Tuulilasin asentamisen tuska

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja speedy, 17.3.2011.

  1. speedy

    speedy Double Gearhead

    Oli tarkoitus tempaista Gmc-Jimmyyn uusi lasi, eipä onnistukkaan perinteisen helposti niinkuin normaalisti kumitiivisteellisessä
    :eek: Elikkäs mites tuo kiilalistallisen asennus menee oikeaoppisesti ??
     
  2. Harri Sassi

    Harri Sassi Gearhead

    Ensin lasi tiivisteen kera reikään tämän jälkeen kiilakumi/lista siihen tarkoitetulla työkalulla tai ruuvareilla/piikeillä uraan, jokinlainen liukaste helpottaa hommaa, paitsi jos tiiviste on samanlainen kuin vanissa, sit onkin jo eri paini ( vanissa ei ole irtonaista kiilakumia )
     
  3. speedy

    speedy Double Gearhead

    Tankesöö! näin täytyy tehdä, täytyy ottaa liukuvoide tuosta sängynvierestä mukaan :)
     
  4. Aako

    Aako 1st gear

    Fairy on hyvä liukkari (tiivisteen asennukseen) :D
     
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Fairy, mäntynestesaippua... Jokin liukaste mikä ei tuhoa kumia tai muovia.
     
  6. speedy

    speedy Double Gearhead

    Ei perkele ei onnistu! :mad: eihän tuo lasi pysy urassaan, narulla kun vetää tiivistettä koriin niin palanmatkaa menee ok, sitten lasi alkaa pullahtaa ulospäin, eihän se huuli jaksa pitää sitä lasia paikoillaan. Joku helevetin ihme jippo tuossa asennuksessa on, mutta mikä ??
     
  7. Khp

    Khp 1st gear

    Vois onnistua paremmin kun laitaa ensin tiivisteen koriin ja lasin siihen tarkoitukseen tehdyillä koukuilla tai pyöristetyllä ruuvarilla varovasti tiivisteeseen, viimeksi kiilanauha. Voi olla vanhalla tiivisteellä melko työlästä.
     
  8. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Jokusen lasin laittaneena,tiiviste lasiin kiinni sitten autolle... Saa olla kaveri painamassa ulkopuolelta aikas voimakkaasti jopa kun toinen sisäpuolelta sitä narua vetää hissukseen.Jos saa alkuun niin eipä voi juuri mokata,kulmat erittäin varovasti niin hyvä tulee. Kiilanauha lopuksi uraan kun lasi paikallaan. Monella foorumilla juttua tuon kiilan laittamisesta ja työkalusta siihen.
     
  9. poitsu3

    poitsu3 Gearhead

    tuulilasin aukko oli omassani melko väljä ja lasi piti keskittää paikalleen laittaessa ettei jäisi heti vuotamaan.

    Kiilalistan laittamisen jälkeen lasi ei enää liikkunut aukossa.
     
  10. speedy

    speedy Double Gearhead

    Perinteinen tiiviste meneekin naruvetämällä tuosta vaan, mutta tämä kiilamalli on kyllä helvetistä kotoisin. Voorumeita on luettu ja työkalu nauhan asennukseen tiedossa, sais vaan ton lasin ensin jotenkin paikoilleen, oli vielä iso ja voimakas kaverikin painamassa, mutta kaksi apinaa ei vissiin tähän hommaan riitä, argh!
     
  11. poitsu3

    poitsu3 Gearhead

    meneekö korilaippa tiivisteen pohjaan asti alareunassa ennen kuin alat nousta sivuja ylös?

    itse painelin puukiilalla tiivisteen alareunan pohjaan asti ja sitten vasta lasi oli riittävän alhaalla että yläreuna näytti mahtuvan aukkoon.

    vähän kerrallaan se ui paikalleen, ei niinkään voimalla.
     
  12. garage man

    garage man 1st gear

    Itellä oli myös tiivistelasi ja siihen hankalasti laitettava kromilista asennettavana. Lasiliikkeen ukko tuli omaan talliini laittamaan sen, aikaa meni 20 min. ja maksoi 30e. Mielestäni ok juttu :wink:
     
  13. speedy

    speedy Double Gearhead

    No perskeles! samma häär! ammattijäppinen kävi tänään tallilla, ja homma kävi laatuun! Laitettiin ensin tiiviste koriin napakasti, sitten koukun avulla lasi uraan reilun saippuan kera hiukan yläreunasta sisäpuoleta puukiilalla avittaen, niin sinne humpsahti 8) viimmeksi kiristysnauha, ja reilusti saippuaa, ihan työtä sai kaveri siinä tehdä :)
     

Kerro tästä muillekin!