Tuontiautojen veropäätökset

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja dodge, 7.1.2006.

  1. TJN1

    TJN1 3rd gear

    camaro -68 vero 104.61€
    vertailukohteena bmw 335 cia coupe
     
  2. rb

    rb Double Gearhead

    Saanko olla utelias, että paljonko sitä veroa tuossa tapauksessa oli?

    Ei muuten, mutta kolli saa ensikuussa autokortin (huokaus) ja se haluaisi Z 28 Camaron vm 94-98 ja mitä Nettiautosta katsoin niin Suomen pyynnit on siinä 7500-10 000.

    Eli jos Saksasta tuo moisen, niin onko noissa se 30 pros Suomen hinnasta laskutapa, vai se joka kuu lähtee prossa?

    Vai vetääkö ne sen laskutavan hatusta???
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Saa olla ja 1085€ tuli veroksi. Se on ihan siedettävä ja sain sentään siitä pikkasen päälle 300€ pois kun selvitettiin kaikki viat ja puutteet yhden tullitädin kanssa.
     
  4. rb

    rb Double Gearhead

    Katsoin veropäätöksiä marraskuulta eikä se lupaa hyvää.

    Vm 97 3,8 Camaro veroa 1400, mutta vm 95 5,7 pahkalla vero pompsahti jo 2800 egeen!!!

    Että millä laskutoimituksella tuo 2800 on saatu?
     
  5. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    No sillä yksinkertaisella toimituksella, että veroprosentti perustuu päästöihin. Tuommoisesta kannattaa jättää heti oikaisupyyntö ja sen jälkeen valittaa hallinto-oikeuteen. EU:n mukaan kun veroa ei saa periä enempää kuin mitä vastaavassa suomiautossa on jäljellä ja silloin kun suomiautoja on tuotui, ei ollut päästöihin perustuvaa järjestelmää.
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Veropapruissa oli muuten CO2 päästökin? Sitä ei kyllä missään muissa lapuissa ole koskaan lukenut, mistähän ne sen repäisi? Meneekö tuleva omistusvero sitten sen 230g mukaan :eek: .
     
  7. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Sen ne repäisee kokonaispainosta :D jos sitä ei ole ilmoitettu kyseiselle autolle.
     
  8. kostaja

    kostaja Gearhead

    Saab 900 -97 rättikatto,man.,vapari ja muutenkin perusmalli

    975,24,-

    odotin 600-800,- väliin kun ohjaus oikealla

    kilometrit laitettu mittarilukeman mukaan vaikka pitäisi olla iän mukaan
    kun ei huoltohistoriaa

    täytyypi valitella
     
  9. rb

    rb Double Gearhead

    No miten nyt sitten jos sen Camaron haen, niin joutuuko sen veron ensin jokatapauksessa maksamaan, ennen kun siitä voi valittaa?

    Vai jääkö auto sitten odotellessa seisomaan epämääräiseksi ajaksi, kun taistellaan siitä oikeasta veron määrästä?
     
  10. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Jos ei nyt ole uusia säännöksiä asiaa koskien vuodenvaihteessa tms. ilmaantunut, niin ensin vero, sitten valitus. :cry:
     
  11. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Olenhan minäkin ehtinyt ajaa melkein 40000km odotellessa tietoa paljonko autoni maksoi... koska kerran kauppakirjassa oleva hitusen yli kymppitonni ei kerran ole se hinta :mad:
     
  12. impala1968

    impala1968 Gearhead

    59 cadillac 37 euroa
     
  13. musse27

    musse27 3rd gear

    Ford Mustang Convertible-1966 vero 87,32,verrokkina Bmv 335 CIA Convertible(77750),päätös tuli kolmessa päivässä.
     
  14. 660

    660 1st gear

    1993 chevy van 350tbi henkilöautona veron määrä 860,12e verrokkina paperin mukaan chevrolet astro 4.3 V8 4D. mä kun oon aina ollut siinä uskossa et toi 4.3 on V6 :eek: :rotfl:
     
  15. 85840845

    85840845 Gearhead

    63 Galaxie XL

    51€ viikossa
     
  16. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Mulle tulee kevään aikana -94 bensa vani, korotettu/hyväkuntoinen/ajettu noin 100tkm, oliko sulla mimmonen? Veron määrää tässä arvuuttelen...
    Nii ja kauanko kesti päätös?
     
  17. 660

    660 1st gear

    360t ajettun ja normaali kunnossa laittoo löyty mut verot meni auton hinnasta yli eli edullinen :rotfl:
     
  18. anttikristus

    anttikristus Gearhead

    Laitoin veroilmoituksen vetämään 1950 Chevystä. Kesti ainaki kolme viikkoo ja tuli paperi, missä pyydetään toimittamaan katsastustodistus xx.3.2011 mennessä! :eek: :eek: Ajattelin ihan vaan hoitaa veron pois (pitäis olla luokkaa kymppi-pari), ettei sitten ainakaan tarvi päätöstä odotella, eipä ole tarkoitus vielä muutamaan kuukauteen katsastaa... Mikä V*ITTU tossakin voi olla niin vaikeaa? Arpoo jonkin vertailuauton niiden tarkkojen tietojen perusteella, jotka papereihin kirjoitin ja laskee ikävähennyksen! Missään laissa eikä tullin sivulla ei sanottu, että auton pitäisi olla verotettaessa katsastettu, enkä todellakaan näe sille mitään syytä näin vanhan kohdalla. Vituttaa kun joutuu tuollaisen summan takia vaivottelemaan!

    Onkohan tuo mahdollista jättää silleen ja pistää paperit uudestaan vetämään joskus vähän myöhemmin eri tulliin? Vai tuleekohan sieltä sitten parin kympin veron takia monen tonnin päiväsakot kun ei toimiteta viranomaiselle pyydettyjä tietoja? Täytyypä selvittää asiaa... :mad: :mad: :mad: Katsastus ei nyt kuitenkaan ennen kesää tule kysymykseen.
     
  19. Quest

    Quest Gearhead

    ^Vuoden verran se on siellä "vireillä" (odottaa katsastustodistusta)
    Sen jälkeen täytyy rustata uusi hakemus.
     
  20. anttikristus

    anttikristus Gearhead

    Juu, tuskin tässä sen kummempaa syytä huoleen on. Vastaus kirjallisesti 4.3. mennessä ja oli sähköpostiosoitekin annettu. Kirjoitin sinne kohteliaan kyselyn ja selvityksen tilanteesta, joka saa nyt käydä kirjallisesta vastauksesta.

    Tavallaan vaan kuvittelis, että kunhan merkki, malli ja varsinkin vuosiluku on oikein, niin pystyis ennakkotapausten perusteella homman hoitamaan. Tai jos ei tarpeeksi läheltä liippaavaa ennakkotapausta ole niin muutaman muun perustiedon perusteella joita lomakkeissa kysyttiin. Ja luulis, ettei kannattais käyttää 15 euron veron perimiseen yhtään ylimääräistä aikaa ja paperinlähettelyä..

    Katsastushan ei noihin ilmoitettuihin tietoihin tuo yhtään mitään lisää.. Mutta varmaankin ideana on se, että katsastus todentaa annetut tiedot oikeiksi, ettei verovelvollinen ole valehdellut. (Ilmeisesti rekisteröintikatsastuksen yhteydessä ei siis katsota verotuksessa käytettyjä tyyppitietoja, muutenhan tuo logiikka ei päde...)

    Eli jos valehtelen autoveroilmoituksessa auton painon ja moottorin koon alaspäin, eikä vastaavaa ennakkotapausta ole, niin verrokiksi saatetaan ottaa vaikkapa 10000 euroa liian halpa auto, jolloin tulen maksaneeksi 2 euroa 66 senttiä liian vähän autoveroa. Ehkä tuon varmistamiseksi sitten kannattaa vähän lappuja lähetellä ja kaivaa sama asia käsittelyyn useaan otteeseen. Muutenhan kaikki alkaisivat yrittää tällaisia huijauksia (vaikka niistä joka tapauksessa muutenkin voi jäädä kiinni jos viranomainen on yhtään perillä siitä, minkätyyppistä laitetta ollaan verottamassa ja vaikka sanktiot tahallisesta harhautuksesta lienevät aika kovia)...
     

Kerro tästä muillekin!