Turbiini

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Sumu, 4.6.2002.

  1. Sumu

    Sumu Gearhead

    Voiko turbiinin kunnon todeta jollain tavalla pilkkomatta sitä tuhannen päreiksi?
    :???:
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Otat lootasta irti sen ohkasemman akselin. Se lähtee vetämällä pois . Pistä se turbiiniin oikea pää edellä ja toisesta päästä lukkopihdeillä kiinni. kun pyörität akselia edestakaisin nopeasti, niin ei saisi kuulua mitään rahinaa ja kohtalainen vastus pitäisi olla molempiin suuntiin. Staattorin voi testata sormella eli se paksumpi boori turbiinin sisällä. Booriosa ei saa pyöriä molempiin suuntiin. Se voi olla vaikea todeta, koska staattori pyörii molempiin suuntiin kun turbiini ei ole lootassa paikallaan. Jos turbiinin sisältä kuuluu rahinaa niin joku laakeri ehkä paskana. Ja staattori voi tuntua sormella koittamalla ehjältä mutta voi silti "luistaa" moottorin voimalla.
     
  3. Mixmax

    Mixmax 1st gear

    Kuinka vakavaa on turbiinin 'sirittäminen'? Ääni kuuluu kun vaihde on vapaalla, mutta loppuu kun laittaa vaihteen päälle. Onko korjattavissa vai pitääkö vaihtaa koko laite?
     
  4. Sumu

    Sumu Gearhead

    ettei vaan öljypumppu?
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Paljonko öljyä laitettava C4:n turbiiniin asennusvaiheessa?
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    ei tippaakaan koska öljypumppu täyttää sen heti kun kone käynnistyy.
    Ja jos vapaalla "sirittää" niin turbiinipyörä on todennäköisesti hajoamassa
     

Kerro tästä muillekin!