turbiini hajoamassa? taitaa olla..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja RoseTeddy, 4.9.2005.

  1. RoseTeddy

    RoseTeddy 1st gear

    millaista ääntä pitää kun turbiini on hajoamassa? hajooko kerralla vai pikkuhiljaa. ääni kuullostaa hieman siltä kun laturinhinna olisi vedetty liian tiukkaan ja vesipumpun/laturin laakerit huutaa armoa. ensin ääni kuului kun kone oli todella lämmin mutta nyt jo muutaman minuutin kuluttua käynnistyksestä.
    veto on tallela. parikertaa käynyt laatikko kuivana kun on vuotanut öljyt vauhdissa. ääni kuuluu turbiinin paikkeilta..
     
  2. RoseTeddy

    RoseTeddy 1st gear

    ja se oli siis 302+aod -87
     
  3. jylppy

    jylppy Gearhead

    Ettei se kuulusisis laatikon öljypumpusta?
     
  4. RoseTeddy

    RoseTeddy 1st gear

    nii-i. sepässe :)
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Minulla kävi joskus turbiini pitämään samantapaista ääntä joka kuului kun auto seisoi esim. Liikennevaloissa vaihe päällä ja jarru pohjassa mutta ääni hävisi liikkeellä ollessa, purin laatikon jossa oli alumiini hippua mutta mitään ei ollut hajonnut joten loota kasaan ja uusi turbiini paikalleen ja äänet hävisi.
     
  6. weripuo

    weripuo Gearhead

    ravistaako?
     
  7. jylppy

    jylppy Gearhead

    Musta tuntuu että jos turbaani rupiaa ääntelemään, ni se tekee sen sitten kerran kunnolla eikä vaan tollai hiipien!? :eek:
     
  8. RoseTeddy

    RoseTeddy 1st gear

    eipä ravistele. vaihtaa aika äkäisesti, mut vaihtaminen kai johtuu siitä että laatikko puukylkifarkusta jossa harva perä ja nyt -55 fordissa missä välitys melkein 4 tms.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    alussa alkaa rallattaa vähän kuin vesipumppu.(laakeri alkaa hajota,)myöhemmin äänet kovenee jne
     
  10. RoseTeddy

    RoseTeddy 1st gear

    juu, siltä se just kuullostaa :mad:
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Millainen tuo ääni on? Mulla pitää Chevy samassa tilanteessa sellaista "kahisevaa supsutusta" koneen käynnin tahtiin. Vaihtaa hyvin eikä muutakaan vikaa tunnu olevan mutta tuo ääni mietityttää...
     
  12. RoseTeddy

    RoseTeddy 1st gear

    jeh. supsutus on ehkä kaikista kuvaavin sana! se todellakin kahisee ja supsuttaa. tarkoitus olis ottaa turbiinin suojapelli pois jos sieltä kuuluis supsutus paremmin
     
  13. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Jos turbiinissa on jotain irtonaista niin sen kuulee parhaiten kun menee auton alla köhnäämään ja joku sammuttaa koneen. Jos koneen pysähtymisen jälkeen turbaani ääntelee niin se on pikkuhiljaa kaputt.
     
  14. rt68

    rt68 1st gear

    Ääni oli sellainen kitisevä tai vinkuva ja silloin kun se alkoi ajoin aika jyrkkää ylämäkeä aivan kävelyvauhtia jolloin alkoi vinkumaan melko voimakkaasti aivan kuin olisi laturin hihna vinkunut, sammutin auton siihen ja käynnistin uudelleen jolloin ääni oli melkein kokonaan hävinnyt. Ajelin tämänjälkeen n.kuukauden eikä ääni tästä muuttunut ja kaikki toimi ok. Purettuani laatikon sieltä löytyi melko paljon alumiinihippuja ja turbiinin sisään katsellessa näki että sieltä oli hankautunut roottorista ko. alumiinia.
     

Kerro tästä muillekin!