Turvakaaren maalaus

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja shr1, 13.3.2019.

 1. shr1

  shr1 3rd gear

  Ei oo koko kehikkoa ihan vielä autossa, mut hyvin suunniteltu on puoliksi tehty...

  Onko tuhoon tuomittu ajatus maalata turvakaaret sutilla, jos tavoitteena on siisti pinta? Eli löytyykö jokin ihmemaali, joka siliää vimpan päälle, eikä pensselin jälkiä jää? Autossa olisi istuimia ja mattoa lukuunottamatta sisusta paikoillaan, joten peittämistä ruiskuhommissa tulisi melkoisesti, enkä varsinainen virtuoosi oo ruiskumaalauksessa muutenkaan. Kilikali-maalaus taitaa olla yhtä tyhjän kanssa...?

  Tokihan voin yrittää kiristyksellä sekä uhkailulla saada jonkun tekemään ruiskumaalauksen putkille.
   
 2. Kyllä noi perusmiranolit tasaantuu jonkin verran, vaikka niitä on pensselillä maalattu. Ei niistä tule silti ruiskulla maalatun näköistä. Osta pikku purkki semmoista ja kokeile johonkin irtoputkeen. Ei ole monen euron testi.
   
 3. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  On maaleja jotka siliää tosi hyvin vaik pensselillä vetelee, (ohennus on satuttava kohdalleen hyvän loppu tuloksen saamiseksi) .....mutta mikä se sinun vaatimus taso sitten on? ( olikohan por-15 tällainen , mikä siliää aika hyvin nyt en varmaksi sano kun ei muista)
   
 4. faikku66

  faikku66 Gearhead

  Entäs jos käyttää sen Miranolin kans pensslin sijasta superloonipalaa.Aikoinaan mopon tankkia maalailtiin ja tuli kyllä yllättävän hyvä.
   
 5. stana

  stana 2nd gear

  Mate in amerika- https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/jen-50mm-vaahtomuovi-sivellin Joskus mietin vastaavaan hommaan tuollaista mutta jäi ostamatta, oli paikallisessa rautakaupassa.
   
 6. shr1

  shr1 3rd gear

  Kyllähän se pinta saisi aika vimpusen päälle hyvä olla. Yks vaihtoehto olis jättää maalaamatta ja laappia vaan aseöljyllä tms sillon tällön ruostumisen ehkäisemiseksi. Tiedän näinkin toimitun. Putkimatsku tulee olemaan docol, eli "kiiltävähkö" jo valmiiksi. Mustana sulautuisi vaan paremmin sisustaan.
   
 7. faikku66

  faikku66 Gearhead

  Kilikalimaalejakin saa 2k-versiona .Maalasin jonkun Saabin etulokasuojan tuommoisella ja hyvä kiilto kyllä tuli.
   
 8. hantta

  hantta Gearhead

  Kaverin Swingerissä oli jonkinlainen musta vaahtomuovi, vissiin jonkinlaista putken suojaa, oli tosisiisti, ja suojasi päänuppia pikkukuhmuilta ;)
   
 9. shr1

  shr1 3rd gear

  Näyttäs Mastonilla olevan juu 2k:ta ja myös tumman harmaana. Hmmmm....
   
 10. faikku66

  faikku66 Gearhead

  Ja monessa maalikaupassa tekeevät sävyn kuin sävyn sprayputeliin.Muistaakseni oli Lesonalin maalia mitä Saabin loksuun vetelin.
   
 11. shr1

  shr1 3rd gear

 12. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Maalaa telalla suht ohennetulla maalilla. Telalla tasaisempi jälki ku pensselillä. Kilikali kuitenkin paree.
   
 13. max

  max Gearhead

  Pienellä superlontelalla vaikkapa miranoolia muutamaan kertaan.
  Lentokoneita paikkamaalaillaan superlontelalla ja jälki aivan kelvollista.
   
 14. Trasselilla
   
 15. f34

  f34 Gearhead

 16. Jouni_K

  Jouni_K 3rd gear

 17. f34

  f34 Gearhead

  Samassa ajassa suojaa kun täällä kirjoittelee tai lueskelee, että miten tekis...
   
  Gary Grand, 4d sedan ja shr1 tykkäävät tästä.
 18. shr1

  shr1 3rd gear

  Joo aikaa vievää näpertelyä se on joka tapauksessa, ruiskimalla aika menee suojaamiseen ja muilla konsteilla ite maalaamiseen. Toi pieni superlon-tela tuli kans vastaan jollain foorumilla vastaavassa hommassa, oliskin varmaan kätevä ja sen kaveriks superlon-suti, jolla tökkis nurkat ja kolot.

  Nukkausjälki olis varmaan hieno, mut maallikolle turhan riskialtis kokeilu.

  Toi Rustoleum hammered telaten kiinnostais nyt eniten, mut en tiedä saako sitä Suomesta. Tuotemerkkiä kyllä vaikka Kodin Terrasta, mut taitaa olla enempi puulle valikoima siellä. No, kysymällähän tuo selviää. Jälki on kuvista päätellen ihan siistiä.
   
 19. GBS

  GBS 2nd gear

 20. Make.S

  Make.S Gearhead

  Ite vetäsin ex-camaron kaaret sprayllä, ja oli ihan perkeleellinen suojaaminen sisustassa. Nyt jos tekisin, selvittäisin tosiaan noita pensseleitä ja maaleja...
   

Kerro tästä muillekin!