Tyttärelle mopo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja dd64, 21.3.2015.

  1. Dr Zycerö

    Dr Zycerö 1st gear

    Väärentäminen lienee helpoin ja edullisin tapa.
     
  2. Toope

    Toope 2nd gear

    Opetuslupa on edullisin,ulkomuistista en nyt proseduuria rupea muistelemaan,mut kuukkeli antanee asiaan vastauksen hintoineen tarkemmin kun minä.Se nyt ainakin nykykäytännön mukaan on perseestä,että jopa kevyt nelipyörä ja kakspyörä on eriytetty omaksi lajikseen korttiin?! Ja niillä ei ristiin saa ajella,vaikka liikennesäännöt samat! Likalla mopoautokortti teki n.400€ kaikkineen,opetusluvalla.(sis,inssit,lupamaksut,katsastukset polkimille,jne.)

    http://www.opetuslupa.net/content/mopok ... tusluvalla
     
  3. bogge

    bogge 3rd gear

    Opetusluvalla skootteri (mopokorttia) suoritetaan meillä just nyt. Homma alkaa sillä että menet tekemään
    itse (opettajana) ENSIMMÄISEKSI sen kirjallisen kokeen (ajovarma ottaa tutkinnon vastaan). 30 kysymystä oli.
    Kysymykset normi liikennesääntöjä missä piti valokuvasta päätellä saako ajaa/väistää/tms. Sitten oli kymmenen kysymystä opetuksesta. Kylmiltään ei olisi mennyt läpi joten kannattaa vähän kerrata varsinkin missä mopolla saa ajaa!

    Sen jälkeen kyttikselle paperipinon (saa ajovarmasta+ opetettavan valokuva) kanssa. Kyttiksellä pitää olla
    opettaja ja opetettava paikalla samaan aikaan (henkkarit mukaan). Opetuslupa tuli viikossa postiin.
    Ens viikolla on tyttärellä kirjallinen koe ja sen jälkeen saa varata ajokokeen. Hintaa tulee n. 200e mopokortille.
    Tiedon saaminen yllättävän vaikeaa ja moniselkoista (trafi...). Youtubessa löytyy muutamalta autokoululta videoo mitä ajokokeessa vaaditaan.
     
  4. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Paljon on viranomaiset onnistuneet nostamaan mopoilun hintaa. Kolmisen vuotta sitten kortti maksoi alle satasen. Ilman mitään opetuslupia. Kaikkineen kuluineen,kuvineen, ym. Olikohan noin.85€.
     

Kerro tästä muillekin!