Tullaus ongelmia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja markoyt, 19.7.2021.

  1. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Katso eBay:sta ostoksesi kohdalta oikeasta reunasta Order Details - sitten Show Additional Actions - sitten katso vas. yläkulma, jossa lukee Tax Invoice - Show Details, klikkaa se auki niin siellä pitäisi näkyä kaikki tarvittavat tiedot lähetyksestä ja vaadittu IOSS-numero.

    Myyjä ei voi mitenkään olla eBay, vaan se kuka myyjä sitten onkaan...

    eBay antaa tarvittavan IOSS-tunnuksen myyjälle ja myyjän pitää toimittaa se kuljetusliikkeelle etukäteen rahditustietojen kanssa...jos tämä ei tee sitä, niin voit joutua maksamaan verot uudelleen täällä.
    Silloin yhteyttä eBay:n ja vaadit takaisin maksamiasi veroja toiseen kertaan...eBay perii ne lähettäjältä ja maksaa takaisin sinulle, näin ymmärrän tuon asian menevän.
    Luulen myös että tuo IOSS-tunnus vaihtelee, pitää huolehtia että se on oikein kyseiselle lähetykselle, siksi se saattaa herjata sitä.

    Käytännössä kun ostaa eBays:sta, niin mielestäni kannattaa valita myyjä niin että lähetys tulee GSP - Global Shipping Program:n kautta, niin nämä huolehtivat tarvittavien tietojen välittämisestä ja ALV:n perimisestä kuten tähänkin asti ovat tehneet.
    Ainakin viimeinen lähetys tuli prikuleen samaan tapaan kuin kaikki aikaisemmatkin lähetykset, mikään ei ole siis muuttunut, seuraavan näkee sitten kun ostaa taas jotain...
     
    Akit ja jarkko359 tykkäävät tästä.
  2. Pertura

    Pertura Gearhead

  3. Akit

    Akit 2nd gear

    Ei onnist tämän paketin tullaus. Tullin neuvonnastakaan eivät osanneet opastaa. Verot tästä maksettu etukäteen, ei onnistu IOSS numerolla. Yritin maksaa verot uudestaan eikä siltinkään onnistu. Saas nähdä tuleeko tästä eka paketti mulle mitä ei saada kotiin asti:(
     
  4. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Varmasti onnistuu jos kaikki oikein.
    Älä maksa veroja turhaan.
    Ketjussa ioss ebaylle löytyi jo.
    Syötä rahtinumero ja jatka siitä. Myyjä ebay. Tekevät sitä varmaan palveluna myyjille.
    Kaikkia palstoja ei löydy heti Tullin sivulla.
    Ohjaa kuitenkin oikein.
    Erittäin helppo
     
  5. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    WTF ?

    Alkaa kuulostamaan siltä että kävi kuten pelkäsinkin...toimivasta systeemistä tuli susi :odeek:

    Tuo nettitullaus on ollut ihan käsittämättömän helppo tehdä tähän asti (joku 40 lähetystä tänä vuonna), mutta tämän uuden systeemin tultua voimaan kuulostaa ettei se enää taida toimia ollenkaan...tyypillistä "edistystä" tässä roska-EU:ssa :odconfused:

    Taidampa odottaa vielä tovin ennen kun tilaan mitään.
     
  6. Akit

    Akit 2nd gear

    Juu on noita tullauksia ennen uudistusta tullut tehtyä vuosien varrella melkoisesti. Ennen ei ollut tällasia ongelmia. Täytynee setviä asiaa lisää. Mut tullissakin manasivat et pitäs ensin luoda toimiva systeemi ja sit ottaa käyttöön eikä päinvastoin:cool:
     
  7. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Kuulostaa ihan Postin touhulta :odconfused:

    Ostetaan se halvin mahdollinen ohjelma, joka on tehty jossain Bangladeshin savimajassa polkupyörän dynamon virralla...otetaan se sitten käyttöön vaikka tiedetään ettei se tule toimimaan koskaan :odrealmad:
     
    f34 ja Akit tykkäävät tästä.
  8. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Muuten jos näitä netti asiointeja on hoitanut pidempään, niin kuinkahan monen luukun ohjelmat on muuttuneet moneen kertaan vuosien mittaan.
    Valtion virastojen nettivastaava sai potkut joku vuosi sitten.
    Ei tainnut hirveästi auttaa.
    Se on taito tehdä loogisia, helposti ymmärrettäviä sivustoja toimiviksi.
     
    Akit tykkää tästä.
  9. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Paljon, eikä yleensä parenpaan suuntaan...

    Terveydenhuoltopuollella kaikki on ainakin ihan sontaa nykyään uudistusten myötä :odrealmad:
     
    juko7 tykkää tästä.
  10. dustez

    dustez Gearhead

    Itsellä tuli ebay paketti usasta postiin jota epäilin että kuinka käy, tuli ilmoitus että pitää tullata vaikka vat/tax oli maksettu etukäteen, tein tullauksen käytin Ebayn IOSS numeroa IM2760000742 ja ei tarvinnut maksaa mitään. Sitten piti laittaa postin ilmeisesti pakettien asiakaspalvelu palautteeeseen tullaus/luovutuspäätös. saa nähdä kuinka käy. Nyt postin seurannassa lukee Tulli-ilmoitus on hyväksytty.
     
    Stang 72 ja Akit tykkäävät tästä.
  11. Akit

    Akit 2nd gear

    Nyt sain etenemään samalla tapaa. Ei muuta kun odottelua kuinka Posti suoriutuu.
     
  12. dustez

    dustez Gearhead

    Juu nyt viime perjantaina piti tulla ja paketti jossain jumissa ja kaks kertaa soittanu postiin... kyllä se siittä sit :)
     
  13. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Mitenkähän nyt toimisi? Tilasin paketin joka piti lähteä saksasta, mutta lähtikin lähetys tunnuksen mukaan belgiasta. Ja nyt posti väittää lähetys tullut eu ulkopuolelta ja pitäisi tullata.
    Olen kuvitellu että nuo kumatkin olisi eu maita, eli ei pitäisi sinällään olla merkitystä.
     
  14. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Oottelet ekas että tavara saapuu oikeasti suomeen. tsekkaat kuitista onko siinä alvi mukana, jos on teet 0 tullauksen, jos ei oo niin otat myyjään yhteyttä ja vaadit alvin verran takasin ja maksat ite alvin tulliin sekä postille ryöstömaksun.
     
  15. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Siis kyllä se on suomeen saapunu ja on siis tullissa, ainakin postin seurannan mukaan. Minä taidan vain odottaa 9 päivää mitä on vielä jäljellä siihen mihin on luvattu toimitus rahat takaisin periaatteella, ja disputen. Tehkööt posti ja tulli myyjän kanssa mitä haluaa.
     
  16. Akit

    Akit 2nd gear

    Itseäni lainaten
    Siis tullaus onnistui kun tavara suomessa. Ebayn lähettämällä IOSS numerolla. Tullilta 0 verotuspäätös. Posti yritti väkisin periä käsittelymaksua. Puheli sinne niin homma eteni ja paketti saapui kotiin.
    Paljon joutuu nukyään vähtäämään et saa paketin kotiin:eek:
     
  17. dustez

    dustez Gearhead

    Onkos belgiakin eu maa ? eikös sit pitäs tulla nolla tullaus päätös kun sen tekee sit vaan toimittaa sen postille.
     
  18. Topsa-

    Topsa- 1st gear

    Mistä tuon käsittelymaksun kärttämisen näkee tai huomaa? Laitoin Tullin ohjeen mukaan vapautuspyynnön postille kun verot on maksettu ostohetkellä, postin seurannassa näkyy että tullauspäätös hyväksytty eikä muuta.

    Edit: Juuri tuli viesti puhelimeen;
    "Moi! Muistathan viimeistellä tullauksen lähetyksellesi [lähetystunnus] maksamalla Postin käsittelymaksun tästä: https://www.posti.fi/kasittelymaksu

    Kiitos! t. Posti"

    Ei tätä näköjään helpoks oo tehty.
     
    Muokattu: 10.8.2021
  19. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Mulla sama juttu,maksoin sen käsittelymaksun että lähtee paketti liikkeelle.Tein sitten postille palautelomakkeella pyynnön maksaa aiheettomasti peritty käsittelymaksu takaisin minulle.Katotaan miten menee,näin saikulla on aikaa askarrella tämmöisenkin kanssa.
     
  20. Akit

    Akit 2nd gear

    Moi
    Soitin tosiaankin Postin palveluun ja vapauttivat sen puhelun jälkeen. Selittelivät että ruuhkaa palvelumaksujen käsittelyssä. Käsittely voi kestää muutaman päivän ja viesti käsittelymaksusta lähtee automaattisesti. Vois olla et jos hermot pitää niin odottelee muutaman päivän niin vois olla et lähtee sit eteenpäin ilman palvelumaksua.
     

Kerro tästä muillekin!