Turvavyön pesu.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Over the hill, 28.4.2021.

  1. Over the hill

    Over the hill 1st gear

    Mikä on hyväksi havaittu keino? Valkaisevia tai muita kovia aineita ei uskalla käyttää.
    Joitain hakutuloksia sain Fairysta, kehuttiin kelvolliseksi vaihtoehdoksi.
    Kokemusperäisiä vinkkejä kuunnellaan.
     
  2. Weijari

    Weijari Gearhead

    Höyrypesurilla ainakin mustat säilyivät mustana eikä syntynyt raitoja. Olivat törkeässä kunnossa ennen pesua.
     
  3. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    70 GS Buickin alkuperäiset mustat vyöt pesin irrottamalla ne ja upottamalla ihan pyykinpesuaineveteen ämpäriin. Olivat niin korppuja että lantiovyö pysyi vaakasuorana kun piti päästä kiinni. Olivat varmaan pari-kolme päivää likoamassa. Vesi oli lähinnä vahvan kahvin väristä sen jälkeen. Pesin vyöt sitten käsin puhtaalla vedellä. Lukot herkistelin kuntoon wd-40:sellä. Mustasta on tosin vaikea sanoa milloin se on puhdas.:rolleyes:
     
    Seevu tykkää tästä.
  4. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Pesin itse juuri Cadilacin vyöt normi vaatteiden pesuaineella. Punaiset vyöt kyseessä. Lika lähti hyvin enkä muuta värimuutosta huomannut kuin sen mikä tuli vöiden puhdistumisesta. Nuohan on käytännössä muovia joten kestävät kyllä pesua jos ei aivan överiksi vedä.
     
  5. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Löytyi vielä omasta Cadillacista takapenkin alta kaksi orkkisvyötä. Penkin alle oli vuosien saatossa vuotanut rättikaton hydrauliikan öljyä, sekaan kertynyt pölyä ja muuta törkyä sekä takapenkin pehmusteesta rapissutta murua koska pehmusteen alta on hävinnyt säkkikangas ja penkin jouset ovat hiertäneet suoraan pehmustetta vasten. Vyöt oli muhineet tässä cocktailissa ja olivat paksun mustan öljypitoisen kerrostuman peittämiä. Alkuperäistä punaista väriä ei näkynyt yhtään. Laitoin vyöt ultraäänipesuriin ja pesuaineeksi Omo Coloria. Neljään kertaan pesin 40 asteen lämpötilassa puoli tuntia kerrallaan ja välissä vaihdoin pesuveden. Vyöt on kuin uudet. Ultraäänellä vaikuttaisi lähtevän lika hyvin myös kudoksen sisältä.
     
    Kustom STW, jamba, Seevu ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Öljyssä marinoituneita vöitä en olettaisi enää käyttökelpoisiksi, vaikka ne puhtaaksi saisikin. Voi lujuus olla heikentynyt, tai sitten ei.

    Pyykinpesuaineella ja mäntysuovalla on vöitä tullut pestyä.
     
  7. Concarne

    Concarne 3rd gear

    No joo, yli 50 vuotta vanhoissa vöissä on muutenkin saattanut mennä "parasta ennen" päiväys umpeen. Melko viitteelliset nuo lannevyöt taitaa muutenkin olla eikä noita katsastuksessa edes tarvita kun on noin vanhasta autosta kyse. Omaan kuitenkin laitan kun sellaiset on alunperin ollut. Ei ollut ainakaan soljet ruosteessa kun oli puolen sentin kerros öljymössöä päällä.
     
  8. Over the hill

    Over the hill 1st gear

    Aloituksessa kyselin aineista. Omia kokemuksia on nyt kerääntynyt sen verran, että ainakin voin hyvällä omallatunnolla suositella Ariel Color pesugeeliä:
    Lämmintä pesuaineliuosta vatiin ja viiden minuutin verran vyön käsinpesua. Mitään harjaa, sientä tms. en käyttänyt. Toinen kierros pesuaineliuosta ja sama käsinpesu. Vesi pysyi kirkkaana, joten ensimmäinen viisi minuuttia riittää. Pari huuhtelukertaa samaan tapaan kuin pesu, sen verran pyyhettä, ettei enää tiputellut. Taustapeilin takaa yöksi roikkumaan ulos lukittuna jousipuristimella.
    Vyön värinä vaalea beige, Hanttimiehen puolelle vaihdettu juuri uusi orkkisvyö, mitään eroa ei ole havaittavissa.
     

Kerro tästä muillekin!