Urakoitsijoiden vastuu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Zejk1, 4.6.2019.

 1. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Kerronpa tässä omalle kohdalle sattuneen tapahtuman josta olisi kiva kuulla muidenkin mielipide miten asia kannattaisi hoitaa.
  Tallini pihaa käy auraamassa eräs paikallinen urakoitsija, jenkkiautoharrastaja myös , ja hänelle kävi viimeisillä liukkailla vahinko pihalla eli auralla rusikoi yhden autoni etulokarin ruttuun. No , vahinkoja toki sattuu mutta sitä en ymmärrä että yritetään luistaa tapahtumasta kaikin keinoin. Kerran kävi katsomassa aiheuttamaansa ruttua ja selityksiä riitti...pitää kysyä pojilta...joku muu on käynyt auraamassa...pitää selvittää jne jne.
  Muita auraajia ei todellakaan ole käynyt se on varma. Kaksi kuukautta kulunut eikä asia ole edennyt lainkaan....tai on sen verran että olen yrittänyt tavoittaa puhelimella kyseistä herraa mutta ei vastaa...sitten soitin eri numerosta ja vastasi kyllä...noloja selityksiä riitti taas. Onko kaikki urakoitsijat nykyään noin selkärangattomia ??? Toivottavasti ei....
  Ps. jos rutattu auto olisi ollut joku tavallinen kulkine niin ei vahinko olisi keljuttanut niin paljon mutta kun kyseessä on suht harvinainen 80 luvun japsisportti johon ei enään saa mistään kurasiipeä.
  Kuviakin olisin laittanut mutta kun en osaa.. urakoitsijan firman nimi tulee kyllä jos ei asiassa tule mitään ratkaisua
   
 2. Kippo6

  Kippo6 2nd gear

  Kyllä ne on selkärangattomia. Kaverin autoa töytäisi Helsingin kaupungin aura ja samanlaista venkoilua oli.
  Koitti saada ajojärjestelijältä kyseisen tienpätkän auranneen laitteen rekisterinumeron vahinkoilmoitusta varten, sai kyllä, kun sanoi ottavansa poliisiin yhteyttä.
  Ehti kyllä myydä auton ennen vakuutusyhtiön vahinkotarkastusta.

  Ei jaksa ymmärtää, mikä tuossa vahinkoilmoituksen teossa on niin vaikeeta.
  Onko työkoneissa edes bonuksia, mitkä menettää?
   
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ei ole kokemusta muuten kuin nuoruudesta monta kymmentä vuotta sitten. Muutama nuori poika teloi autoni työntämällä sen soramontun rinteeltä alas. Saatuani selville syylliset puistelin kauluksesta vuorotellen kaikkia niin pitkään kunnes heille alkoi ihan oma-aloitteisesti maksusuuunnitelma muodostua. Sain pyytämäni summan muutamassa erässä. Asia loppuun käsitelty siltä osin.
   
  mukko, miguelo, ramman ja 12 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. isalmela

  isalmela Gearhead

  Omat kokemukset myös huonoja, tosin kyseessä oli vähän eri tilanne. Pyöräkuormaaja ruttasi käyttöautoni, vahinkoilmoituksen teko kesti viikkoja.
   
 5. sleepercooler

  sleepercooler 3rd gear

  Ilmoita urakoitsijalle,että teet rikosilmoituksen poliisille, veikkaan että tilanne kääntyy sinun eduksi???
   
  Pertti K tykkää tästä.
 6. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Traktorissa ei ole bonuksia, joten käsittämätöntä miksei voi hoitaa asiaa.
   
  jariha tykkää tästä.
 7. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Voisko olla ettei ole vakuutusta tullut laitetuksi
   
 8. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Voisi varmaan, mutta sitä suuremmalla syyllä kannattaisi maksaa vaikka omasta pussista. Voipi tulla oikeasti kalliiksi jos tuosta narahtaa. Tai niin käy jos seisonnassa olevalla ajaa, mutta miten lie jos vakuutusta ei ole ollenkaan.
   
 9. rb

  rb Double Gearhead

  Joutuu sit vaan etsimään uuden pihan auraajan...
   
  mikkis83 ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 10. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Työkoneiden ja traktoreiden vakuutuksissa ei ole bonus systeemiä ja liikennevakuutus korvaa vastapuolen vahingot. Itellä pari kolhastua lämmitystolppaa, meni vahinkoilmolla eikä vaatinut sen enempiä ponnisteluja.
   
 11. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Ei mulla ainakaan olisi edes varaa noin kalliiseen auraajaan.
   
 12. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Koska kyseinen urakoitsija ei ole vaivautunut vieläkään tekemään vahinkoilmoitusta saati edes ottamaan yhteyttä niin laitetaanpa yrityksen nimi tähän että muut osaisivat varoa asiointia tämän yrittäjän kanssa eli Kaivinliike S. Suojärvi, Hollola.
  Töissä juttelin muutaman samalla alalla toimivan kuskin kanssa ja he vain naureskelivat ja olivat sitämieltä että sopii kyseisen herran toimintatapoihin.
  Asia nyt etenee kuitenkin kun olin yhteydessä hänen vakuutusyhtiöön , kaksi tuntia puhelimessa, ja sieltä pyysivät lähettämään vahinkoilmoitujsen niin tutkivat ja ehkä korvaavat . Ehdottivat myös tekemään poliisille tutkintapyynnön. Toivottavasti asia ratkeaa jotenkin-
   
  sleepercooler, Rotten, esmi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. MaxDura

  MaxDura Gearhead

  Veikkaan että korvausta ei tule ennen kuin poliisi on tehnyt tutkinnan tai vakuutuksenottaja vahinkoilmoituksen.
  Mun mielestä olisi melko erikoista jos yhtiö alkaisi maksaa korvauksia vieraan tekemän ilmoituksen perusteella ilman viranomaisten tutkintaa.
   
 14. isalmela

  isalmela Gearhead

  Tuommoisessa tilanteessa kun vahinkoa kärsinyt on tehnyt vahinkoilmoituksen, vakuutusyhtiö lähettää kirjeen urakoitsijalle jossa kysellään tapahtunutta. Urakoitsija saa muutaman viikon aikaa vastata. Jos ei mitään kuulu, yritetään urakoitsijaa tavoitella taas ja uusi vastausaika. Jos mitään ei kuulu edelleenkään, on vakuutusyhtiöllä mahdollista korvata vahinkoa kärsineen vahingot urakoitsijan liikennevakuutuksesta. Että mistäköhän tiedän :rolleyes:
   
 15. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Tänään tehty asiasta poliisille rikos/tutkinta ilmoitus . Jospa asia alkaisi johonkin suuntaan ratkeamaan, Ei viitsisi toisen aiheuttamasta vahingosta ottaa kuluja itselle, tosin aurauslasku tuli nopeasti ;). Kuuleman mukaan kyseinen yritys on erittäin heikoissa kantimissa mutta luulisi hoitavan aiheuttamansa vahingon jos yhtään on miestä seisomaan tekojensa takana.
   
 16. caprice305

  caprice305 Double Gearhead

  Vakuutuksissa on eroja, l&t esimerkiksi on sopinut vakuutuksen joka on halvempi kuin yleensä, mutta omavastuu oli 10k. Joten he korvasivat usein ilman vakuutusta. Edellinen pomo mietti aina että kannattaako vetää vakuutukseen vai ei, koska se saattaa nostaa firman kaikkien vehkeiden vakuutusmaksua, ja tulee siis hyvinkin äkkiä kalliimmaksi. Tommosissa tilanteissa poliisiin yhteys, kun kerta on jo yritetty ilman.
   
 17. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  No niin . Valoa ruttujuttuun. Vakuutusyhtiöltä juuri soittivat että korvaavat kolhun . Olivat lähettäneet vastinepyynnön urakoitsijalle mutta hän ei ollut vastannut vakuutusyhtiöllekkään mitään joten korvaavat vahingon . Näköjään on vielä oikeutta maailmassa.
   
  Dataviilaaja, dart -66, wilburi ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. mukko

  mukko 2nd gear

  Usein yritysten vakuutusmaksut (siis ihan ylipäätänsä about kaikki vastuu- jne vakuutusten vuosimaksut) nousevat aika expotentiaalisesti jos omavastuuta pienennetään. Yhdelläkin isolla yrityksellä millä tuli työskenneltyä (oli toki muutama toimipiste ympäri Pohjoista Suomenniemeä ja työntekijöitäkin yli 300) omavastuu lieni jossain +40 000€:ssä koska reilu 30:n vahinko kannatti vielä maksaa ns. omasta pussista.
  Ja kyllä tuo homma näky pienemmissäkin alta 10 jannun yrityksissä omavastuun määrässä aika rajusti, ei pikkuvahinkoja kannattanu lähtiä vakuutuksista peräämään, halvemmalla pääsi maksamalla itse jos yhtään laski tulevien vuosien vakuutusmaksujen korotuksia. Työkone tms vakuutuksista ei omakohtaista tietoa, vain noista vastuuvakuutus asioista jos ja kun työntekijälle sattui vahinko asiakkaan auton tahi vastaavan kanssa, ellei koko hommaa koitettu sitten vierittää asiakkaan syyksi jollakin tapaa, tuntu olevan pikkufirmojen toimareitten tapa (ja puhun vain omasta kokemuksesta ja siinä lienee osa syykin miksi ne on entisiä työnantajia itselle, voi asiat tehdä rehdistikkin...).
   

Kerro tästä muillekin!