USA autoharrastus Suomessa - ajan kuva

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dalkey, 25.11.2006.

  1. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Itselläni olisi tarkoitus saada vedettyä vanhaa matskua vuosilta 89-94 VHS:ltä Dvd:lle. Silloin tuli kuvattua videokameralla useampia tapahtumia, kuten ACS 89, 91 ja 94. Varkauden näyttely 90(?) ja Kuopion näyttelyitä joka vuodelta.
     
  2. Dalkey

    Dalkey 1st gear

    Suuret kiitokset kaikille teille! Näyttäisi siltä, että tämä projekti saisi vihreää valoa teiltä harrastajilta ihan alusta lähtien. Enpä olisi kuvitellut, että näin hyvin päästäisiin alkuun. Ihan suorastaan helvetin mahtava (jos sallitte kirosanat, hah!) juttu oli se, kun meidän harrastajien joukosta löytyi oikea Super 8 kuvaaja, eli nimimerkki "jukkasil" Sauvosta! Todella mahtava juttu! Otan sinuun yhteyttä!

    Jos sallitte - vetäydyn nyt miettimään asiaa tarkemmin muutamaksi viikoksi ja palaan sen jälkeen asiaan jollain tavalla. Tämähän näyttää nyt siltä, että unelma saadaan toteutetuksi. Mikäli näin tosiaan käy, olisi se todella hieno juttu ihan meidän kaikkien suomalaisten harrastajien kannalta!

    Olen miettinyt asiaa jonkun verran. Ei kompromisseja laadun suhteen - kuvataan ihan oikealle filmille! Perkele! Tehdään jotain, mitä ei olla koskaan aikaisemmin tehty! Vaikka filmi maksaa, tehdään asia alusta loppuun hienosti! Meni syteen tai saveen - yritetään perkele ainakin! Jos ja kun päästään oikeasti kuvaamaan, tarkoittaa se myös autojen omistajien kannalta joustoja - eli siis ymmärrystä, että homma ei välttämättä mene heti ensimmäisellä otolla putkeen, vaan pitää olla valmis siihen, että kuvaussessioista tulee pitkiä.

    Tämänhetkinen ajatukseni olisi se, että suurimpien kaupunkien ns. "edustajat" ottaisivat yhteyttä ja heidän kautta sovittaisiin tietyt kuvauspäivät vuodelle 2007, jolloin kävisimme kyseisessä kaupungissa kuvaamassa. Paikalliset ihmiset voisivat samalla ehdottaa hienoja suomalaisia maisemia kuvauspaikoiksi. Ei tarvetta ottaa yhteyttä vielä - mietin asiaa vielä lisää ja palaan asiaan!

    Kiitokset kaikille positiivisesta suhtautumisesta tähän ideaan! Toivottavasti kohtaamme positiivista asennetta myös silloin kun olemme (kunhan tiimi saadaan kasaan) oikeasti kameroiden kanssa heilumassa kylällänne :)
     
  3. Anders

    Anders 1st gear

    moro,

    tuli mieleen että eikö tuohon projektiin voisi ottaa jonkun löyhän juonen mukaan. Kaveri tilasi viime talvena Sinners nimisen dokumentin joka kertoo mp-kaveri porukasta SoCalin alueella. Dokumentin tausta juonena on yhden kaverin projekti hd joka työstyy valmiiksi dokumentin aikana. Tässä pätkässä on paljon erilaista kuvamateriaalia, kerhon tiloista, rakentamisesta, cruisailusta ja yleisesti kaverien vapaa-ajan vietosta joka liittyy harrastamiseen. Kaikki ajokohtaukset ovat kuvattu vaihtelevista kuvakulmista asianmukaisella musiikilla maustettuna. Käsitin että tässä projektissahan olisi tarkoitus kuvata myös autoja liikkeessä erilaisissa maisemissa.

    Antti
     
  4. Dalkey

    Dalkey 1st gear

    Tuo on tietysti myös yksi hyvä idea ja näkökulma, kiitokset siitä. Ei lyödä mitään lukkoon vielä - katsotaan mitä tulee tapahtumaan tähän projektiin liittyen.
     
  5. Dalkey

    Dalkey 1st gear

    Päivitystä tähän juttuun - homma on edelleen tässä minun työpöydällä suunnitteluasteella. Näyttäisi siltä, että tämä vaatii enemmän rahaa mitä ensi alkuun kuvittelin, mutta idea on edelleen vahvasti hengissä ja sen voin sanoa, että teen kaikkeni sen eteen, että tämä toteutuisi vuoden 2007 aikana. Asian tiimoilta yritetään saada oma web site pystyyn jossain vaiheessa.

    Hyvät uudet vuodet kaikille USA auto harrastajille ympäri Suomen! Nyt sormet ristiin sen eteen, että tämä projekti saadaan vietyä läpi ja kenties tapaamme juuri sinut kameroiden kanssa ensi vuonna!

    -----

    EDIT: Jotkut ihmiset ovat ottaneet minuun yhteyttä jo yksityisviestillä. Tämä on hyvä juttu. Ottakaa yhteyttä ja kertokaa missä te haluaisitte meidän kuvaavan vuonna 2007.
     
  6. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Kannattaa kaikkien omakustanne-harrastajien harkita tällaista palvelua noille kotivideoille! Turhaan niitä kallisarvoisia (?) kotivideoita siellä piironginlaatikossa säilyttää kun voi pikkuvaivalla saada yleiseen jakeluun (eli kaikkien iloksi) näitä rainoja ihmeteltäväksi..!
    :wink:
    Mullakin on kuluneen kesän videoista jo 5 valmista klippiä (5 tapahtumaa ja yli 2h) tehtynä ja se olis vasta kolmasosa siitä mitä olis tulossa, eli kevään aikana täytyy taas tulla studiolle kopiointijuttuja pähkäilemään!

    oon muuten funtsinu sitäkin että jos sattuis niin ikävä juttu että mökki palais nii siinä menis kaikki kuvatallenteet jos ei olis jakanu niitä johonkin nettiin tai dvd levyihin ympäri härmää...
    :-?


    No, hyvää uutta alkanutta 007 vuotta minunkin puolesta! :lol:
     
  7. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Kertoisitko hieman millaista kuvakulmaa/juonentynkää olisi odotettavissa/haluttavissa..? Tää on niin uutta asiaa että olis ehkä hyvä valottaa minkä suuntaista juttua nyt ollaan tekemässä?
    :odroll: :wink:
    Kaikki kannatus ja tuki toki tälle asialle täältäkin!! 8)
     

Kerro tästä muillekin!