Työkaluja made by myself

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 63impala, 30.11.2003.

  1. sbc350

    sbc350 Gearhead

    tässä huono kuva. tuo siis pysyy tossa paikallaan ja putki päälle:


    [​IMG]

    aika tarkka kohdasta ja muodosta että tulee hyvä jälki. ton tein huippulaitteistolla, eli mötikkä sorviin pyörimään ja rälläkällä lamellilla hiomalla :rotfl:
     
  2. julpero

    julpero 1st gear

    joo ite meenasin eka matkia tuota sun vempelettäs , mutta kekkasin että teen sen samaan tapaan kun nämä perinteiset käsitaivuttimet , eli erillinen luistin ja puoli pyeree tuo isompi lesti , sitten hytrauliikka sylinteri vivun päähän vääntämään , mutta sylinterin kiinnityspistettä pitää vaihtaa erikohtaan jos tekee 180 asteen mutkia koska ei yletä siitä samasta kohtaa

    sain tänään koulussa ne luistimet valmiiks , koot oli muistaakseni 18,20 22,28,34,38,45

    joo ja vielä jos löytäs ne putkien minimi R että paljoko kestää olla , huomenna meenasin piirustukset antaa tekijöille , onkohan jossian joku taulukko vai pitääkö ite yrittää arvata ?!!
     
  3. jny

    jny 1st gear

    kiitoksia selventävästä kuvasta,pitää heti töissä ruveta väsäämään sisätuurnaa.eikös minimi r ole halkaisija x 2,ainakin esitteistä olen niin katsellut.omassa taivuttimessa r=112
     
  4. amis

    amis 1st gear

    http://www.cbc.it/form_uni_ing.htm

    Tuas on yhden valmistajan taulukko lesteistä. Itellä oli ja on vieläkin rakentelun alla taivutin, samantyyppinen kun toi UNI42. Kulmavaihteen päällä lesti ja veto hihnoilla moottorilta kulmavaihteelle. Koekäytössä käytin 42,4x2,6 putkea, kaikki sujui niin kauan hyvin kun oli ekan taivutuksen aika, ehkä n. 5 astetta putki taipui ja sen jälkeen sanoi hampaat ratiritirallaa kulmavaihteessa, vaatii siis aika paljon voimaa, sekään kulmavaihde ei ollut mikään kaikkein heikoin. Nyt on projekti odottamassa aikaa uusien kulmavaihteen rattaiden sovituksille.
     
  5. julpero

    julpero 1st gear

    joo kiitos talukosta :) ! , itellä mielessä myös tuo että sähkömoottori olis vääntämistä varten , mutta taijnapa tehhä hydraulisesti , ja tuli semmonen este matkaan että ei oikeen aikuisopiskelijat kerkee mulle lestejä tekemään nii pitää tehhä ne jollain muulla tavalla eli sorvilla ja terät pitää ite tehhä pikateräksestä :D yhen 16mm lestin tein jo huomenna lisää ja sitten alkaakin työharjottelu nii jää tauolle
     
  6. amis

    amis 1st gear

    Omaan kötöstykseen tein ihan manuaalisorvilla lestin, vähitellen vaan alkoi hakemaan muotoa, tuli omasta mielestä yllättävänkin hyvä. Teränä oli ihan normi veitsiterä kovametallipalalla. Toista sivua syvemmälle ajettaessa joutu kääntämään terän ylösalaisin kun ei ollut kuin toisen kätinen pidin. :) CNC koneella tottakai käy helpommin ja paremmin tollasen lestin tekeminen, 4 tuntia muistaakseni tuli seisoskeltua sorvin ääressä uraa sorvatessa.
     
  7. -TH-

    -TH- Gearhead


    ei tarvia välttämättä tehä pikateräksestä muototerää lestiä varten...jos siis niin meinasit? sen lestin saa tehtyä helpomminkin ja just oikeen muotosen. tein itelle rototyyppisen työkalun tuohon hommaan, voin filmata sen jos on tarvista. teränä siinä on pieni vaihtopala. pienin putkikoko on 19mm. mitä tuolla voi tehä.
     
  8. julpero

    julpero 1st gear

    ota ihmeessä kuva syteemistä ku en oikeen vielä älynny ? tein jo kahella pikateräs terällä kahet lestit ja onnistuu ihan hyvin , ois kyllä parempi esim kovametallipala jonka hiois oikeeseen muotoon , pikateräksestä tein semmoset terät että hioin sen yhen r puolen ja käänsin kappaletta
     
  9. sbc350

    sbc350 Gearhead

    yks hyvä ja suht halpa konsti tehdä lesti on leikata esim 1mm pellistä laaserilla sopivia viipaleita mitkä yhteen pulttaamalla tulee pyöree ura 8) semmonen on halvempi teettää kuin ihan "oikea" lesti sorvauttaa
     
  10. jny

    jny 1st gear

    jes,nyt on taivutin valmis ja hyvin pelaa [​IMG] [/url]
     
  11. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    aika pieni kuva ja silleen, ois voinu olla isompikin :wink:
     
  12. sbc350

    sbc350 Gearhead

    siisti 8)
     
  13. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Hyvä mut en sanois halvaks. Laaserleikkureita kun ei ihan joka nyrkkipajalla ole niinkuin sorveja. Se on takuuvarmaa että leikkauttamisesta joutuu maksamaan firman hinnan mut sorvin voi löytää naapurin autotallista jos ei sitten itsellä ole. Kärkisorvillakin saa vähintään yhtä pyöreän kuin levyistä leikkaamalla jos vähän yrittää. Tietysti laaseroinnissa ei tarvitse sahata lestiä erikseen poikki.
     
  14. Hebster52

    Hebster52 3rd gear

    Piti tehdä hydrauliprässin kun muokkasin volkkaribussien etuolkia. Toimi loistavasti... :D

    [​IMG]
     
  15. mke77

    mke77 Gearhead

    mulkukal ainaskin suurenee kun "klikkaa" sitä kuvaa :eek: on muuten "jny" vissin mursu-mies kun tuntuu työ kalut olee sen painotteisia?

    hienoja kyl tosin ....aika äijä, varsi nainen "seppä"!!!
     
  16. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    ei synny synnyttämättä, eikä peukalo keskellä kämmentä :wink:
     
  17. jny

    jny 1st gear

    kiitoksia kehuist.mersuhan mulla käyttöautona :oops: .mieli kyllä tekee niin prkleesti isojen poikien(jenkki) autoa,muttei oo vielä lompsa antanu myöten.
     
  18. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Kumma juttu...
    Mulla ei ole mersuun varaa... (Mutta ei kyllä haluakaan :rotfl: )
    No onneksi on Amerikkalaisia muutamia pihassa :D
     
  19. iji-69

    iji-69 1st gear

    Kopioin Fordin MT75-askin purku/kasaustyökalut.
    Noin 7 erilaista ulosvedintä/sisääntyönnintä.
    Kaveri ajaa rallisprinttiä Sierra Cosworth 4x4 autolla, joten työkaluille on ollut käyttöä... :(
     
  20. julpero

    julpero 1st gear

    jatkoin rojektia työharjottelussa uusia ideoita on keksitty tuohon taivutus tapaan mutta ehkä toteutan tuola omalla tavalla .... laittakaa kuvia kaikelaisista tämäntapaisista taivutus vehkeistä tai jotain ideoita lisää ?
     

Kerro tästä muillekin!