Tuontiautojen veropäätökset

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja dodge, 7.1.2006.

  1. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    -95 Gt avo Musse 2080e. Ja päätöksen tuleminen kesti lähes 3kk..
     
  2. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Sulla on 60 päivää aikaa valittaa hovioikeuteen. Yritä jostain saada suurinpiirtein samalta ajalta myynti-ilmoituksia. Tai sitten vetoat siihen seikkaan, että myynti ilmoitukset oltava samalta ajalta, joihin verotus perustuu. Sitten vaadit oikeudenkäyntikulujen korvaamista, kuulemm-300-200 euroakin on mennyt läpi. Jos olet myynyt auton niin myyntihinnasta kuitti mukaan ja vaadit verotettavan toteutuneen kauppahinnan mukaan. Oliko käytetty keskimmääräistä veroprosenttia? Jos oli niin vaadit käytettäväksi alhaisinta tunnettua jne....
     
  3. coupe

    coupe Gearhead

    Antoivat 2 viikkoa aikaa laatia vastineen jos huomautettavaa eli heti ei tarvitsisi oikeuteen mennä. Mulla oli tallessa kaikki samanlaisten autojen myynti-ilmoitukset vuodelta 2006 (vajaat 10kpl) ja olin ne liittänyt alkuperäiseen hakemukseeni mutta ei auttanut.

    Olin ajatellut että nuo vajaat 10 myynti-ilmoitusta täsmälleen samanlaisesta autosta olisivat olleet paras referenssi mutta ei näköjään.
    Tilastonikkari oli halunnut saada riittävän paljon aineistoa hintakäppyröihinsä joten mukaan oli otettu kaikki vuosina 2002-2007 myynnissä olleet Cadillacit mallista ja valmistusvuodesta riippumatta (-92 vanhin ja -07 uusin).
    Ja tosiaan, niitä 50 - 100000 Euroa maksaneita autoja oli listalla paljon....

    Eli ei sen väliä vaikka tilasto pitää sisällään täysin aiheeseen kuulumattomia otoksia kunhan vain saadaan tilastollisesti riittävän suuri aineisto kasaan....

    Voisikohan valitukseen kirjata että "älkää nyt viittikö tehdä tiedettä yksinkertaisesta asiasta" ja laittaa liitteeksi Tuulilasin käytettyjen autojen hintataulukon sekä todeta senkin perustuvan pääasiassa auton vuosimalliin....

    Onneksi en ollut löytänyt 20tkm ajettua sunnuntaikirkkoautoa. Sen arvo olisi noiden käppyröiden mukaan ollut melkein 60 tEuroa. Nyt jäätiin VAIN vähän yli puoleen tosta...
     
  4. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Aivan turhaan teet mitään vastinetta, niilllä ei ole mitään vaikutusta. Teet vaan suoraan valituksen hovioikeuteen.
     
  5. jukkis83

    jukkis83 3rd gear

    Mopuristi puhuu asiaa. Vastineet on ihan yhtä tyhjän kanssa. Se menee samalle pölhölle joka alkuperäisenkin päätöksen on tehnyt. Tuskinpa muuttaa omaa päätöstään vaikka kuinka perustelisi. Varmuuden vuoksi sen voi silti lähettää koska oikeudessa monasti vaaditaan että kaikki valitustiet on käytetty.
     
  6. jukkis83

    jukkis83 3rd gear

    Ford Torino GT 351C 4V vm. 1971 veroa 183,56 euroa. Verrokkina jälleen kerran BMW 335 CIA Coupe.
     
  7. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Vääryys!
     
  8. fish

    fish Gearhead

    Dodge Challenger 1973 vertailuautona BMW 330 CIA Coupe ja veroa 197,78.
     
  9. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Onko jossain kaava jolla tuo vero on "laskettu"? Kiinnostaisi tietää. Liekö noitakaan Jaggeja myyty yhtään, mutta silti voi se nolla myytyä autoa muodostaa Suomalaisen hintatason :mad:
     
  10. MudMax

    MudMax Gearhead

    Yli 25 v. vanhojen autojen arvonalenema vastaavan uuden auton hinnasta on 1 prosentti kuukautta kohden kunkin edellisen kuukauden loppuun lasketusta jäännösarvosta.
    Elikkä käytännössä kerrot uuden vertailuauton hinnan luvulla 0,99 niin monta kertaa kuin verotettavan auton käyttöönotosta on kulunut kuukausia, eli tässä tapausessa n. 400 kertaa.
    Jäljelle jäävästä luvusta lasketaan vero sitten kokonaismassaan perustuvan hiilidioksipäästön mukaan.
    Ei siinä varmaan tullin tiatokoneilla monta sekuntia mene :)
     
  11. lesabre

    lesabre 1st gear

    Kuka sekopää siellä on nyt tekemässä näitä verotuksia? Siis mitä hiton tekemistä uudella BMW:llä on vanhan jenkin kanssa missään suhteessa?!
    :poff:

    Olis nyt arponeet verrokiksi edes saman valmistusmaan omaavan auton.. Pitäiskö jonkun kertoa sille uunolle, että dodge/chrysler valmistaa autoja itseasiassa v.2010.
     
  12. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Mitä tekemistä auton valmistusmaalla loppujen lopuksi on verotusarvoa määriteltäessä? Uusiin Coupe-Mopareihin ei voi verrata, kun ei niille löydy luettelohintoja Suomesta. Neliovisia jenkkejä verrataan kai poikkeuksetta Chrysler 300 C:hen ja pick-uppeja indokiinalaiseen Ford Rangeriin.
     
  13. pontiac t/a

    pontiac t/a 1st gear

    Tuon jagen veropäätös on saatu siten että tulli on pyytänyt jaguaarin maahantuojalta hinnan kalleimpaan coupemallin jaggeen :eek: ja tietenkin kaikilla lisävarusteilla :rotfl: ja laskenut siitä tuon veron mitä jää noilla ikävähennyksillä,sillähän ei ole mitään merkitystä ettei tuossa vanhassa ole juuri mitään uuteen verrattavaa lisävarustetta eikä se ole ahdettu versio paitsi silloin kun yrittää ahtautua siihen perheen kanssa :rotfl: Sen takia olen tässä miettinyt että jos möis tai vaihtas sen johonkin tilavampaan pontiacin tuotteeseen, siis noihin vanhempiin ei näihin muoviautoihin :rotfl:
     
  14. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    veropäätökset

    78 cadillac fleetwood limon vero 400.87e. Verrokkina juurikin tuo sysleri 300c. Juuri tuota 400e joku täällä veikkasikin kun kattelin tota limoo ja kyselin verojen suuruutta... :)
     
  15. pötkö

    pötkö Gearhead

    -70 Barracuda veropäätös 144,44€
    Vertailu ajoneuvo BMW 335 CIA Coupe :eek:
    Mutta ihan kohtuuden rajoissa vaikka vertailu auton yleinen pyyntihinta 67117,41 euroa
     
  16. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    näemmä nousee n. 20 e vuosi koska -74 Challenger veroa 217.77 e ja vertailurakkine oli BMW 330 CIA COUPE.
     
  17. manha

    manha Gearhead

    -55 chevy 4d 16.88e
    Verrokkina chrysler 300 crd
     
  18. ZxKimmo

    ZxKimmo Gearhead

    Mulla kanssa Fairlanen verrokkina 335 CIA Coupe, pemarin hintana 67421,55 eur, eli Fordi on paremmin varusteltu. :D Veroa tuli 96,43 eur. Fairlanen myyntihinta on tullin mukaan 294 eur, ymmärrettävää, koska kyseessä on vanha Ford.

    En tiedä mikä on tulliylitarkastajan tuntiliksa, mutta luulen että valtio ei näissä tapauksissa juuri tienaa. Pitääkö tämäkin tehdä näin vaikeasti. Eikö olisi yksinkertaisempaa, nopeampaa ja edullisempaa kaikille, jos näissä mobiileissa oli vero aina satasen tai sataviiskymppiä.
     
  19. hara64

    hara64 1st gear

    tulliylitarkastaja 3336€/kk(2v sitten), tuolta löytyy
    http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2 ... 816090/139

    hyvä idis olis toi tollanen hinnoittelu.
    vois alkaa vaikka 50€,100€,150€....................
    raja vois mennä vuosikymmenissä tai jotain
    olis nopeeta,sais päätöksen heti "tiskillä"
     
  20. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Dodii tuli -96 Park Avenue:n veropäätös. Jumaleissön kun niillä noita asintuntijoita riittää ja todella luotettavia lähteitäkin käytössä :mad: .
    Lähde nettiauto.com -94 Park Avenue myyntihinta 6990€ :mad: . Ton mukaan siis määrättiin vero :soosoo: .
     

Kerro tästä muillekin!