Työkalu jarruputkien kartioiden tekoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja minorv8, 13.12.2006.

 1. minorv8

  minorv8 Gearhead

  Luontaisetujen loppumisen vuoksi olis tarvetta omalle työkalulle, millä jarruputkiin saisi kartiot. En haulla äkkipäätä löytänyt vinkkejä, joten kiitoksella otetaan vastaan hyvät ehdotukset : merkki ja mistä niitä saa. Bilteman voi suosiolla unohtaa.
   
 2. etna

  etna 1st gear

  Biltemalla on mallistossaan yksi tyyriimpi laite ja on ihan pätevä onpi putkia sillä kotitarpeiks runtattu ja on pitäny :lol: biltööman nro 19-555
   
 3. lucifer74

  lucifer74 Gearhead

  Jaa tollasella?

  [​IMG]

  Saakos sillä sen pallukan jarruputken päähän? Kartion tekoon riittää se halvempikin..
   
 4. PerttiA

  PerttiA 1st gear

  Niin, sillä halvemmalla saa kyllä yksinkertaisen kartion, ja onnistuu sillä vielä sellaisen pallukankin teko, joka on tämän muotoinen ---<>, mutta oikeantyylisen kaksinkertaisen kartion teko ei onnistu (eli tällaisen ---<<)

  Itse ostin kunnon työkalun tutun työkalukauppiaan kautta, mutta hintaluokka oli muistaakseni jossain 300-400euron paikkeilla (+ALV).

  Edit: laite on tuollainen, paitsi että pakattu siniseen peltilaatikkoon:
  http://www.ate-info.de/wk1/prod_detail.asp?cat_id=4&site_lng=en&inBestNr=760134&tf=1
   
 5. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  Tuolla työkalut,koneet ja tarvikkeet -osiossa oli taannoin pitemminkin juttua noista vehkeistä...
   
 6. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Minä olen pärjänny sillä Bilteman halvemmalla mallillakin. Vaikka sillä ei saakaan tehtyä semmosta hienoa kaksinkertaista tai mitälie oikeanlaista päätä mutta kyllä ne jarruputket niissä muttereissa pysyy. Ei mulla ainakaan ole ongelmia tullu. Tietysti jos työkseen niitä tekee niin silloin voi panostaa kalliimpaan ja parempaan
   
 7. veekasi

  veekasi Gearhead

  Höpö höpö! On tehty lukemattomia jarruputkia arne kärpänen-tasoisella vehkeellä, on kaksinkertaista ja yksin, ja toimii, son käyttäjälähtöinen vika jos ei onnaa. Tosin teen mieluummin duunis ammattivehkeellä 25sek. per putki, mut se maksaa ¤¤¤EUR ja vaatii ruuvipenkin tms. Sillä hempulivehkeellä tekee päät vaikka auton alla!
   
 8. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

 9. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Tiedän kokemuksesta: Jarruputken mutteri katkes ja kierreosa jäi sinne jarrusylinteriin (sylinteri oli paskana muutenkin ja tarkoituskin vaihtaa) Ei muutaku putki poikki, uus sylinteri ja putkeen uusi pää sillä "bilteman halpis paskalla" jos taas olis ollu semmonen "kallis ja hieno ammattikäyttöön tarkoitettu laite" niin olis joutunu irrottaa koko putken jos se nyt ehjänä olis lähteny, ei ollu nosturia eikä monttua eli olis joutunu ryömimään pidemmälle sinne auton alle jne.
   
 10. minorv8

  minorv8 Gearhead

  Pistetään nyt sen verran tuohon vielä kommenttina että ostin tuon kärpäskaupan paremman mallin lauantaina. Eka kartio riitti kertomaan että härveli menee takaisin kauppaan. Aivan muotopuoli lopputulos, ja sen lisäksi kartiomalliset leuat (joiden väliin putki tulee) kiilautui niin lujaan työkalun runkoon ettei käyttöohjeiden mukaan toimittaessa niitä saanut edes irti. Vaatii kuparituurnaa ja vasaraa ennen kuin suostuivat edes inahtamaan. No, tulipa ainakin testattua. Putkiaihio oli CuNi kamaa, ehkä pehmeämpään kupariputkeen olisi voinut jopa onnistua.
   
 11. GMC 6000

  GMC 6000 Gearhead

  Ostin 2000 vuonna sellaisen hyvän putkien päidentekovehkeen. Samoja käyttävät monet tarvikeliikkeet itsekkin. Onnistuu putkille 4,75mm - 1/2", olipa materiaali melkein mitä tahansa. Vaatii toki ruuvipenkin kiinnitykseen, mutta ei mene hermot, enkä taida tarvita enää toista eläessäni. Hintaa setille oli jotain 1700 mk. Hyvän ja halvan ostamiseen tarvitaan kaksi eri ostosta :rotfl: .
   
 12. janiluo

  janiluo Gearhead

  Myötätunto on keskustelun aloittajan puolella kun lukee tuota Biltema lässyn-lässyn keskustelua vaikka selvästi on sanottu että niistä Ei ole nyt kyse eikä niistä ole tarkoitus keskustella.
  Aloittakaa oma aihe niille Biltema-jarruputki-leikkikaluille, Perkele!

  Mä olen kanssa pitkään haaveillut kunnon laitteistosta jolla voisi tehdä päitä myös kiilloitetuille rosteriputkille ja mielenkiinnolla odotan jos jollain on hyvä linkki esim Amerikan tai Euroopan työkalusivuille.
  Käykö ne vehkeet milliselle ja tuumaiselle putkelle ja montako kokoa eri putkia amerikkalaisissa on? Onko GM siirtynyt jarruputkikoissa vieläkään millisiin?
  Ebayssa myivät useampaa eri hydraulitoimista sarjaa mutta kun en tiedä että mitä kokoja pitäisi laitteessa olla ettei osta väärää???
  :odroll:
  - Jani -
   
 13. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Kyllä melkein semmonen parempi laitekin täytyy hommata sitte kun saa tallin valmiiks, niinku muitaki työkaluja pitää sitte alkaa haalimaan.....
   
 14. BRC1

  BRC1 Gearhead

  No tätä lupasin sulle lainaksi. Löytyy milliset ja tuumaset. Ja mikä parasta,valmistajalta saa ostaa lisäkaroja mm gm orkkis bensa ja tehostinpumppu liitoksiin. Siis niihin outoihin jossa se o-rengas.
  [​IMG]
   
 15. Mieite

  Mieite 1st gear

  No missäs noita on myynnissä , ja millä hinnalla?
   
 16. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Niinpä. Kiinnostais muakin
   
 17. BRC1

  BRC1 Gearhead

 18. janiluo

  janiluo Gearhead

  Kyllä kyllä ja kiva jos sieltä sattuu oikea kara löytymään mutta kysyinkin että sattuuko kukaan tietämään että mitä kokoja on yleensä käytetty? Milloin milliset vaihtui tuumaisiksi, käyttääkö Ford eri kartioita kuin GM tai putkia jne? En usko että vaihtoehtoja on kovin montaa eri vuosikymmenille ja osaan kyllä itse arvailla yhtä lahjakkaasti kuin te muutkin. :-?
  Niin siis onko tietoa kellään??? Pelkästään noita myynti-ilmoituksia lukemalla ei paljoa viisastu!

  - Jani -
   
 19. Chevy-74

  Chevy-74 1st gear

  Sellasta muistelisin etä tuo bilhelveten malli vaatii just sen oikeen väännön tosta varresta että tulee hyvä, eli loppun asti jos vetää niin tulee susi. On tullut kymmeniin vehkeisiin tehtyä putket tuon näköisellä laitteella, ja hyvin on pitäneet. Toki parempiakin on, mutta esim. harrastekäytössä ajaa asiansa.
   
 20. Hoke

  Hoke 2nd gear

  Paikallinen autotarvike myymälä/ myyjä välittää tarvittaessa ammatti käyttöön tarkoitettua väline sarjaa hinnaksi sanoi lonkalta 290 €.
   

Kerro tästä muillekin!