Tuulilasinpyyhkijän varsien asennon muuttaminen ja..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja textex, 5.9.2010.

  1. textex

    textex 1st gear

    Alkanut hiukan ärsyttää moparin pyyhkijät ja miksi ne ei mene vaakatasoon ikkunan alalistaa myöden vaan jäävät melko pystyyn?
    Kysymyksessä ei siis ole poorilta muutettava ongelma,vaan tarttis ilmeisesti jonkin vipumekanismi kehittää,että pyyhkijän liikerata olisi suunnilleen nykyinen,mutta pyyhkijä asettuisi siistimmin alareunan lepoasennossa.
    Onko kukaan näiden systeemien kanssa puuhastellu?

    Toisena pienempänä propleemina: ajattelin tilailla jenkeistä kaikki kuluvat jarrukilkkeet ensi kevääksi ja pistää jarrut uusiksi,mutta tiedänkös purkamatta jarrujen kokoa?
    Tarjolla kun 79 fullsize mopariin on 10" ja 11" vermeitä....
     
  2. fmila

    fmila Gearhead


    Tarkoitatkos, että pyyhkiät pysähtyy väärään kohtaan, vaikka varret käy alalaidassa, niin pysätyvät kuitenkin ylemmäs? Tämän syy on moottorin päässä olevan vivun virhellinen asento. Oikea asento löytyy kun irroitat vivun moottorin päästä, sen jälkeen käytät moottoria kerran niin, että se pysähtyy oikein. Sitten pyyhkiän varret haluttuun asentoon ja vipu takaisin mootorin päähän kiinni. Ja vipu pitää mennä paikoilleen "jännitteittä", eli se ei saa pakottaa, muuten taas pysähtyvät väärään paikkaan :mad:
     
  3. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Jarrut joudut mittaamaan, rummun halkaisija ja leveys.
     
  4. textex

    textex 1st gear


    En,vaan pyyhkijät ja varret tekevät liikkeen oikein,mutta pyyhkijöiden toinen pää jää n.10-15cm tuulilasin listan yläpuolelle,toisen pyyhkijän pään osuessa hienosti listan reunaan eli pyyhkijä jää lasille vinoon...
     
  5. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Lasipyyhkijöiden varsia pitää vääntää isompaan kulmaan.
     
  6. Hai

    Hai Double Gearhead

    Onko oikeat varret?
     
  7. textex

    textex 1st gear

    njoo

    Mielestäni varret oikeat ja alkuperäiset.
    Jos vartta vääntää suurempaan kulmaan,niin silloinhan liikeradan toisesta päästä jää osa pyyhkimättä,joten ei oikein silleen ongelma korjaannu.
    Kuskin puoleisessa varressa onkin joku toinen vipu/nivelvipu,jonka tarkoitus ilmeisesti korjata liikerataa osansa....
     

Kerro tästä muillekin!