Tuontiautojen veropäätökset

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja dodge, 7.1.2006.

  1. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    miten vero menee suburbanista(osto usasta) joka on täällä kuorma-auto?ja onko tyypitys onkelmia.
     
  2. DD6

    DD6 Gearhead

    Muutamia kokemuksia viimeisimmästä, eli jo myydyn Riviera -96:n oikaisupyynnöstä:

    1. Vetoaminen siihen, että autossa ei voi olla enempää veroa kuin Suomessa myynnissä olevassa, ei johda mihinkään. Esim. vastaava Buick oli verotettu 27,4% verolla, mutta mulla tuli 33,3% kokonaismassan perusteella.
    Mukana oli vaan tulostettu pätkä uudesta päästöpohjaisesta verosta, ja ....pläpläplä..... ei muuta mitään.

    2. Kilometrit laitetaan verotukseen mittarin mukaan AINA, kun niitä on vähän, eikä ole virallista huoltokirjaa/todistusta. Sun pitää itse todistaa, että mittari on vaihdettu! Jos taas mittarissa on ihan vitusti, eikä ole huoltokirjaa, syyttävät huijariksi ja kilsat laitetaan sen laskennallisen mukaan. Kyllä ne osaa.

    Ainoa, jolla sain laskettua Puikulan verotusta, olivat parin tutun heittämät tulosteet Nettiautossa myydyistä autoista ja niiden hinnoista. Sain alennusta 464 euroa.

    Että sellaista persettä.
     
  3. Campala

    Campala Gearhead

    -54 Eldorado 28.01€. Verrokkina 330 avobemu. Onneksi katsastusmies kirjoitti todistuksen tarvittavista asioista mm. kokonaispainosta jo ennen rekisteröintikatsastusta. Hyvää palvelua!
     
  4. Lespi

    Lespi 2nd gear

    Tänään putkahti päätös, auto on '78 Trans Am ja maksettavaa oli viivan alla 351€ ja joitain senttejä päälle.. Vertailuautona oli joku BMW 335ci tai jotain, se oli ainut mikä häiritsi. Hyh vitalis..
     
  5. Gtamazon

    Gtamazon Gearhead

    -55 Buick, tänään pamahti verolappu himaan. 17,97€ joutuu maksamaan, verrokkina BMW 325 coupe, lähteeksi on ilmoitettu ihan bmw.fi. Osaan määkin googlata :lol:

    Mutta kertokaa mulle tyhmälle, eikös alle -58 autot pitäs olla verottomia? vai onko se muuttunut(ilmiselvästi on kun väki saa maksulappuja)?
     
  6. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Vuoden 2008 alusta autovero muuttui päästöihin perustuvaksi eli kaikista menee autovero.
     
  7. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Sehän tässä on köppästä että noista vanhuksistakin tuo pitää laskea eli esim. 40-luvun alun autoista ja alle ei mene veroa kun minimilaskutus on nykyään 10€. Mutta pakko työllistää tullin työntekijöitä laskemaan vero, jota ei peritä... :eek: Onko järkee vai ei... Onko järkee vai ei... (kuvitelkaa ite nuotit)
     
  8. Mopar heppu

    Mopar heppu 2nd gear

    -69 chargerista veroa 117e, verrattu 635 coupe bemuun 69,990e, heh, niinku muita ei olis ollu.
     
  9. coupedeville

    coupedeville Gearhead

    kukaan ei juuri ole kehdannut laittaa missä autoverostusta toimittavassa paikassa ovat auton verottaneet?
     
  10. cam86

    cam86 3rd gear

    vein rauman tulliin paperit ja porin tullista tuli päätös.vm 97 camaro kasin koneella verot 2775 euroa....
     
  11. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Mikäs hillomalli sulle keksittiin...Mulla vaan 335 CIA Coupe 1968 Chargerille. Vero 118.28 eur ja paikkana Tornion Tulli.
     
  12. T5

    T5 Gearhead

    Voisiko sitä myöskin hiukan valottaa, missä ajassa päätökset ovat tulleet?
    Omaani olen nyt kuukauden odotellut päätöstä. Autosta kyllä jo soiteltiin pari viikkoa sitten ja kysyttiin, että mikäs tämän oikea mallimerkintä on.
     
  13. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Katsastuksesta meni noin viikko. (Tulli hoputti myös auton katsastusta noin 3 viikkoa tullikilpien hakemisen jälkeen.)
     
  14. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Autoveropäätöksen "toimitusaika" riippuu missä päin maata tullaat autosi ja millainen kuorma veroja pohtivalla tullikonttorilla sattuu olemaan. Keski-Suomen päätökset ratkotaan muistaakseni Vaasassa. Neljä autoa olen tullannut ja verottanut 2005...2010 välillä. Nopein päätös tuli kuukaudessa, hitain kesti 3 kk. Jossain päin maata päätöksiä tulee viikossa.

    Asia on varmasti mainittu tässä ketjussa, mutta lienee syytä jälleen muistuttaa, että EU:n ulkopuolelta tuodusta autosta maksetaan paitsi autovero myös ALV. Vanhemmissa autoissa (60-luku ja vanhemmat) ALV tuppaa olemaan aina se huomattavasti isompi potti. ALV on 23% CIF hinnasta laskettuna. CIF taas on auton ostohinta (tai tullin arvio siitä) plus rahtikulut. Tämä on aika mielenkiintoista: Jos tuot auton esim jostain keskilännestä saattaa rahtikulut olla esim. $2000 USA maarahtia satamaan ja toinen $2000 merirahtia Suomeen. Maksat siis $920 Suomen valtiolle arvonlisäveroa USA:n kansalaisten USAssa tekemästä työstä...?!?
    Ymmärrän kyllä, että itse tavaran arvosta maksetaan ALV uudelleen, mutta tuo rahdista maksettava ALV...
     
  15. hara64

    hara64 1st gear



    ompas erikoinen hinnoittelu :eek: :eek:

    68:n vero 118,28€ ja 69:n vero 117€

    olis luullu että vanhemmasta(68) menis vähempi veroo.....
     
  16. jaketin

    jaketin Gearhead

    Coronetista tuli veropäätös eteläisestä tullipiiristä, helsingistä..

    Veroa tuli maksettavaksi 92,63 euroa.... ei paha


    Verrokkina toimi Ford Mustang coupe..
     
  17. Mikael K

    Mikael K Gearhead

    Eteläisen tullipiirin päätös 1965 Buick Rivierasta: vertailuauto 335 BMW CIA Coupe ja vero 77,78 ekeä.

    Mikael
     
  18. tb60

    tb60 3rd gear

    Mustang -67 veroa 65,42e. Verrokkiauto, yllätys, yllätys Ford Mustang 5,0 Coupe. Yleinen pyyntihinta 59991e, yleinen myyntihinta 57291,36e.
    Tämä Lahden tullipiirissä.
     
  19. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No ALV on avonlisävero. arvon lisä. Eli se rahti on lisännyt tavaran arvoa ennenkuin tavara on tullut tullattavaksi. Jos olet liikkeenharjoittaja ja myyt auton 1000 euron voitolla maksat tästä erotuksesta lisää ALV:tä etkä voi vähentää mitään kustannuksia (paitsi alveja) vaikka tämä 1000 sisältäisi työtä ja palkkoja. Lisäksi maksat tietysti tuloveroa jos tuloa syntyy.
     
  20. bogge

    bogge 3rd gear

    Eteläisestä tullipiiristä rokotivat 123egee -66 cadistä (verrokkina joku avo BMW...). No näissä vanhoissa ikä tekee tehtävänsä ja autovero taitaa liikkua sadan euron hujakoilla. Verotuspäätös tuli alle viikossa, kun kävin rekisteröintikatsastuksessa (paino oli se tieto mitä tulli odotti veropäätökseensä). Eli nopeaa oli palvelu ja muutenkin olen saanut
    hyvää palvelua ko. tullista. Verot maksoin eilen ja tänään konttorilta hain kilvet. Kilvistä sai valita ja niitä cadiin sopivia lyhyitä oli tarjolla valko/mustapohjaisina.
     

Kerro tästä muillekin!