Tuontiautojen veropäätökset

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja dodge, 7.1.2006.

 1. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  miten vero menee suburbanista(osto usasta) joka on täällä kuorma-auto?ja onko tyypitys onkelmia.
   
 2. DD6

  DD6 Gearhead

  Muutamia kokemuksia viimeisimmästä, eli jo myydyn Riviera -96:n oikaisupyynnöstä:

  1. Vetoaminen siihen, että autossa ei voi olla enempää veroa kuin Suomessa myynnissä olevassa, ei johda mihinkään. Esim. vastaava Buick oli verotettu 27,4% verolla, mutta mulla tuli 33,3% kokonaismassan perusteella.
  Mukana oli vaan tulostettu pätkä uudesta päästöpohjaisesta verosta, ja ....pläpläplä..... ei muuta mitään.

  2. Kilometrit laitetaan verotukseen mittarin mukaan AINA, kun niitä on vähän, eikä ole virallista huoltokirjaa/todistusta. Sun pitää itse todistaa, että mittari on vaihdettu! Jos taas mittarissa on ihan vitusti, eikä ole huoltokirjaa, syyttävät huijariksi ja kilsat laitetaan sen laskennallisen mukaan. Kyllä ne osaa.

  Ainoa, jolla sain laskettua Puikulan verotusta, olivat parin tutun heittämät tulosteet Nettiautossa myydyistä autoista ja niiden hinnoista. Sain alennusta 464 euroa.

  Että sellaista persettä.
   
 3. Campala

  Campala Gearhead

  -54 Eldorado 28.01€. Verrokkina 330 avobemu. Onneksi katsastusmies kirjoitti todistuksen tarvittavista asioista mm. kokonaispainosta jo ennen rekisteröintikatsastusta. Hyvää palvelua!
   
 4. Lespi

  Lespi 2nd gear

  Tänään putkahti päätös, auto on '78 Trans Am ja maksettavaa oli viivan alla 351€ ja joitain senttejä päälle.. Vertailuautona oli joku BMW 335ci tai jotain, se oli ainut mikä häiritsi. Hyh vitalis..
   
 5. Gtamazon

  Gtamazon Gearhead

  -55 Buick, tänään pamahti verolappu himaan. 17,97€ joutuu maksamaan, verrokkina BMW 325 coupe, lähteeksi on ilmoitettu ihan bmw.fi. Osaan määkin googlata :lol:

  Mutta kertokaa mulle tyhmälle, eikös alle -58 autot pitäs olla verottomia? vai onko se muuttunut(ilmiselvästi on kun väki saa maksulappuja)?
   
 6. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Vuoden 2008 alusta autovero muuttui päästöihin perustuvaksi eli kaikista menee autovero.
   
 7. Mokaman

  Mokaman Gearhead

  Sehän tässä on köppästä että noista vanhuksistakin tuo pitää laskea eli esim. 40-luvun alun autoista ja alle ei mene veroa kun minimilaskutus on nykyään 10€. Mutta pakko työllistää tullin työntekijöitä laskemaan vero, jota ei peritä... :eek: Onko järkee vai ei... Onko järkee vai ei... (kuvitelkaa ite nuotit)
   
 8. Mopar heppu

  Mopar heppu 2nd gear

  -69 chargerista veroa 117e, verrattu 635 coupe bemuun 69,990e, heh, niinku muita ei olis ollu.
   
 9. coupedeville

  coupedeville Gearhead

  kukaan ei juuri ole kehdannut laittaa missä autoverostusta toimittavassa paikassa ovat auton verottaneet?
   
 10. cam86

  cam86 3rd gear

  vein rauman tulliin paperit ja porin tullista tuli päätös.vm 97 camaro kasin koneella verot 2775 euroa....
   
 11. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Mikäs hillomalli sulle keksittiin...Mulla vaan 335 CIA Coupe 1968 Chargerille. Vero 118.28 eur ja paikkana Tornion Tulli.
   
 12. T5

  T5 Gearhead

  Voisiko sitä myöskin hiukan valottaa, missä ajassa päätökset ovat tulleet?
  Omaani olen nyt kuukauden odotellut päätöstä. Autosta kyllä jo soiteltiin pari viikkoa sitten ja kysyttiin, että mikäs tämän oikea mallimerkintä on.
   
 13. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Katsastuksesta meni noin viikko. (Tulli hoputti myös auton katsastusta noin 3 viikkoa tullikilpien hakemisen jälkeen.)
   
 14. tinareki

  tinareki Gearhead

  Autoveropäätöksen "toimitusaika" riippuu missä päin maata tullaat autosi ja millainen kuorma veroja pohtivalla tullikonttorilla sattuu olemaan. Keski-Suomen päätökset ratkotaan muistaakseni Vaasassa. Neljä autoa olen tullannut ja verottanut 2005...2010 välillä. Nopein päätös tuli kuukaudessa, hitain kesti 3 kk. Jossain päin maata päätöksiä tulee viikossa.

  Asia on varmasti mainittu tässä ketjussa, mutta lienee syytä jälleen muistuttaa, että EU:n ulkopuolelta tuodusta autosta maksetaan paitsi autovero myös ALV. Vanhemmissa autoissa (60-luku ja vanhemmat) ALV tuppaa olemaan aina se huomattavasti isompi potti. ALV on 23% CIF hinnasta laskettuna. CIF taas on auton ostohinta (tai tullin arvio siitä) plus rahtikulut. Tämä on aika mielenkiintoista: Jos tuot auton esim jostain keskilännestä saattaa rahtikulut olla esim. $2000 USA maarahtia satamaan ja toinen $2000 merirahtia Suomeen. Maksat siis $920 Suomen valtiolle arvonlisäveroa USA:n kansalaisten USAssa tekemästä työstä...?!?
  Ymmärrän kyllä, että itse tavaran arvosta maksetaan ALV uudelleen, mutta tuo rahdista maksettava ALV...
   
 15. hara64

  hara64 1st gear  ompas erikoinen hinnoittelu :eek: :eek:

  68:n vero 118,28€ ja 69:n vero 117€

  olis luullu että vanhemmasta(68) menis vähempi veroo.....
   
 16. jaketin

  jaketin Gearhead

  Coronetista tuli veropäätös eteläisestä tullipiiristä, helsingistä..

  Veroa tuli maksettavaksi 92,63 euroa.... ei paha


  Verrokkina toimi Ford Mustang coupe..
   
 17. Mikael K

  Mikael K 3rd gear

  Eteläisen tullipiirin päätös 1965 Buick Rivierasta: vertailuauto 335 BMW CIA Coupe ja vero 77,78 ekeä.

  Mikael
   
 18. tb60

  tb60 3rd gear

  Mustang -67 veroa 65,42e. Verrokkiauto, yllätys, yllätys Ford Mustang 5,0 Coupe. Yleinen pyyntihinta 59991e, yleinen myyntihinta 57291,36e.
  Tämä Lahden tullipiirissä.
   
 19. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  No ALV on avonlisävero. arvon lisä. Eli se rahti on lisännyt tavaran arvoa ennenkuin tavara on tullut tullattavaksi. Jos olet liikkeenharjoittaja ja myyt auton 1000 euron voitolla maksat tästä erotuksesta lisää ALV:tä etkä voi vähentää mitään kustannuksia (paitsi alveja) vaikka tämä 1000 sisältäisi työtä ja palkkoja. Lisäksi maksat tietysti tuloveroa jos tuloa syntyy.
   
 20. bogge

  bogge 3rd gear

  Eteläisestä tullipiiristä rokotivat 123egee -66 cadistä (verrokkina joku avo BMW...). No näissä vanhoissa ikä tekee tehtävänsä ja autovero taitaa liikkua sadan euron hujakoilla. Verotuspäätös tuli alle viikossa, kun kävin rekisteröintikatsastuksessa (paino oli se tieto mitä tulli odotti veropäätökseensä). Eli nopeaa oli palvelu ja muutenkin olen saanut
  hyvää palvelua ko. tullista. Verot maksoin eilen ja tänään konttorilta hain kilvet. Kilvistä sai valita ja niitä cadiin sopivia lyhyitä oli tarjolla valko/mustapohjaisina.
   

Kerro tästä muillekin!