Turvavyöt....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jpaitala, 25.8.2004.

  1. jpaitala

    jpaitala 1st gear

    Jos olisin tiennyt minkä hässäkän yks kysymys aiheuttaa olisin ollut vähemmän laiska ja etsinyt vastauksen muualta...
    Sori nyt vaan mutta jokainen tyylillään ja jos joskus ajan jotakuta vastaan ja ahistaa niin voi tulla sanomaan jotain....
     
  2. moppe temppu

    moppe temppu 1st gear

    tarvii.
     
  3. Hezuz

    Hezuz 3rd gear

    Vasta 1.1.1984 käyttöönotetut pakut tarvii turvavyöt. eli -80 pikkarissa ei tarviis olla, mutta aika suositeltavaa...
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kaupunkiajoa ?...Kait tulee mieleen, että jos jotain sattuu niin käsivoimilla pystyy pitään ittensä paikalla jossain 2 km/h törmäyksessä ja harvassa kylässä niiin hiljaa ajetaan ? Aika pönttöä puuhaa jos turvavyöt haluaa pitää poissa. Yleensähän niitä haluataan asentaa vanhoihin peleihin jotta edes vähän olis kivampi ajella...
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Terve asenne sulla :odroll: Toivottavasti ei nenuun satu. 50 km/h > seinä törmäystä voit kokeilla hyppäämällä noin 9-12 metristä kovalle maalle mahalleen.

    Onko ne vyöt pyöritelty paskassa, kun niiden omalle paikalleen ruuvaaminen on vaikeaa :-?
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hommaa sitten vaikka uudet vyöt. Ja vaikka ei meihin satukkaan niin solidaarisesti joudutaan vakuutusmaksuissa sitten kompensoimaan itsemurhakandia...
     
  7. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Jees , vanhat vyöt saapi puhdistettuakin. Turvallisuudesta, ei omasta eikä muiden, EI tingitä! Tossa just suunnittelen miten Blazeriin saa kolmipistevyöt kovalle takapenkille..

    Jos yksi ei maksa muut maksaa enemmän , vai miten se mainos meni..
    (iso ei tv-lupa maksuille :x )

    niin joo, just kokeilin yhtä 229 heppasta liikenneraksaa (=50km/h) ja siinä oli vyöt vakiona..
     
  8. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Motarinopeuksissa ei tarvii turvavöitä, sen alle kyllä.
     
  9. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    No eipähän raato leviä tielle jos motarilla kipsauttaa auton katollen/mettään kun vyöt on kiinni..
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kuinka moni teistä oikeasti käyttää ajaessaan turvavöitä?
    Ite en koskaan, enkä tiedä ketään tuttua joka pitäis vyötä ajaessaan ja noita tuttujakin on ihan kiitettävästi.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tän on pakko trolli. Tai sitten nimetön on jostain jumalanhylkäämästä tuppukylästä, missä vyötä ei käytetä, ku isäkään ei käyttäny, eikä isänisäkään käyttäny.
     
  12. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    tää edellinen avautuja olin minä

    -JJ-
     
  13. xtremer

    xtremer 1st gear

    Harvemmin kukaan tolkkuimmeinen ajaa kaupunki alueella suoraan seinään 50 km/h jos noudattaa rajoituksia.

    Ja eikös tuo ole jokaisen oma asia käyttäkö niitä vöitä vai ei ??

    Itse käytän jos semmoset on
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    No ei ole jokaisen oma asia koskapa niitä ihmisiä paikataan veromarkoilla sairaalassa ja samoin toisten rahoista se menee sairaseläkkeet ja työkyvyttömyyseläkkeet. Ei 20 vuotialla omia eläkesäästöjä ole. Ja vakuutusmaksut nousee kans solidaarisesti kun pöhköt mällää. Pelti on halpaa verrattuna ihmisen korjaamiseen ja on ne kuolemankorvauksetkin ihan rahaa. että turvavyö vaan kiinni ja järki käteen...
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    ihmetyttää se kuinka jotkut selvästi ÄRSYYNTYY siitä että paljastaa turvavöiden käyttämättä jättämättömyyden. herranen aika, ajaahan ihmiset moottoripyörilläkin!
    itsellä ei ole vöitä kuin käyttöfarkussa ja sekun on pahus vieköön h-a niin niitä on pakko käyttää.
    omapahan on (tyhmä) pääni jonka hajotan sitten kun mällään.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo..ja me muut sitten maksetaan sun elämäs rullatuolissa lopun ikää ja hoidot sum muut. Pidä huoli vaan siitä että kun mälläät niin mälläät sitten kunnolla että riittää kun lakasee ojaan...
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kun on nelipistevöitä paljon käyttänyt, niin ei osaa enää oikein bussissa matkustaa. Kerran kun en ollut ehtinyt STW:ssä pistää vielä vöitä kiinni ja tietä pitkin noin 35m ajaa, niin eikö taatana tullut jotkut piripäät varastetulla Hondalla etukulmaan, pää kolahti ihan kivasti sivulasiin. Vyöthän on sitä varten, että ne sitoo kuskin penkkiin, ettei tarvi mutkissa ottaa polvella ovesta tukea.
     
  18. WSE

    WSE 1st gear

    Jaa-a, eipä olis meikäläistäkään täällä olemassa jos isäukolla olisi aikoinaan ollut turvavyöt käytössä... 600 Fiudella oli talvella liikenneympyrässä ajellut kun linja-auto oli kylkeen liukastellut. Isäukko oli peilistä nähnyt että päälle se tulee ja ehtinyt hypätä apparin paikalle. Sieltä kun suht vahingoittumattomana ulos pääsi oli linja-auto kuski vakavana kysellyt että miten sille kuljettajalle kävi, oli fiudesta kuskin puoli ollut aika kasassa. Toki tällasta harvoin sattuu ja kyllä itsekin tulee vöitä käytettyä mutta sattuneesta syystä mikään puritaani en niiden suhteen ole kun tässä on nyt saanut 30 vuotta peliaikaa jota ei ehkä olisi koskaan tullut... Vastahan tuossa tuli toissa kesänä lyhennettyä p7 fordia 30 senttiä kaupunkiliikenteessä (ilman omaa syytä) mutta ei se nenään eikä muuallekaan koskenut vaikkei vöitä autossa edes ole (paitsi lastenistuinten kiinnitykseen). Törmäys kun harvoin on äkkipysäys. Toki nopeutta lisää niin alkaa jo sattua että ainahan se käyttää kannataa jos vyöt on. Sopii vain miettiä sitä minkä turvallisuuden kinneri antaa vöineen verrattuna isoon autoon ilman vöitä (+ sitten vielä vöiden kanssa). Tosiasiahan on että varsinkin 80 lukuiset pikkuautot joita liikenteessä näkee vielä paljon eivät tarjoa törmäyksessä juuri minkäänlaista suojaa vöistään huolimatta... ja näillä vielä liikkuu enimmäkseen mamma+lapset... Mieluummin itse yksin sillä pienellä jos pakko on, onhan se halpaa tietty. Vaimo liikkuu tenavien kanssa Capricella joten ei omalla kohdalla ole huolta toki, vaan parashan olisi että ajetaan me kaikki kunnolla ettei mitään satu. Valitettavasti tuolla liikenteessä vain on humalaisiakin kuskeja, ja vielä pahempi, huumeiden käyttäjiä.
     
  19. Mikey

    Mikey 1st gear

    Kaksi kertaa on vyö pelastanut, ainakin vakavilta vammoilta.
    Mutta sehän on ihan jokaisen oma asia käyttääkö vyötä vai ei.
    Itse käytän käyttiksessä aina koska siinä on sellaiset.
    Mutta kun taas hyppään harrasteautoon niin ei niitä vöitä kaipaa minä eikä matkustajatkaan vaikka siitäkin kaarasta sellaiset löytyy.

    Eihän tavalliset kolmipistevyöt pidä kuskia sidottuna penkkiin.
    Ja vyöt on tarkoitus laittaa kiinni ENNEN liikkeelle lähtöä. :soosoo:
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jaa että bussin ryttäämästä fiatista olis selvinnyt vaan koska ei ollut vöitä ja ehti toiselle puolelle tuota leveää ja tuevallista autoa ? ettei vaan olis nostalgia kulllannut pienen peltikolhun koskapa ruumiita todella rajusta iskusta olis tullut oli sitten matkustajana tahi kuskina. Mutta saahan sitä puolustella omaa tyhmyyttään kuten kukin haluaa. Poliisi sitten kertoo ratsiassa menukö oikein vaiko eikö ?
     

Kerro tästä muillekin!