Työkaluvaunu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Simo, 29.9.2003.

 1. pantera

  pantera Double Gearhead

 2. Kerpo

  Kerpo 3rd gear

  Mun tallista löytyy nyt Bauhausin Wisent, useammankin firman tarjoama Boxo ja viimesimpänä hankittu Clas Ohlsonin Cocraft työkalulaatikko. Boxo on noista laadukkain, mutta myös kallein. Hinta / laatusuhteeltaan paras tuntuu olevan tuorein hankinta, eli Cocraft. Wisentin jättäisin kyllä näin jälkiviisaana hankkimatta. Suurin ongelma on, että vetolaatikoissa ei ole minkäänlaista lukitusta (paitsi tietysti avaimella), joten vähänkin kalteva lattia saa ainakin painavia kiintoavaimia täynnä olevan laatikon valumaan pikkuhiljaa auki. Sitten lähteekin seuraava laatikko valumaan auki ja lopputuloksen voi varmaan arvata:eek:. Ääni siis Cocraftille, jos haluaa halvalla toimivan työkaluvaunun :).
   
 3. GBS

  GBS 2nd gear

  Noihan näyttäis ihan ok hintaisilta mutta rahdit yms. Niin kannattiko?
   
 4. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Kyllä Wisentin Profi malissa on lukitus. Itsellä 4 kappaletta niitä. Mukavisti pelanneet ja sopivan ainakin meikäläisen käyttöön. Puhutko mahdollisesti Wisentin mallista C-208?
   
 5. valpas

  valpas Gearhead

  Tärkeätä on, että kaikille kaluille on paikka, ja pitäs viittiä käytön jälkeen laittaa ne aina paikoilleen.
  Kaikenlaista tehdessä, kalut hakeutuu oikeille kohdilleen, ja sitten tekee niille sopivan telineen, tai jotain. Jos muisti pelaa, niin aina löytyy se, mitä tarvii. Näkee myös sen, jos joku puuttuu.
   
 6. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Valmiit paikat voiteluainepulloille?
   
 7. GBS

  GBS 2nd gear

  Jos ne on niitä ns. "trolleja" niin kaipa niissä voi jotain säilöö. Noita pintaviallisia menee metalliroskiin aika paljon.
   
 8. M

  M Gearhead

  Joo, roskaa/paskaa nää onkin. Naarmuja ym. eikä laatikoissa ole kiskoja vaan ne on irtonaisia. Ihan turhia siis. Helpommalla saa kun ostaa kaupasta kunnollisia.

  Nooh, tää on sitä harrastamista...
   
 9. pantera

  pantera Double Gearhead

  No, se vähän riippuu... mulle noi tuli tavallaan rahtivapaasti kun koko kontillinen on kamaa. 10 pakkia ostin kerralla, osa meni kavereille mutta muutama oli tossa turhan pitkään kaupan. Aika harva haluu sijoittaa 500-1000€ työkalupakkiin

  Searssin Craftsmanilla on myös iso valikoima pakkeja, yhen rolling storage cabinet / tray systeemin ostinkin kun olivat 30% alennuksessa
  http://www.sears.com/search=craftsm...eId=10153&pageNum=3&levels=Tools_Tool Storage
   
  Muokattu: 12.2.2017
 10. Kerpo

  Kerpo 3rd gear

  Ei sitä mun ostamaa sinistä mallia oo ainakaan nettisivuilla enää myynnissä. Toi Profi malli on kyllä jo laatupakin hintainenkin. Se mun Wisent taisi olla puolta halvempi, joten mitään huippulaatua ei voinut odottaakaan :). Se lukituksen puute on vaan melko ärsyttävä ominaisuus, kun saa tarkkaan katsoa mihin kohtaan vaunun jättää, ettei se kaadu omia aikojaan.
   
 11. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  tuo cocraftin sininen laatikosto on näemmä myös poistunut valikoimasta.. tilalle tullut joku musta "pro" malli. siinä oleva lukitus näyttäisi olevan avaimella oleva lukitus että kaikki laatikot saa lukittua kerrallaan.. mutta onko cocraftissa myös lukitusvipu kullekin laatikolle erikseen?

  tuossa mun tamforce pro laatikoissa on avaimella lukittavissa kaikki "varkaita vastaan" ja sen lisäksi jokainen laatikko on myös oman avaus vivun takana. ja tän vivun toivoisin edelleen olevan myös toisessa reunassa laatikostoa tai edes keskellä.

  jossain kalliimmassa laatikoissa on ollut sellainen koko laatikon levyinen täysmittainen kahva jotenka avaus onnistuu mistä tahansa kohdasta kahvaa nostamalla. mutta taisi tosiaan olla tonnin hintainen laatikko kyseessä jo.
   
 12. paikkatakki

  paikkatakki 3rd gear

  Mulla on edelleen työkaluvaunu hankkimatta, mutta nyt kun sain yhden autonraadon myytyä, niin ajattelin sen rahan käyttää kunnolliseen työkaluvaunuun. Tuo laatikoiden lukitus on kyllä yksi mitä on tullut itekin äimisteltyä. Yleensä noissa halvimmissa vaunuissa ainoa lukitus on se "avaimella kaikki lukkoon"-tyyli tai sitten jokin magneetti yrittää pidellä laatikko kiinni. Paikallisella IKH:lla oli myynnissä sellainen missä laatikko vapautettiin oikean reunan vivusta, olisiko siinä tällä kertaa lukenut Meganex. Samanlaisia näyttäisi olevan myynnissä monella eri tuotenimellä.

  Tuollainen koko laatikon levyinen kahva taitaa olla ainakin siinä BOXO:ssa, mutta niinpä taisi olla myös siinä BGS:ssä, minkä näin Tarviketorilla. Boxoa on kyllä kovasti kehuttu, mutta onko tuosta BGS:stä kenelläkään kokemusta? Näyttävät kyllä huomattavan samanlaisilta päällepäin, eikä hintakaan paljoa eroa. Taitaa valinta kohdistua kuitenkin tuohon Boxon vaunuun, ellei sitten löydy joku muu, joka lyö tuon ominaisuuksillaan.
   
 13. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Itsellä muutama vuosi sitten clasulta ostettu cocraftin vaaleansininen vaunu ja siinä on ollu kaikki tarpeelliset ominaisuudet, mutta joku vissiin väitti ettei ko mallia enää saa? o_O
  Mutta se on ainakin ollu hyvä!
   
 14. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Samoin. Joulukuussa vielä ostettiin appiukolle lahjaksi, ei tainnut maksaa kuin vähän yli 200 kotiin tuotuna, mielestäni hinta/laatu kokolailla kohdallaan.
   
 15. TeuvoSlam

  TeuvoSlam Gearhead

  juu sinistä cocraftia ei enää saa, mustan saa. Hinta oli 279€ ja puolen minuutin tutkailun perusteella samoja kärryjä. Itellä tuo sininen ja 199€ hintaan hyvä. Ylimmät laatikot vähän matalia, noin 45mm mutta hyvin näyttää täyttyvän..
  Lukitus ihan pätevä, avaimella kaikki lukkoon ja tasot kestää kiinni kun siellä on joku "pidin" Lukko mekanismi tuntuu vähän kiinalaiselta.

  Ja tää cocraft mahtuu mulla pöydän alle säilytykseen mikä oli tärkee kriteeri kun tarvii sitä tilaa joskus..
   
 16. GBS

  GBS 2nd gear

 17. OpaS

  OpaS Gearhead

  ^
  Koita ostaa se mallikappale halvalla, aukenee todennäköisesti kun kääntää ylösalaisin. Ja ne avaimetkin on varmaan siellä sisällä.
   
 18. GBS

  GBS 2nd gear

  Koitin... Ei myyny.
   
 19. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  4 kappaletta tuollaisia käytössä ja erittäin tyytyväinen. Laatikoiden aukaisu kahva koko laatikon mittainen. Sivukaapit pikku muovilaatikoilla plussaa. Yhdessä kronklaa ylimmäisen laatikon lukitus. Vaatinee varmaan säätöä.
   
 20. GBS

  GBS 2nd gear

  Joo ei se toi wisentti kyllä mikää halapa ole.
  Täytyy kait hinnalla jotain peruisteitakin olla...
  Tosin... eihän mun tarvii lukkojen takana pitää kaluja. Eli kun funtsii niin pienenpi Esim. Cocrafti tms. mihin saisi yhen perussetin raahattua auton viereen vois olla ehkä parempi vaihtoehto.
  Kaipa ne muut jaksaa muutaman metrin päästä hakea.
   
  Muokattu: 4.3.2017

Kerro tästä muillekin!