Tuntemattoman Sotilaan 1939 Ford Standard

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Crown57, 7.12.2013.

  1. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Elokuvissa Manillaköysi (1976) ja Tuntematon Sotilas (1985) Esiintyy tällainen tummansininen 1939 Ford Standard Fordor. Kenelläköhän tällainen auto mahtaa nykyään majailla ? Erikoistuntomerkkeinä maski on hieman vääntynyt, etulokareiden päällä tuollaiset parkkivalot ja maskin kromiset vaakarivat puuttuvat.

    https://www.youtube.com/watch?v=kqYay5UYs8k

    [​IMG]
     
  2. hla

    hla Gearhead

    En tiedä nykyistä omistajaa, mutta luultavasti toi on Yleisradion omistuksessa ollut yksilö. Siitä oli joskus kuva Moblassa ja KLB jotain mainitsi kyseisestä autosta, mutta en nyt löydä sitä lehteä mistään. Ehkä toimituksen kautta löytyis lisää tietoa.
     
  3. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Muistan hämärästi, että se yleisradion auto olisi ollut vm 1937...
     
  4. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Löysin itseasiassa sen Moblan. Autoa väitettiin 1938 -malliseksi ja YLEn omistamaksi. Mahtaako olla siellä edelleen ?

    Se esiintyi myös tv-sarjassa "Tuntemattomalle jumalalle" vuonna 1993.
     
  5. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Tuskin ainakaan on tuhoutunut/paalattu :-? ...YLE:n kautta varmaan sais nykyisen omistajan/auton tilan selville...Jos vaan suostuvat kertomaan :odroll:
     
  6. Caideman

    Caideman 1st gear

    Lieneekö yhtäläisyyttä, mutta muistaisin että tuollainen oli vuosi sitten Trianglessa myynnissä... Tai ainakin tota ikää oleva pirssi, en tiedä oliko sama auto.
     
  7. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Se Triangelissa ollut oli 1939 Chevrolet.
     
  8. miguelo

    miguelo Gearhead

  9. Caideman

    Caideman 1st gear

    No kerppele, niin taisi ollakin. Myönnän erehtyneeni... :D
     
  10. JRD50

    JRD50 3rd gear

    Vähän menee sivuun mutta aiheesta kumminkin. Sastamalan/Vammalan/Kärppälän(?) suunnalla oli eräällä keräilijällä Ford tai Lincoln jossa oli aidot alkuperäiset kalkkimaalaukset pinnassa ison kahinan jäljiltä. Siis SA Int maalaukset, ei Detroitilaiset. Henkilö menehtyi jokunen vuosi sitten, missähän kalusto mahtaa nykyisin olla. Sitä oli kuulemma paljon ja erityisesti tuon aikakauden Fordeja. Itsekin myin jollain rompepäivillä hänelle 30-luvun nopeusmittarin jonka herra tunnisti Fordiin kuuluvaksi.
     
  11. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Kaveri oli joskus ^samalla alueella vanhemmalla motorpyörällä liikkeellä ja joku vanhempi metu oli tullut kaupan pihassa jutteleen pikku pieruissa. Oli kehaissut omistavansa vanhan voortin johon kaveri et jepjep, niin aina juu. Oli käynyt näyttämässä ladossaan majailevan auton. Tän jälkeen käytiin saman hepun kans ohikulkiessa kurkkaamassa ladon oven raosta ja siellä se oli vieläkin, jätettiin kyselyä postilaatikkoon mut ei siihen koskaan vastattu. Tästä jo yli 10v.

    En mä tunne tuon ikäisiä(kään) autoja mut malliltaan just tommonen kun ekan viestin kuvassa.
     
  12. electra1

    electra1 Gearhead

    Joskus 90 luvun alkupuolella oli veekasilehessä juttu paapasta suunnilleen otsikolla "olen ajanut vain tätä fordia".Oli tainnu olla heillä todella kauan, ellei jopa uudesta. Kyseessä oli sininen kaksi ovinen yksilö.. missähän lie sekin tänä päivänä..
     
  13. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Se oli muistaakseni 1937 tudor slantback ?
     

Kerro tästä muillekin!