vielä lisää tuota uudelleen maksettavaa. Olenko ihan pihalla? Onko jollain muulla kokemusta miten toi pitäisi hoitaa? Mulla on nyt vielä kesken EBAY:n kanssa niitten näkemyksestä mutta ekan viestin perusteella musta tuntuu ettei ne tota tietoa anna.
   
 14. Vellu71

  Vellu71 Gearhead

  tässä on 2vko väännetty kättä posti-tulli.
  Paketti saapunut suomeen 30.6
  Postin vastaus on joka kerta "paketti on siirtynyt tullille. Heillä on nyt ruuhkaa, voi mennä päivä tai pari normaalia kauemmin"

  Tullin vastaus "paketti on toimitettu meille, posti toimittaa sinulle ja meille kaikki olelliset tietot jotta voit tullata pakettisi"

  No odotellaan viiiieeeeellläääää

  Samaan aikaan esim. dhl ja fedex on toimittaneet paketit ja tullauskin on sujunut vanhaan malliin. Ilman mitään viiveitä
   
 15. Dusturecarn

  Dusturecarn 1st gear

  Olin väärässä. Tuli pitkä vastaus:

  I have checked this for you and can confirm that you have paid the VAT on this transaction. I am sorry for the inconvenience caused to you. I understand that you are looking for IOSS number to avoid being double charged. Herein, I would like to share that on order details page there will be one IOSS number on seller end which identified that VAT has been charged and additional VAT won’t be charged at the time of the delivery to the buyer. So it is seller duty to update the IOSS number with the shipping carrier so that the buyer does not get charged for the VAT again.
  From 1 July 2021, the EU will introduce significant changes to how VAT is collected on imports into the EU, supplies within the EU by non-EU sellers and cross border supplies by EU sellers. If paid on our platform, we will collect it and remit to the certain EU authorities as per the new rules and regulations. Any item purchased internationally tax will be applied.
  In accordance to that, where eBay has collected VAT on shipments to the EU, eBay will provide sellers with eBay's IOSS number to use as part of the import information.
  Sellers must provide eBay's IOSS as part of the electronic export pre-notification documentation provided to carriers. If eBay's IOSS is not provided correctly, then buyers may have to pay VAT again on delivery.
  Sellers should contact their carriers directly to receive carrier specific guidance on how to transfer the eBay IOSS during the electronic customs declaration between seller and carrier.
  Herein this scenario, As the seller has not provided the IOSS number on the purchase, hence I am sharing the same with you, please go through the attached PDF and you will find the IOSS number on the top.
  However, if you still being charged wrongly on any of your purchase for VAT, please contact us back and we will help you with the refund, be rest assured.

  Tuossa vastauksessa mainitusta PDF:stä löytyy seuraava: IOSS-15657-FI. Eli tuo on ilmeisesti sitten se EBAYN tunnus. Jos tästä vaikka jollekin muullekin olisi hyötyä?
   
  Dataviilaaja tykkää tästä.
 16. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Ebayn tunnus oli jotain muuta.
  Tuskin heillä useampia on.
  Löytyy kooklaamalla.
   
 17. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Nyt toimi tullin sivut hyvin kun tullasin DHL.n paketin. Ainoastaan siinä kesti noin 5 minuuttia kun tulli käsitteli tullausta ennen kun pääsi maksamaan.
   
 18. Akit

  Akit 2nd gear

  Kyseessä ebay ostos missa VAT maksettu etukäteen. Tullauksessa ei hyväksy IOSS numeroa. Herjaa et kirjoita oikein. Olisko jollain tietoa millainen ioss numero on? Ulkoasu, kuinkamonta merkkiä yms.
   
 19. Akit

  Akit 2nd gear

  Miten sait tullattua ko paketin? Laitoitko myyjäksi ebay? Muilla ylläolevassa muodossa oleva IOSS herjaa tullin sivuilla että kirjoita oikein
   
 20. J.J

  J.J Gearhead

  Muokattu: 25.7.2021
  north tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!