Tuontiautojen veropäätökset

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja dodge, 7.1.2006.

 1. MudMax

  MudMax Gearhead

  Joo, se on selvää säästöä, mie ainakin toivon että menee mahdollisimman pitkään.
  Näin syksyllä rekisteröidessä kannattaa varoa, ettei tee samaa mokaa kun mie tein viime syksynä: Rekisteröin ennen liikenteestä poistoa, niin saapui 10 euron käyttömaksu maksettavaksi, se kun on minimi yhdeltä "käyttömaksukaudelta".
  Sen saattaa onnistua välttämään, kun käy ensin sanomassa liikennevakuutuksen irti, luulisi rekisteröinnin onnistuvan liikennekäytöstä poistettunakin, kun tekee liikennevakuutuksen suoraan seisonta-ajalle?
   
 2. coistinen

  coistinen 3rd gear

  Tarkennetaas vähän :)
  Kyseessä on kesäkäyttöön tarkoitettu -60 luvun Amerikkalainen auto, tämän kiesin osalta kausi on auttamatta ohi joten ajot on ajettu niin turhauttavaa maksella vakuutusmaksua kun ei enää ajeta :)
   
 3. MudMax

  MudMax Gearhead

  ^Toimi C5_Z06:den antamien ohjeiden mukaan, mie tarkoitin enemmän yleisellä tasolla.
  Mutta saatat säästää vielä sen mainitsemani kympinkin, kun käyt sanomassa sen vakuutuksen irti :)
   
 4. arskazone

  arskazone Gearhead

  .....
  Dodi,9.5 viikon uurastuksen jälkeen 20 vuotta vanhasta Pontiacista
  1655,95€ ou jee,taas sai pappi kahvia juodakseen ja kulttuuriamme
  rikastuttavat Romanialaiset lämmintä päälle..!
  :mad:
  ei jaksa valittaa edes.
  :lol:
   
 5. Jymy70

  Jymy70 3rd gear

  ^tuliskohan mullekin sitten päätös ensi viikolla, kun 9 viikkoa tuli täyteen?

  Vai käviköhän perinteisesti, kun kyselivät tullista n. kuukausi sitten ensimmäistä käyttöönottopäivää... meniköhän silloin taas jonon hännille, kun heille sitä selvitin. Selvitin, että ensimmäinen käyttöönottopäivä ei ole tiedossa ja yleensä näissä tapauksissa sovelletaan mallivuoden viimeistä päivää. Virkailija siihen topakasti, että kannattaisi tehdä maahantulokatsastus, jossa asia selvitetään. Noh, vastasin siihen, että onhan se tehty jo kuukausi sitten. Löysihän se virkailijakin sitten lopulta Trafin järjestelmistä tuon tiedon käyttöönottopäivästä mutta vähän tuli sellainen fiilis, että asiakas sai kertoa miten näissä tapauksissa menetellään.

  Mutta yllättävän hidasta täällä Suomessa. Mulla vaihtu auto Ruotsiin ja kaveri Ruotsissa teki ilmoitukset samaan aikaan kun meikäläinen ja sai tullauspäätökset ja rekisteritunnukset alle kuukaudessa. :odroll:
   
 6. Mopar heppu

  Mopar heppu 2nd gear

  Taitaa vaan olla päättävistä henkilöistä noi pitkät ajat kii, mulla meni ton chargerin kaa kesällä 3 päivää ku tuli lisäselvitys pyyntö tullista koskien kauppahintaa, soitin sinne ja laitoin lisäpaprut meneen niin alle viikossa tuli verolappu, eli jos ei olis tarttenu selvitellä mitään niin olis tullu kyllä pikavauhdilla päätös, ......hirvee flaxi.
   
 7. Jymy70

  Jymy70 3rd gear

  ^oho... no tuo käsittelijä ei ainakaan ollut hämeen hitain :D

  tullipiireissäkin voi tietty olla erilaiset ruuhkat. Mutta tää on mun kolmas tuontiauto ja muistakseni aikaisemmat kärryt sai päätöksen about kuukaudessa.
   
 8. BuickS

  BuickS Gearhead

  Tadaa... tasan 12 vkoa meni ja lopputulos on:
  1970 Buick Skylark avo... 135,13€ JA
  1973 Ford Mustang avo... 211,52€.

  Ja kyllä, molempia on verrattu tuoreeseen avobemariin et kai noi
  sit onkin wanhoja saxalaisia avoautoja molempi!?! :eek:
   
 9. coistinen

  coistinen 3rd gear

  Liikennevakuutuksen lopettaminen onnistui lopulta siten että tein Trafille anomuksen siirtoluvan keskeytyksestä, siihen katkes kaikki auton vakuuutukset, myös vapaaehtoinen laaja osakasko.
  Vakuutusyhtiön kautta ei saanut poikki mitenkään.
   
 10. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  No jopas ne nyt siellä vakuutusyhtiössä tinttalivat. Eivät anna edes irtisanoa vakuutusta. Ja silti menivät vielä katkaisemaan osakaskon...

  Mut toi on toki ihan hyvä tietää, että 3kk siirtolappujen voimassaolon voi keskeyttää. Oli mullekin uutta tietoa.
   
 11. Quest

  Quest 3rd gear

  Mistäs yhtiöstä saa palo- ja varkausvakuutuksen rekisteröimättömään autoon?
   
 12. coistinen

  coistinen 3rd gear

  Ei ainakaan Tapiolasta :mad:
   
 13. Mikael K

  Mikael K 3rd gear

  Sain oman 1965 Rivierani tuonnin jälkeiselle kevätkauden säilytykselle, tammikuu 2011 - toukokuu 2011, kattavan vakuutuksen Tryg'istä. Se tosin vaati, että muitakin vakuutuksia oli samassa yhtiössä. Eikä ollut muutenkaan ihan vakuutusten perusvalikoimassa.

  Vaikka muut autot oli vakuutettu If'issä, niin eivät halunneet vakuuttaa siellä wanhaa rekisteröimätöntä autoa. Tryg'in hinta oli muista ajoneuvovakuutuksista kuitenkin aika kova, joten kikkailin toisen auton Tryg'in vakuutuksen piiriin Rivieran säilytyksen ajaksi ja siirsin sitten vakuutuksen taas takaisin If'iin. Vaikka oli turhaa vaivaa, sai nukutuksi yöt rauhassa, kun oli vakuutus, vaikka todennäköisyys vahingolle taisi olla aika minimaalinen.

  Mikael
   
 14. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  Nettiaikakaudella kaikki selviää käymällä vakuutusyhtiötten nettisivuilla.

  Tai sit ei.

  Jokunen vuosi sitten olisin tarvinnut palo- ja varkausvakuutuksen rekisteröimättömään autoon. Googlasin ja luin erilaisia nettifoorumeita. Kävi ilmi, että joku oli vakuutuksen saanut, moni muu taas ei.

  Soitin muutamaan vakuutusyhtiöön, kertoivat etten saa vakuutusta rekisteröimättömään autoon.

  Kävin sitten ihan paikanpäällä vakuutusyhtiön konttorissa ja kerroin, että haluaisin rekisteröimättömään autooni vakutuuksen. Virkailija sanoi, että ei se käy. Ehdotin autolle arvotavaravakuutusta. Virkailija soitti pääkonttoriin, josta kerrottiin, ettei autoille voi ottaa arvotavaravakuutusta.

  Virkailija pahoitteli, mutta sanoi, että hän on kyllä tietoinen siitä, että täällä maalla on kyllä autoja ladoissa, jotka on vakuutettu. Kysyin että tarkoittaako rouva mahdollisesti venäläistä automerkkiä. Johon rouva vastaisi että ei, mutta että on niitä rekisteröimättömiä autoja vakuutettu. Ei vaan osannut kertoa miten.

  Muutamaa vuotta myöhemmin pyysin vakuutustarkastajan käymään kotonani. Muuta syytä ei ollut kuin vakuutusyhtiön vaihto ja se, että samalla katsottasiin kriittiset paikat. Tarkastaja oli kovasti kiinnostunut autoistani ja kysyi millaiset vakuutukset mulla niille on. Kerroin että tuolle rekisteröimättömälle ei ole minkäänlaista, kun ei siihen saa mitään vakuutusta.

  Vaan kylläpä vaan sai. Nyt on.

  Ei ole vakuutusyhtiöstä homma kiinni, vaan henkilöstä. Kannattaa valita se vanhin ja kokenein sieltä tiskiltä.
   
 15. lollipopchevy

  lollipopchevy Gearhead

  Taitaa olla paikkakunta/virkailija kohtaisia eroja? Keväällä tiedusteltu rekisteröimättömien usa tuontien palo/varkaus vakuuttamisesta ja ei ollut mikään ongelma Tapiolassa...
   
 16. coistinen

  coistinen 3rd gear

  Ehkä jotkut vakuutusmyyjät osaa ja uskaltaa toimia ominpäin, tää meidän muru sanoo aina tarkastaneensa asian "osastolta" ja sen turvin tekee päätökset asiakkaiden suuntaan.
   
 17. tuntematon

  tuntematon 1st gear

  taitaa olla niin että kassalla ei paljoa nappaa se ottaako joku vakuutuksen tai ei, mutta jos myyt vakuutuksia provikalla niin kummasti motivoi vääntää niitä vakuutuksia vaikka ei olisikaan läpihuutojuttu...?
   
 18. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  En ole konttoristi, mutta liikennevakuutus on irtisanomispäivän loppuun asti voimassa. Ei siis pääty juuri samaisella hetkellä.
   
 19. NineBall

  NineBall 1st gear

  Mikä lie maksaa veropäätöksen saannissa. Olen odottanut sitä heinäkuusta lähtien ja auto on yleinen japsi. 11 viikkoa tulee täyteen. Eteläinen tullipiiri.
   
 20. riviera56

  riviera56 Gearhead

  Silirimpsis...sileä tie!
  9vk: -65 avo Electra 100,46€, varmaan valtio tienasi...
   

Kerro tästä muillekin!