turbo kirjallisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 6.2.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Terve.

    Kertokaapa hyvä englannin kielinen turbo opas, koskien rakentelua, mitoitusta yms...

    Olisko Corky Bell: Maximum Boost Designing,Testing and Installing Turbocharger Systems hyvä ??

    Andyboy
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kysymykseesi en osaa vastata mutta tulisi mieleen että kannattaako pyörää ruveta keksimään uudelleen?
    1. Tutki jo tehtyjä asennuksia, kysele rakentajilta
    2. ota yhteyttä turbopajoihin, ne osaa neuvoa
    Ainakin mulle puhaltimet on sen verran outoja että en alkaisi rakentamaan mitään ihan kirjallisuuden perusteella vaan käytännön kokemukset on yleensä parhaita.
     
  3. cartman

    cartman 1st gear

    Mainitsemasi Maximum boost on erittäin hyvä ja kattava opus, kannattaa lukea ajatuksella läpi, ennen kun rupeet rakentelemaan. Ja tottakai kokemuksesta on hyötyä aina, mutta suhtaudu varauksella turbopajojen ehdottomiin suosituksiin 10tmk kilpa-ahtimista. Niiltä kysellään päivittäin niin paljon tyhmiä, että jos et ole ostamassa mitään, niin ei heilläkään ole kiinnostusta neuvoa. Kyllä niillä Garreteillakin toimeen tulee...
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joo, pajat tietysti mielellään suosittelevat heille parasta vaihtoehtoa (=kallein) eivätkä varmaan neuvo ellet ole vakavasti ostavinasi jotain.
    Samaa tautia on usein monissa kirjoissakin, mennään äärimmäisyyksiin vaikka tuskin monikaan tarvii WRC tasoisia systeemejä.
    Toki noista opuksista on hyvä opiskella perusasiat mutta silti kopioisin jonkun jo kokeileman ja toimivaksi toteaman virityksen.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: impala1968 2002-02-07 12:24 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!