Työkaluvaunu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Simo, 29.9.2003.

 1. tähtinenjoni

  tähtinenjoni Gearhead

  Ei sattus ketään kiinnostamaan työkaluvaunu+yläkaappi perus työkaluilla?
  Lenkit 5,5-30 ja muutama kaksois kappale. hylsysarjat 1/4, 3/8, 1/2. Perus pihti valikoima kärki,linja,sivu,siirtoleuka 3 eri kokoa,abiko ja lukkopihdit. Ruuvimeisseleitä n.15 kpl. risti/tasa. Torx-meisseleitä.Letku klemmari meisselit. Panasonic akkuporakone+2 akkua. Wurth ruuvinväännin 3 akkua. Pulttikone, paineilmaräikät 1/4, 3/8 ja 1/2 tuumaset.Vinku eli paineilmakäyttöinen hiomakone ja muutama terä. Vasarat ja viilat, bitsi-sarja jotain peltisepän vastintyökaluja.Yms... Mac-toolsin alaosa ja ks-toolsin yläosa.
  Työkalut merkki työkaluja mm.Mactools, sthalwille, Wurth ja Tona. Eivät ole ns. "kuumia". Mielestäni aika hyvä pakki.
   
 2. vani91

  vani91 Gearhead

  millaset laatikot noissa clasun vaunuissa on?
  avonaiset vai onko jotain väliseiniä valmiiksi :odroll:
   
 3. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Avonaisia taitaa olla kaikki. Pehmusteet pohjalla, hyvin pysyy kalut paikoillaan.
   
 4. PAZI

  PAZI Gearhead

  Muutaman vuoden ollu toi clasun vaunu yhdistelmä.
  Omasta mielestä alavaunun laatikot sais olla korkeampia, jää matalimmat jotenki turhan ahtaiks..
   
 5. Juntti#

  Juntti# 1st gear

  Tuollainen bilteman vaunu http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/T ... ry-193742/

  Muutama sorvin terävarsi sisuksissa ja tuntuu huteralta työnnellä jos on epätasaisuuksia lattiassa, aivan kuin olisi pyörät pettämässä.
  Piti uteliaisuuttaan punnita tuo kun tuntui haasteelliselta nostaa käsineen kynnysten yli vaikka olikin osa teristä muualla...

  [​IMG]
   
 6. sepi-ukko

  sepi-ukko Gearhead

  vink. Tässä jossain aiemmin kehuttu bauhaus vincent työkaluvaunu on nyt puoleen hintaan. Eli 79 tms....
   
 7. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  eikös tuo wisentti ole ollut noin 90e jo pidemmän aikaa? eli pieni alennus kyllä mutta ei mikään 50%?

  hyvin samannäköinen kuin motonetin versio.. onkohan tämä kuitenkin parempi?

  -tuolle vaunun alin hylly/kaappi on vähän outo. mielummin saisi olla siinäkin vetolaatikko. mutta tuo yläosa, se näyttäisi järkevältä poranterien yms pikkutavaran säilytykseen. saako sen irti alaosasta? ja laitettua vaikka seinälle taikka pöydän päälle itsekseen.. alaosan voisi sitten "hävittää" jonnekkin toisalle :)

  itse tosiaan yritin kuukauden pari ostaa clas ohlssonin vaunua (270e) mutta kun ei näemmä lainkaan tule varastoon (edes suomen keskusvarastoon) eivätkä voineet taata että tulisi suomeen ennen jouluakaan (marraskuussa kysyessä) niin kävin hakemassa Puuilosta Tamforce Pro mallin (tyhjän) vaunun. (350e). siellä kun niitä oli heti saatavissa useampikin kappale ilman odottelua.

  tuo tamforce, muuten kyllä hyvä ja kätevä ollut näin lyhyen tutustumisen aikana.. (miksi en ole aiemmin viitsinyt vaunua ostaa, tyhmä minä) paitsi yksi juttu häiritsee hieman. toivoisin että lokerikon lukituksen avauskahvat ei olisi vain oikeassa reunassa lokeroita. ei iso juttu, siihenkin tottuu, mutta olisi kivempi jos lukitus olisi avattavissa koko leveydeltä lokeroa, keskellä taikka molemmissa reunoissa. ei tarvisi aina oikealla kädellä avata lukitusta ja sen saisi vasemmallakin puolella vaunua ollen auki helposti. (lisäksi.. jos lokerikkojen avausvivut ovat oikealla reunalla.. miksi ei sitä koko laatikon lukitsevaa avainpesää voitu laittaa samaan päätyyn vaunua? jos lukitsee vaunuaan usein tuollainen pikku design juttu helpottaisi hommaa paljon)
   
 8. sepi-ukko

  sepi-ukko Gearhead

  Noh voi olla, mutta ilmoituksess luki -50%. Mut mä en aiheesta tiedä enempää. Siis sorry

  Ja nythän löytyy noita myös k-raudoista siis työkaluvaunuja ja kun ohi kävelless kokeilin niin se oli jykevä, mut hintaakin oli ...
   
 9. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  ei ongelmaa.. kun enhän minä tiedä onko niitä muitakin malleja heillä myynnissä kuin se ainoa jonka itse muistan. eli oliko se tollanen http://www.bauhaus.fi/tyokaluvaunu-wise ... archpage-1 vai joku muu malli? esim sellanen jossa vetolaatikoita alas asti? siinä tapauksella pitää harkita bauhaussin suuntaan ajelua viikonlopun aikana :)

  juuh.. katsoin kanssa joskus rautakaupassa vaunua.. oli sellanen parimetrinen järkäle.. kuulemma oli jollekin asiakkaalle vartavasten tilattu mutta jäänyt/jätetty siihen kaupan puolelle pariksi viikoksi "esittelykäyttöön". merkkiä en muista.

  --
  boxon vaunuja kehuttu mutta yllättäen tykkäsin taron merkkisen vaunun laatikoiden toimivuudesta enemmän. liukuivat kauniisti. hinnat vaan pomppasi niissä molemmissa yli minun budjetin ja tarpeen.

  taron merkin heikkous oli se jumalattoman ruman vihreä väri.. siis katto ny millane: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa ... vaunu#spca

  siinä on muuten erinomainen idea, nuo aukeavat päädyt ovat hienot. olisipa se ollut erivärinen niin ehkä olisin tuon ostanutkin. (suomen halvin hinta luulen.. huomattavasti halvempi muita paikkoja verraten.. tuolla 475e muualla ollut 600-800 hintana)
   
 10. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Toi Ohlsson mainostaa koko ajan Cocraft vaunuja, eikö niitä silti tuu vaikka tilauksen sisään pistäis?
  Mullakin on yks tollanen vaunu ja ihan hyvä on ollu, mielessä ollu kyllä toisenkin hankinta mut jos ei niitä
  enää saa sit joutaa tuokin myyntiin.
   
 11. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Pirun näppärän oloinen saa vasarat ja muut roikkuvat päätyyn sekä noihin lokerikkoihin vielä mutterit sun muut rasioihin  Mut toi väri, ois ees mossen vihree eikä tollanen yök, toisaalta ihana pinkki kilikolipullossa ja sit on emännän mieluinen vaunu :poff:  Joskus haavelin DIY vaunusta niin oisin integroinu akkuporan laturin ja pikkukompuran siihen, yöksi nurkkaan pistokkeeseen, niin ois akku täynnä jotta sais 12v ulos kannesta ja ilmaa 12v kompuralla niin ois kivaa jotain palikkaa puhdistellessa suihkutella vaan ilman, et tarttee kiskoa letkua pitkin hallia
  Niin ja mankkaa ei saa unohtaa :poff:
   
 12. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Ja voihan siihen vaunuun laittaa pistokkeen jos toisenkin paineilmalle ja ne painetyökalut ovat aina saatavissa siitä vaunusta. En oikein hiffaa tuota sähkötyökalu hommaa, onhan ne hienoja ja tullut käytettyäkin mutta silti sanoisin, että satunnaisen harrastajan ja vähän enempikin vakavoituneeen tekijän silti kannattaa painia sen paineletkunkanssa.
   
 13. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Bauhausissa on ollut myös isompaa Wicentin vaunua, joka muistuttaa tuota Kärkkäisen vaunua, mutta väri on eri. Hinta oli muistaaksen 359...379E? Ostin itse viimekesänä ihan kaksin kappalein.
   
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Ilmaporakonetta ei taida joka tokmannilta löytyä :odroll:

  Ja johkin raatoon jos puskuria laittaa peltiruuvilla kiinni niin.

  1,Kisko se letku kelalta siihen nosturille,
  2.hae laitekomerosta se ilmapora,
  3.asenna siihen poppari terä,
  4.poraa se reikä,
  5.irroita ilmaletku,
  6.paluuta letku kelalle,
  7.vie ilmapora komeroon,
  8.irroita poppariterä
  9.jne jne
  V.S
  Ota pora holsterista tökkää reikä laita pora holsteriin

  Meinasin tosin samalla kun poralle holsterin teen niin pikkasen viritellä ja laittaa kolme tai mallista riippuen 2 napaa et aina kun pora on telineessä se ois samalla laturissa

  Sit kun vaunussa on se oma akkunsa, niin ilmalla on vaikeaa tuottaa valoa
   
 15. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Ja siltikin se kompressori pyörii jossain nurkassa et saa tehtyä ne oikeet hommat loppuun.
  Ei vieläkää aukee tuo akkutyökalujen maailma mulle ainakaaan tallikäytössa, täytyy olla vähän pirun iso
  verstas jos ei viitti letkun kanssa pelehtiä, rakentaa sit sinne vaikka paineilmaverkon.
  Akkutyökalut on omiaan asentajille jotka liikkuu paikasta toiseen ja rakennusalalle ne on pop.
   
 16. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  olssoni mainostaa kyllä kovasti, siksipä itsekin siellä kävin kahdesti etsimässä. mutta se käytännön saatavuus on kovin vaikeaa.. tunnutaan tilaavan jotain viisi kappaletta kerrallaan ja välittömästi myyvät pois tai ovat jo varattuja ennenkuin pääsevät varastosaldoon saakka. puhumattakaan että kerkeisivät kauppojen varastoihin asti. ekalla kerralla kävin, oli loppu mutta tulee parin viikon sisällä lisää.. silloin sitten kun toisen kerran menin niin päivää paria aiemmin jo katsoin netistä niin keskusvarastolla oli vaunuja, mutta sinä päivänä kun kerkesin kauppaan niin eipä enää ollutkaan.

  mua ei todellakaan kiinnostanu varata tai maksaa etukäteen jotain vaunua jonka toimitusaika olisi ollut jossain kuukauden päässä, ehkä aikasintaan. ja myyjän mukaan hän ei nähnyt oliko siellä montakin varaajaa jo rivissä odottamassa ja kuinka monta vaunua on tulossa. joten oli epävarmaa siis olisinko saanut siitä ensimmäisestäkään saapumiserästä vaunua vaikka olisin varannutkin sellaisen. ja kaupassa olevaa esittelymallia ei voida kuulemma myydä, tai vähintään on maksettava normaali hinta jos sen välttämättä haluaa, kaikkine naarmuineen. "käytetystä" vaunusta täysi hinta. juu ei käy mulle. ei tollasta kauppaa kannata mun yhtään tukea. paremminkin toimivia näemmä on.

  puuilosta tosiaan onnistui vaunun haku helposti. menin kauppaan sisään, etsin vaunut sieltä perältä. joo tommonen on ok. sitten etsin myyjän. kysyin saako sellasen varastosta. joo saa. eikun kassajonoon maksamaan. autolla varaston ovelle ja siellä oli kaks myyjää jo ottamassa vaunua alas hyllyltä ja nostivat sen auton perään. koko operaatioon meni 15minuuttia. ja kaupan varaston hyllyyn jäi ainakin 5 kpl niitä vielä. ties kuinka monta niitä sitten on heidän keskusvarastolla tai muissa kaupoissa löytyvillä tarvitseville. ei mitään "tulee ehkä 4-5viikon sisällä" toimintaa.

  --------
  vernando... jaaaa.. erilainenkin versio winsenttiä? harmi kun sitä ei näy olevan tuolla nettisivuilla olleen koskaan. voisi edes kuvasta vertailla. ja ehkä tietäisi onko sitä jossain liikeessäkin. (täällä meidän suunnalla kun ei noita bauhausseja ole lähellä.. pitää lähteä jonnekin turkkusee tai tampesteriin). ja jos se tosiaan on järkevämmän värinen versio tosta taronista niin kiinnostaisi kyllä. (ja halvempi hintakin tietenkin plussaa)

  edit:
  saksan bauhaussin sivuiltahan se löytyikin kun googlaili hieman http://www.bauhaus.info/rollwagen/wisen ... nt%2Bwagen

  olisipa tuo ollut suomen bauhaussin sivuilla niin olisin käynyt turussa katsomassa sitä viimeksi kun siellä kävin. ja luulenpa että olisin ostanutkin sen. musta ja sivuovien takana nuo jutut. hintakin vielä järkevä.
   
 17. nuc-64

  nuc-64 3rd gear

  Tällaista Wisenttiä vieläpä ylälaatikostolla lisättynä kuolasin Tampereen Bauhausissa pari vuotta sitten http://www.bauhaus.info/rollwagen/w.../rollwagen/c/10000232&activeCategory=10000232
  Oli todella tukeva ja iso vaunu, ja näkyy saavan ulkomailta, mutta ei ainakaan tänään, kun muilla asioilla poikkesin Pirkkalan Bauhausissa, näkynyt kun noita halpoja ja rimpuloita tarjousvaunuja. Laatu ei ilmeisesti Suomessa myy, Saksassa asiat toisin, monellakin tapaa, näkyy nimittäin Saksassa Baukkari myyvän Hazettiakin ja mielestäni aivan kohtuuhintaankin, ei taida Suomesta saada? Mitenhän onnistuis, jos tilais tuolta Saksasta lähimpään myymälään Suomessa :p
   
 18. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Soita saksaan ja käske lähettää sisäisessä postissa jälkivaateella

  Suomesta jos kyselee tulee mussutusta, ettei voi kunnei vaan viitsitä osata

  Ja siksi jälkivaateella, et tulee maksettavaksi siihen suomalaiseen liikkeeseen ja muistaa sit kans kysyä, et paljon ne toimitus kulut on sille tuotteelle, joskus on kuulemma käynyt niin et suomessa on koitettu toimitus kuluja koijata vaikka sisäisessä on tullut eli ei pitäis olla mitään kuluja


  Sama on ramirentillä jos sen tilaa menee kulut, mutta jos soittaa sijainti paikkaan, et lähettäkää seuraavassa kuormassa joka tulee, niin ei välttämättä tule kuluja


  Ja tää sisustus homo kiteytti hyvin, miksi on niin vaikeaa tehdä suomessa mitään kunnolla, suomalainen idiootti maksaa kalliisti muovilaminaatista, muttei halua kokopuuparkettia, kunnei sitä kuitenkaan tule hiottua
  Hän sit taas (kuten minä) maksaisi siitä kokopuuparketista vaikkei sitä koskaan tulisi hioneeksi :odroll:
  Eli suomalainen ostaa kalliilla paskaa kunnei ole varaa hintalaadullisesti parempaan
  Eli ennemmin myy sille samalle ostajalle kahdesti sen 400e halpisvaunun kuin kerran 700e laatuvaunun


  Ainiin tuli muuten mielee joskus kakruna kateltiin niin työkaluvaunussa oli kyltti ei kestä istumista, jossei se kestä 120kg duunaria niin miten se kestää ne työkalut :poff:
   
 19. -tl-

  -tl- Gearhead


  Tuossa Bauhaussin halvemmassa lukee että: Kestävä rakenne jopa 70 kg kuormalle. :rotfl:
   
 20. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

   

Kerro tästä muillekin!