tuontiauton vilkut takaisin punaisiksi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 12.2.2004.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jos esim saksasta tai ruotsista tuo 90-luvun jenkin, jossa punaiset takavilkut on muutettu keltaisiksi (yleensä laittamalla keltaiset polttimot peruutusvalojen paikalle), voiko vilkut muuttaa takaisin punaisiksi. Yleensähän alkujaan suomeen tuoduissa on jätetty punaiset vilkut toimimaan. Miten tuollaiset peruutusvaloihin laitetut keltaset vilkut voi olla edes lailliset, nehän ei ole enää edes jenkkimääräysten mukaiset, eikä myöskään euromääräysten. Esim suburbaneissa, town careissa näkyy tollaisia keltaiseksi muutettuja vilkkuja.
   
 2. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  Konttoreiltakaan ei tuohon varmasti löydy yhtä ja oikeaa vastausta. Kannattaa tiedustella asiaa AKE:sta, p. 0100-7800 (vaihde).
  Meillä kaikilla tietysti on oma mielipide asiasta.
   
 3. Lyhkäne

  Lyhkäne 1st gear

  Pari kevättä sitten käytin Haastajaa vuosikatsastuksessa ja katsastusinsinööri takertui punaisiin sivuvaloihin takana.
  Esitelmöi suurinpiirtein näin: " Auto saa näyttää eteensä valkoista valoa, sivuille keltaista ja taakse punaista. Jos perässä olevat punaiset valot ovat yhteydessä takasivuvaloihin, niin silloin nekin hyväksytään."
  Kehoitus poistaa polttimot takasivuvaloista ja muuttaa lasitkin punaisesta keltaiseksi. Antoi vielä vinkin, että voihan ne maalata vaikka mustaksi..... Ja korjauskehoitus rekisteriotteeseen....
   
 4. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  Niin, noista punaisista takasivuvaloista, on ne sallittu myös muuttoautoissa vaikkei olekaan samaa valaisinta takavalojen kanssa.
  Tästä on keskustelua ollut aikaisemminkin.
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tässähän oli nimenomaa kyseessä takavilkut, jotka on muutettu euroopassa punaisesta keltaiseksi, ei mitkään sidemarkerit.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Muuta ennen rekisteröintikatsastusta takaisin punaisiksi ja vie katsastukseen. Voi olla, että menee läpi sellaisenaan.. Suomessa kun on perinne sallia noi punaiset vilkut..
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tässähän oli nimenomaa kyseessä takavilkut, jotka on muutettu euroopassa punaisesta keltaiseksi, ei mitkään sidemarkerit.
   
 8. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Senkun muutat, pirustako sitä kukaan tietää millaisena se on rekisteröity.
   
 9. B 49

  B 49 Gearhead

  -91 Caprise stw tuli ruotsista vähän aikaa sitten,siinä oli peruutusvalojen tilalle laitettu keltaiset vilkut.Ei tullut leimaa koska peruutusvalot puuttuivat.Laitoin orkkis punaiset vilkut toimimaan ja peruutusvalot sinne minne kuuluukin.Ja leima tuli.
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  >peruutusvalojen tilalle laitettu keltaiset vilkut

  Tok tok, hulluja nuo muut eurooppalaiset..
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ja typerännäköisiä viritelmiä vielä..
   
 12. Nokileka

  Nokileka 1st gear

  onko vilkuista mainintaa otteessa? jos ei niin vilkut vaan niin kun ne kuuluukin, ei pitäs olla ongelmia. On muuten ruman näkönen esim. delta88 keltasella takavilkulla!
   
 13. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Jos rekisteriotteessa ei erikseen mainita oransseja vilkkuja takana saat toki ottaa ne pois ja palauttaa yhdistetyn jarru-/vilkkuvalo sydeemin toimintaan.

  Eriasia on miten kytkentä on muutettu(lue tuhottu) Saksassa...lienee etuvilkuilta vedetty johdot taakse tarvike vilkuille ja alkuperäiset jarruvalojen vilkkukytkimen kautta kulkevat johdot yhdistetty rattiputken alapäästä yhteen...
   
 14. jussi70

  jussi70 1st gear

  Jos tuot saksasta jenkin niin rek.katsastukseen teippaa mahdolliset takasivuvalot/heijastimet piiloon ja laita takavalot(vilkku/jarru) toimimaan niinku kotomaasta lähties!(kokemuksella?)
   
 15. Heimo

  Heimo 1st gear

  Mielestäni kaikki jenkit ovat rumia keltaisilla takavilkuilla, punaiset ne olla pitää, on tyylikkäämpi kokonaisuus!
  Tosin joissain Pontiaceissa ja Camaroissahan on keltaiset jo tehtaalta tullessa, liekö punaisia saatavana niihin lainkaan muuten kuin itsetekemällä?
  Ja nämä uudet jenkithän ovat lähes kaikki keltaisilla!

  Ei uskalla edes ajatella kuinka rumia esim. 59-64 Cadillacit (ja muidenkin firmojen siipiautot) olisivat keltaisilla takavilkuilla!

  Oma -79 Malibuni on tuotu joskus Ruotsista Suomeen keltaisilla takavilkuilla ja vaihtuivat kyllä heti punaisiksi kun löysin sellaiset, eikä ole katsastuksessa kukaan mitään kysellyt (ainakaan tähän mennessä).
  Ulkonäkö kyllä kohentui kummasti jenkkimäisempään suuntaan!


  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Heimo 2004-02-25 13:19 ]</font>
   
 16. tomimk

  tomimk 1st gear

  Joskus oli poikkeussääntö keltaisista vilkuista, eli amerikkalaisissa autoissa sallittiin punaiset vilkut. Mikä lie nykytilanne?
   
 17. impala67

  impala67 Gearhead

  kyllä punaiset vilkut on edelleen sallittu, myös upouusissa autoissa. ruotsissa pakettiautoihin täytyy asentaa semmoset hirviövilkut tai tuhota pakkivalot.
  ruotsissa taas pakkivalot ei ole pakolliset!
   

Kerro tästä muillekin!