Tyhjäkäyntiseokset edelbrockissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja C-Body Polara, 17.8.2017.

 1. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Mikähän lie hätänä tuossa 750 edelissä. Kylmänä tyhjäkäynnillä afr n.14. Paikallaan antaa pyöriä lämpimäks, niin jotain 13 luokkaa. Eli ihan ok. Sitten ku käy ajamassa kiekan tienpäällä, ni afr seilaa tyhjäkäynnillä 15-19 välillä. Auto meinaa sammua. Kaasua ku antaa, ni rikastuu välittömästi. Siis tyhjäkäynti piirissä jotain outoo. Vai pitäskö jäykemmät jouset laittaa neulan alle. Mutta se ihmetyttää miks ei kylmänä, eikä lämpimänä tee tuota.
   
 2. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Imuvuoto?
   
 3. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Vartin saa käyttää paikallaan, eikä näitä oireita oo. Luulis imuvuoto ilmenevän jo siinä. Nii ja mopen 440 kyseessä.
   
 4. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Kyllä on nämä ongelmat omassa vehkeessä niin outoja, etteimitään järkee
   
 5. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Ettei monimonikymppi menis jo toisiopiirille jossa raakasti liikapienet suuttimet? Lisää infoa loppukokoonpanosta?
   
 6. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Eikai sen pitäis tyhjäkäynnillä sitä kautta toimia. Tämä tosiaan ilmenee vain tyhjäkäynnillä. 9.9 ruttunen. Vakio iskuinen. Sorsa kannet 274 compin nenä. 1 3/4 primääreillä olevat peltisatsit.
   
 7. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Muuten toimii normi ajossa. Katastuspäivä vielä huomenna. Ei ole tänä lesänä vielä liikenteessä ollu,ni kohtuu vähä testilenkkiä tullu heitettyä.
   
 8. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  paljonko ennakko tyhjäkäynnillä? Kokeilisin jopa 25 astetta, toki pitää huoli ettei kokonais ennakko karkaa liian suureksi.
   
 9. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Kiintee 34 astetta. Niillä ennakoilla toiminu aiemmin hyvin.
   
 10. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Säädä tyhjäkäyntiseokset kohdalleen sen ajolenkin jälkeen, vai totteleeko se seosruuveja?

  Voihan siellä olla kaasarissa puhdistuksen tarvekin, voi ensin kokeilla paineilmalla seosruuvien reijistäkin jos vaikuttaa mitenkään.
   
 11. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Huonosti reagoi seosruuvit, ku on lämmin. Nouseeko neulat tyhjäkäynnillä yhtään? Tosiaan autoon tuli pieniä muutoksia viime kesän jälkeen, minkä takia nyt joutuu taas säätämään. Nokka vähä aikasemmalla ja avarampi putkisto.
   
 12. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Koneen käydessä, löysää jousen/neulan kansi ja kato onko neula tyhjäkäynnillä varmasti pohjassa, liian löysä jousi saa neulan pomppimaan ja samalla sotkee seokset.
   
 13. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Onko vanha kaasari, väljä läppäakseli.
   
 14. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Jos kone käy tyhjää sen tyhjäkäyntipiirin kautta, niin ne neulat ja jouset saa olla vaikka pöydällä ja kone käy silti tyhjää.
  Toiminta on muutenkin sellainen että alipaine vetää neulat alas ja jousi toimii alipainetta vastaan nostaen neulat ylös alipaineen laskiessa tiettyyn arvoon. Ei kai ainakaan löysä jousi saa neuloja pomppimaan, eikä varsinkaan tyhjäkäynnillä vaikka alipaineet vähän heittelisivätkin.

  Jos seosruuvit ei kunnolla tottele, niin siellä on tukos tai läpät on tyhjäkäynnillä niin auki että siirtymäpiiri on jo toiminnassa.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 15. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Juu, piti kirjoittaa, että liian jäykällä jousella ei alipaine jaksa pitää neulaa pohjassa.
   
 16. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Mut edeleissähän on väljä läppäakseli jo uudesta lähtien, varmaan just sen takia ettei läppiä tarvi avata liikaa tyhjäkäynnillä et menis siirtymäpiiriin :D

  Huohotusta jos ei ole kytkettynä et on tulpattu niin silloinhan joutuu vähän enemmän raottaan läppiä tyhjäkäynnillä.

  Täällä on kahdessa autossa uusi edeli ja toinen vielä ympärivuotinen käyttöauto ja täytyy kyllä sanoa et hemmetin hyvin toimiva kaasari, vaikka sitä monet haukkuu.
   
 17. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Läpät on lähes kiinni. Kuhan sais katastettua ni pääsis kunnolla testaamaan. Se oiski selkeetä jos se koko ajan tekis tuota. Paikallaan pyörittäessä kaikki tuntuis olevan kunnossa.
   
 18. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Kyllä se purku ja tsiigaus/puhdistus ja uus tiiviste imarin ja kaasarin väliin monesti ihmeitä tekee.
   
 19. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Kyllä se tais pääsuutin piiri olla mukana tyhjäkäynnillä. Eilen tosiaan säädin kaasuläpät lähes kiinni. Nyt tyhjäkäynti hieman rikkaalla. Kaasua kun lisää hieman ni sillon käy tosi laihalla. Lisää kaasua ja seokset tasoittuu. Taitaa kaivata vaan jäykempiä jousia neulan alle.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 20. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Kävin tosiaan katsastamassa tänään ja pääsin nyt paremmin testailemaan
   

Kerro tästä muillekin!