Turbo PV-Volvoon (B20)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 22.11.2001.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mahtaako olla lain puitteissa mahdollista varustaa PV-Volvon B20-moottori turbolla? Saako turboja yhä asentaa katuautoihin noin vain..? Onko tehorajoitus ainut este?
     
  2. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Taitaa tulla lain tehorajat vastaan. Päästöongelmiahan ei tuon ikäisellä autolla taida tulla. Voithan tietysti yrittää tehdä turbokoneen ja hankkia sille sellaisen dynolapun, jonka mukaan turbokoneesi antaa äreimmän PV:n koneen tehot + 20%...
     
  3. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    ..eli paineet ja kaikki on säädetty hieman "viereen".. Tottakai leimalle ei kannata mennä tämän mittauksen jälkeen timmeimmillään, eli kunhan pers tuntuma vastaa dynolappuja.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Hmm.. onkos tämä yllytystä/avunantoa rikokseen?? :lol:
     
  4. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Sitähän se taitaa olla... :smile: Eri asia on se, mitä konttorilla oikeasti uskotaan...

    Mutta jos ihan lasketaan... Rouhein PV antoi ulos 108 hp DIN (B18B). Siihen +20% on 129,6 hp. Löysin B20A antaa 90 hp DIN. Jaa-a, 40 heppaa ahtimella. Saattaisi mennä ihan kikkailematta...
     
  5. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Joo, uskoisin samma.. Nuo tehon lisäykset on ahtimilla (yleensä) katu käyttöön noin 20%-40%. Tietysti konetta pitää prepata suuremmilla tehon lisäyksillä..

    Itse olen haaveillut esim. turbon asentamisesta pikkulohko chevyyn. Saisi tehoa ja säästäis (vähän) bensa kuluissa..
     
  6. J-peg

    J-peg Gearhead

    Niin, tarviiko itse Turbolle lupaa? Eikös se ole nykypäivinä, että kaikelle tarvii luvan...Miten nämä tehot mitataan? Onko pohjina tehtaiden ilmoittamat "vesikeli-hepat" vai todelliset arvot? Jos tehdas vaikka ilmoittaa 30heppaa liian paljon tehoja, niin eikö turboa jo voisi alkaa asentelemaan!

    Voithan yrittää hakea lupaa, mutta on kuulema melkeinpä ajanhukkaa edes lähettää anomuksia.
     
  7. MouTine!

    MouTine! Gearhead

    Huoh...

    Mihinkään muutoskatsastuksen alaiseen ei tarvita lupia. Eli turbot, kannet ja ikkunanlasit kun pysyvät näitten kuuluisien prosenttiyksiköitten sisällä, on homma muutoskatsastettavissa.
     

Kerro tästä muillekin!