Tuulilasin kiillotus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Justus_24, 6.2.2013.

 1. Justus_24

  Justus_24 1st gear

  Morjes,

  Pystyykö tuulilasia kiillottaan ? Rikkinäinen sulka on piirtänyt hieman käyttiksen lasiin jälkeä, joka tarttis saada pois, ei viittis vaihtaa lasia kun on muuten ehjä eikä ole kiveniskemällä.. Kokemuksia ?
   
 2. RT 70

  RT 70 2nd gear

  Mobitiveltä löytyy tarvikkeet lasin hiontaan.On vaan aika tarkkaa puuhaa, että tulee hiottua tasaisesti koko lasi joka paikasta muuten tulee vääristymisiä ja niistä katsastusmies ei pidä.
   
 3. turboman1

  turboman1 3rd gear

  Jos kynsi jää kiinni jälkeen, niin naarmu on ehkä liian syvä hiottavaksi... Tuulilasifirmat kyllä hioskelee noita, kustannus pyöreästi 70e-100e luokkaa. Itsellä olisi vähän samanlainen projekti edessä, mutta ajattelin antaa kaverin hialtaa, kun omaa sen alan firman Helsingin Käpylässä...(Suomen Tuulilasi- ja akkumyynti, siinä Mobilistin lähistöllä).

  Aina pitää muistaa, että jos itse hioskelee ja menee ketuiksi, niin ensin se maksaa aineet ja vehkeet ja sitten sen uuden tuulilasin asennuksineen... :). TI-mies on kuitenkin aina sitkeää sorttia, ja hioo lasia vaikka viikon, jos säästää 20e-30e siihen kaupalliseen hiontaan verrattuna... :)

  Liika lämpö (= liian suuret kierrokset) saattaa halkaista lasin...
   
 4. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Kuvassa on aineet ja välineet hiontaan. Rälläkän mallinen kone toimii paremmin... Ja pullosta näkee aineen ja myyjän nimen.

  [​IMG]
   
 5. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Tuolla kyllä kiillottuu mutta tuskin rättilaikalla naarmuja saadaan poistettua. Pitäsi olla hionta ennen sitä ja lasi on varsin kovaa ainetta.
  Nää ammattihiojat käsittääkseni hiovat myös materiaalia pois???
   
 6. herrakani

  herrakani 1st gear

  Hirvee homma tuollakin kamalla.
   
 7. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Kylläpä tuolla lähti Eaglen lasista pyyhkijän jälki ja 57 Letukasta pyyhkijän jättämä syvä ura. Mutta rälläkän mallinen kone toimii tuo ei. Ja tuollahan hiotaan optisia linssejä...
   
 8. Toope

  Toope 2nd gear

  Eikös se just ole hiomista toi "kiillotus"?

  Joo,se ei tapahdu itsestään.

  Tolla aineella saa vaikka lasin puhki hiottua,ja niinkun jo mainittu,se rälläkkämalli on paras tohon hommaan.Tasainen laaja kiillotus/hionta,niin lopputulos on hyvä,jotkut hallitsee sen,jotkut taas ei.
   
 9. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  No teknisesti ei. Hiomisesta ei jää kiiltävää pintaa. Lasin taas saa kiiltämään autovahallakin naarmuineen päivineen.

  Sähköpostiin tuli juuri Eastwoodin mainos jossa mainostettiin pientä lasilaikkaa. Eli kyllä sitä ensin syvempien naarmujen kohdalta hiotaan materiaalia pois ja lumputetaan vasta sitten viimeisissä vaiheissa.
  Ei ainakaan ammattilaisilla ole aikaa viikon iltoja lasia kiillotella vaan homma pitää saada valmiiksi tunnissa - parissa. Karkeudethan ovat hienoja jolla lasia hiotaan ja ainakaan käsipelissä karkaistusta lasista ei saa vesihiomapaperilla yhtään pintaa pois, eli nopeasti pyörivä laite pitää olla.

  Terävässä naarmussahan naarmun reunat ikään kun nousevat lasin pinnan yläpuolelle, siksi naarmu monesti näyttää ja tuntuu pahemmalta kuin onkaan. Hionnan jälkeen kun naarmun reunat ovat pyöristyneet niin se ei enää näy tai tunnu kynnellä vaikkei se kokonaan välttämättä lähtenytkään.
  Ainkin yksi laseja hiova yrittäjä löytyy joka lupaa tehdä näkymättömiksi syvätkin naarmut, mutta en suosittele! Ei ole parista pyynnöstä huolimatta kerennyt tulemaan paikalle tai edes ilmoittamaan milloin tulisi, niin olkoon kiireineen.
   
 10. turboman1

  turboman1 3rd gear

 11. troublechild

  troublechild Gearhead

  http://www.novus.fi/tuulilasikorjaajat_ ... najoki.php
  Tuo jantteri on hionut mulle 2 tuulilasia ja ne oli käytännössä virheettömiä käsittelyn jälkeen. Tunnin keikkoja molemmat ja alle satkun veloitus/kpl. Kehuskeli että työkalupakista löytyy myös itsetehtyjä vimpaimia joilla hoitaa ne hankalat paikat joihin ei koneita ole. Niin ja naarmun syvyys ei ole ongelma- koneitten puolesta pystyy hiomaan lasin vaikka puhki
   
 12. Justus_24

  Justus_24 1st gear

  Hieno homma, Mielelläni annan sen 100 e jos se sillä tulee kuntoon, matta 5mm raita tullu lasiin joka ei siis ole syvä. Kun lasi tosiaan muuten virheetön ja uusi päälle 500,- ja katsastusmies on nähny vaivaa tosta raidasta jo viimekerralla. Tarttee kysellä kuka tekisi tässä pirkanmaalla.
   
 13. tsbmw

  tsbmw 1st gear

  Asian vierestä kysyisin:
  Sivulasit esim. ovilasien nostonaarmut
  poistuvatko ihan Fareglan perussetillä?
  - Regular hionta ja Finishing compound.
  - Kiillotuspuna tms. loppuhionta-aine?
  - Vahaus Carnauballa esim. Simoniz.
   
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Itellä ainakin sain bimmerin lasista alumiini lapion naarmut pois fareglan tuotteilla ei ne kokonaan kadonnut, mutta "näkymättömiin" kumminkin.


  Paljon lie maksaisi jos koko tuulilasin hioisi vaikka 0,5mm pois jotta hiekan hakkaamat poistuisi tai edes vähenisi?
   

Kerro tästä muillekin!