Tulpanjohdot.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jusssi, 6.8.2015.

 1. jusssi

  jusssi Gearhead

  Aloin tuossa pähkäilemään tulpanjohtimia ja aikani myllättyäni saatoin havaita johtimia olevan jopa samalla tuotemerkillä jos jonkinlaista. Piuhojen vastuksiakin tuntui olevan erilaisia, esim. 50Ω per foot ym. Luulisi, että mitä vähemmän vastusta, sen parempi.? Ilmeisesti kuitenki jonkun verran sitä vastustakin pitäisi olla.? Merkkejä lienee tunnettuja mm. Accel, MSD, Crane, Taylor... ym.
  Mitähän tuonne nyt sit laittais, saisi olla kestävät ja kestää myös v:ttumaisesta paikasta nykiä irti. :)
   
 2. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Meillä on ainakin Bilteman metritavarasta tehdyt rautalanka johdot kaikissa toimivissa koneissa. Ne hifijohdot joissa on joku 0,jotain neliötä ei vaan toimi.
   
 3. Caideman

  Caideman 1st gear

  Jos haluat, että hatut saa irrotettua ehjänä, niin laita niihin silikonirasvaa. Näin ne eivät jämähdä tulppaan kiinni, vaan irtoavat tarvittaessa helposti. ;)
   
 4. JTE3

  JTE3 Gearhead

  Noi suorat kuparijohdot aiheuttaa radio häiriöitä.
  Kannattaa ostaa ns. " spiral core" johdot, joissa on pieni vastus, eikä aiheuta häiriöitä.
   
 5. JTE3

  JTE3 Gearhead

 6. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Mulla on ihan copper coret ja häiriösuojatut tulpat eikä tule mitään häiriöitä.

  Hiilijohdoista kannattaa pysyä erossa. Ne tuppaa katkeilemaan jolleivät ole tiukasti kiinni, esim 2000 luvun alun autoissa menee ne johdot semmosissa kouruissa etteivät pääse mihinkään suuntaan tärräämään. Kun taas perinteisissä ameriikan koneissa heiluvat tuolla konetilassa.
   
 7. jusssi

  jusssi Gearhead

  Ok, tuo silikonirasva oli hyvä vinkki. Muutoin tässä asiaa ajateltuani taidan päätyä MSD super conductor valmiiseen sarjaan, ni ei tarvi näprätä ite ja näin ollen yksi vianaiheuttaja vähemmän... :)
   

Kerro tästä muillekin!