Tynnyrissä vanhojen osien poltto ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Rado, 24.4.2015.

  1. Rado

    Rado Gearhead

    Miten saada palaa tynnyrissä parhaiten vanhoja auton osia ?
    Auttaako bensa liekkeihin ?

    Nyt kun olet tukehtumassa aamukahveihin niin mennään asian viereen.

    Miten polttaa parhaiten puujämiä, oksia yms. polttotynnyrissä ?
    Tynnyrin alaosaa reikiä jotta hapensaanti on taattua, mutta varmaan olis tärkeää saada tynnyriin kunnon lämmöt laittamalla aluksi puhdasta kuivaa puuta ?
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Kuivaa puuta, oksia, kantoja, tms.
    Sytysnestettä ja palamaan.
     
  3. Herje

    Herje Double Gearhead

    Rälläkällä viiltoja pytyn kylkiin alas.
    Varovasti sen sytytys nesteen kanssa.
    Kerran ei meinannu tuulella oma tynnyri syttyä. Sit ku sytty niin hirvee tumahdus ja palavia tyynyjä yms paskaa lenteli pitkin pihaa. :poff:
     
  4. Torino69

    Torino69 3rd gear

    Sytytysnesteiden sijasta polttogeeliä, ei tule humahdusta vaan tasainen pitkäkestoinen liekki. Tynnyrin alaosaan ilmareijät, ja lisäksi pari sellaista reikää josta pääsee pienellä nestekaasupolttimella (Oxylaser yms.) kuumentamaan ja sytyttelemään poltettavia kamoja eri kohdilta tynnyriä. Kuiva puu ensipolttona tuottamaan kuuman hiilloksen ja oksat sun muut sitten niitten päälle.
     
  5. Lyijykelkka

    Lyijykelkka 2nd gear

    KAnnattaa edellisten lisäksi tehdä sinne tynnyrin pohjalle vaikka muutamasta tillestä tai kivestä jonkinlainen arina, minkä sokkeloissa ilma pääsee kiertämään. Ja muutama ilmareikä kannattaa tehdä sen verran isoksi, että saat sieltä syöttää sytykkeitä ja mahdollisesti muita sytytysapuja (Grillin sytytyspalat toimii tässäkin hyvin!)
     
  6. Substitute

    Substitute Gearhead

    Toimiiko tuossa se päältäsytyttäminen savukaasujen vähentämiseksi? kokeilin sitä päältäsytyttämistä kun poltin oksakarahkoja pihanuotiopaikassa (kaivonrengas). Tuntui että savua muodostui paljon vähemmän kuin alhaalta sytyttämällä. Erohan siinä on kai se, että alhaalta sytytettäessä ja palaessaan kuuma liekki savuttaa siinä päällä olevia puita jotka eivät vielä pala.
    Kun palo tapahtui päältä, niin sinne alas varisi kuumia kekäleitä ja ne saivat sen alaosan myös kuivumaan ja palamaan ihan kokonaan. Kun savukaasuja muodostuu alhaalta, ne palavat siinä yläpuolen liekissä.
     
  7. Ranex

    Ranex 3rd gear

    Sitten kun se ei pala kunnolla, niin superlonpatjasta paloja, ne kastellaan löpöllä ja jos haluaa hifistellä ja pelkää roiskeita, niin muovipussiin palat ja pussi tynnyriin.

    sitten palaa siellä kaikki, pyttykin hehkuu punaisena, eli päiväs aikaan tehtäväks en suosittele. tulee kunnon voimasavutkin samalla.
     
  8. xp

    xp Gearhead

    Paras kun jättää tynnyrin pois. Autonrengas tuetaan pystyyn, bensaa sisään, tuli siihen. Sitten saa lappaa märkääkin risua päälle niin paljon kuin kerkeää.
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Eikö noiden paskojen kierrätykseen ole kaatopaikat jo keksitty?
     
  10. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Tynnyrin alle tiilet,ja tynnyrin alaosaan vaan tekee hyvät ilmareiät....Ja sytytys esim löpöllä/öljyisillä räteillä....Toki puuta sekaan,jotta myös jää palamaan...Sen jälkeenhän ei ole muuta,kun alkaa kantamaan sinne sitä poltettavaa tavaraa....Itse poltan suurimman osan talon keskuslämmitys kattilassa....Kannattaa tosiaan mieluumin vaikka iltahämärällä polttaa ne mitkä enemmin savuttaa (Styroksi ainakin savuttaa)...Mutta jos nyt ihan puurojua polttaa,niin sillähän nyt ei ole mitään väliä,savuttaa tai ei :p
     
  11. Substitute

    Substitute Gearhead

    Tuo mitä edellä kirjoitin oli nimenomaan puiden oksien polttamiseen, ei edes puutarharoskien. Kaatopaikat on romuja ja roskia varten.
     
  12. Rado

    Rado Gearhead

    Bensalla kannattaa sytyttää kuumalla ilmalla ja antaa ensin höyrystyä rauhassa.
    Nimimerkillä siitä seuraa valtaisa pamaus.

    P.S. En suosittele sitten sytyttämistä kuin heittopullolla. Lähtee meinaan nätisti ja pommiryhmä pian pelipaikalla ;)
     
  13. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Tää on paras!!! :rotfl: ....Lisään tähän vielä,että kannattaa olla itse sitten sopivasti alkoholin vaikutuksen alaisena :wink:
     
  14. Lyijykelkka

    Lyijykelkka 2nd gear

    Styroksit, vaahtomuovipatjat, vanhat lenkkarit ja viime vuosien jätejompat sekoitetaan bensan kanssa sitkeäksi tahnaksi, annetaan imeytyä ja kaasuuntua noin 10 minuuttia - ja kun oma olo on vähintään kaksi promillea, mennään zippo edellä sytytyspuuhiin. Leppoisaa iltahetkeä. Ja muistakaa: "Öljylämmitys on oikein!"
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kannattaa woodyn vanhat osat polttaa vasta kun uudet on paikallaan ja kaikki ovet menee kiinni.
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    "Naapurit luulivat vanhuksen polttavam vain roskia". Tuli mieleen.
     
  17. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    ^Jammu-setä?
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Sama mies.
     
  19. Rado

    Rado Gearhead

    Lopuksi jokainen keittää padassaan yhden kalman.

    Kiitti kaikille päivän nauruista :D
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tästä tuli Mieleen että kotitalon ympärillä oli toistakymmnetä kus... muurahaispesää. Tehokas keino niistä eroon pääsemisesksi oli käytetty autonregas (tai rahamiehet voi käytää uusiakin) pesän ympärille ja pesä tuleen. Kyti muuten yllättävän pitkään se pesän perustus, ainakin seuraavaan päivään.

    Eläinsuojelurikos lienee jo vanhentunut. Keittäähän ne kyllä jotkut rapujakin elävältä kuulemmma. Ympäristörikoksesta paukkuu häkkiä varmaan vieläkin jos onnistuvat selvittämään henkilöllisyyden nimimerkin takana :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!