USA-autojen PÄÄLLÄ KÄVELLÄÄN edelleen!?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja GMies, 14.12.2013.

 1. GMies

  GMies 3rd gear

  Ne autoni, sekä joiden hankinnassa olen ollut mukana ja jotka ovat tulleet Cambria Motorsin välittäminä, ovat tulleet perille ilman vaurioita ja varasteluja, siis asiat on hoidettu erittäin hyvin.
  Tämä viimeinen hankinta sen sijaan tuli ”ylikäveltynä”.
  Siis Cambria Motorsin henkilöt ovat syyttömiä, he eivät ole auton kyljellä kävelleet, mutta joku muu käveli, tietenkin C-M:lla on lopullinen vastuu, minkälaisia yhteistyökumppaneita käyttävät.

  Suomen päässä huolitsijana toimi US Trading, jonka purkaja kielsi kävelleensä auton päällä, samoin on USAn päässä pakkaajat ilmoittaneet, että eivät ole auton päälle nousseet.
  Auton etu- ja takalokasuojien päällä oli isot tossun jäljet, jotka kosteuden ja kuran ansiosta oli luiskahdellut auton kyljellä, muuten auto oli pölyisen kuiva.
  En suinkaan väitä, että pakkaajat tai purkajat olisivat auton päällä kävelleet, koska en ole tapahtumaa nähnyt, eikä ole muitakaan todisteita syyllisestä, ainoat todisteet ovat nuo tossujen jättämät jäljet ja vauriot. Jäljistä olen muodostanut oman mielipiteeni, mutta sen pidän todisteiden puuttuessa omana tietonani.
  Vai oliko vandaali joku ohikulkija? :odroll:

  Kuinka yleistä on tuo autojen päällä kävely?

  Siis vinkkinä, kauppoja tehdessä pitää vaatia, että kontti avataan vasta vastaanottajan läsnä ollessa. Kun auton vastaanottaja tai vastaanottajan edustaja on paikalla konttia purettaessa, tulee samalla selväksi sekin, mikä tavara kuuluu auton mukaan ja mikä ei.
   
 2. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  En tiedä kävelystä, mutta multa nussittiin uudet penkinpäälliset Mustangista matkalla New Yorkista Suomeen.
  Kukaan ei luonnollisesti tiedä asiasta mistään.
   
 3. sbf

  sbf Gearhead

  Yhdessä harrastepelissäni aivan satavarmasti oli orggis tavaratilan valo vielä katsomishetkellä mutta oli hävinnyt kun hain auton omalle tontille.Hivenen vitutti ettei tullut otettua kontista kuvia.Myyjä luonnollisesti kielsi tietävänsä asiasta yhtään mitään.
   
 4. RooZe

  RooZe 2nd gear

  Alkaa tuo "luonnollinen poistuma" saada uuden merkityksen. :rotfl:
   
 5. carkoivi

  carkoivi 3rd gear

  Just tossa on yksi syistä miksi tuomani kontit avataan itse ja puretaan suoraan firmallani.
  Ollu jo vuosikaudet toi käytäntö.

  On tullu aikoinaan nähtyä ja kuultua kaikenlaisia kontitus-experttejä.
  Että huhuh,, vois vaikka kirjan kirjoittaa ;=)

  Kari
   
 6. pantera

  pantera Double Gearhead

  U.S. Customs on saattanut tehdä satamassa pistokokeen ja tarkistanut kontin sisällön.
  Jos ei sisällä mahdu lattialla kulkeen, kulkevat yli, jos ei pääse yli, purattavat kontin, ja artisti maksaa.
   
 7. belair54

  belair54 Gearhead

  Samanlaisia kokemuksia kuin GMiehellä, oman autoni konepellin päältä oli kävelty, todella selvät kengänjäljet pölyisellä maalipinnalla minkä seurauksena lommot konepellissä. Kukaan ei luonnollisesti myöntänyt mitään, todettiin vaan ettei ole tapana kävellä asiakkaiden autojen päällä. Itselläni eri firmat kyseessä kun GMiehellä, vahvat epäilyt itsellänikin kuka kävelyn oli tehnyt, kun näin miten asiakkaiden autoja käsiteltiin konttien purkupaikalla.
   
 8. Se Ville

  Se Ville 1st gear

  Sinulla on sitten ihan oikeesti tiedossa missä ei ole ylikävelty ja missä ei ole autoa kolhittu?
  Minuakin on ihmetyttänyt nuo kirjoitukset, joissa huolitsijat vetäytyvät taakse, ei oteta minkäänlaista vastuuta, ”ei meillä”, ”en minä”, mutta raha kyllä tuntuu kelpaavan moisesta toiminnasta.
   
 9. FoCoMo

  FoCoMo 1st gear

  Vähällä olet päässyt, ihtellä oli yhden kiesin katto painettu trukkin piikeillä läjään, ilmeisesti joko Stadissa tai Hesassa konttia purettaessa; rutatun auton päällä oli ooppelin koppa tellingissä joka oli tietty nostettu pois konttia purettaessa...onni onnettomuudessa oli se että takalasi ja sen lista oli välttänyt tuhon kahdella millillä.. ite ne pakkasin valloissa ja kaikki oli ehjää vielä silloin ja tietty artisti maksoi viulut tässäkin..
   
 10. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Muistan kuulleeni myös tapauksesta jossa amerikasta oli ostettu jytykoneella varustettu vanha Corvette.
  Kun kärry saapui Suomeen, niin omistaja huomasi että takarenkaat oli aivan sileäksi suditeltu, ja matkamittariin oli ilmestynyt sata mailia lisää, kun mitä oli laivaan pakatessa.

  Jossain välissä oli ilmeisesti Hollannissa tai saksassa laivanvaihdon yhteydessä hieman leikitty satamaukkojen toimesta?
   
 11. fury poika

  fury poika 3rd gear

  Kaveri oli joskus yk hommissa ja osti kans corveten.
  Auto oli hukassa pari viikkoo ja kun suomeen vihdoin tuli avaimet hukassa ja renkaat ihan loppu.
  Onhan näitä.
   
 12. carkoivi

  carkoivi 3rd gear

  Huolitsijan, joka ei edes toimi Suomessa, on helppo vetäytyä selitysten taakse. Asiakkaathan meille näitä juttuja kertovat kun vaihtavat huolitsijaa.

  Asiakkaan olisi hyvä tarkistaa huolitsijasta hiukan taustatietoja Jo se että huolitsija on alv-rekisterissä Suomessa kertoo jo aika paljon. Näennäishalpoihin hintoihin lisätään jos jonkinlaista sivukulua niin että loppuhinta onkin yllätys.

  Halvin tarjous ei yleensä ole edullisin.
   
 13. mopar72

  mopar72 Gearhead


  Stadissa tai Hesassa :D :rotfl: :D
   
 14. fury poika

  fury poika 3rd gear

  Ekkä nää tiiä se stadi on siin het oikial ku tullaan hesaan :rotfl:
   
 15. B 50

  B 50 Gearhead

  Mä olen kanssa ihmetelly aina että miten ne autot ajetaan sinne konttiin ja ulos? 2,3m leveään konttiin joku keskiverto pickup jonka leveys noin metrin korkeudelta mitattuna on muutaman sentin päälle pari metriä? Mielläni kuvittelisin Halle Berryä kissanaisena mutta totuus taitaa olla eri? :D
   
 16. Johnny V4

  Johnny V4 2nd gear

  Mitä tässä nyt muutaman vuoden olen sivusta seurannut ja kuunnellut erään konttienpurkupaikan toimintoja, niin aina tasasin väliajoin sieltä kuuluu iloista venttiilien nousua. Toki vähentynyt siitä mitä oli pari vuotta sitten. Mutta yleensä mitä tehokkaampi peli, niin sitä enemmän kenkää saa. Autot seisoo kuukauden kontissa pistetään käymään ja saa heti kylmänä kenkää. Pistää vaan vituttamaan, että toisten omaisuutta ei kunnioiteta.

  Ja sekin ihmetyttää, että muuten siisteistä autoista on huomattavan usein kuskin sivuikkuna rikki. Helpompi rikkoa ikkuna, kuin änkeä ovenrakosesta? :odroll:
   
 17. Karpov

  Karpov Double Gearhead


  Tuollaista näkee valitettavasti ihan manner-Suomessakin toki ei kontissa.
   
 18. umpio

  umpio 3rd gear

  Jjepp,

  muistuu takavuosien tapaus kun istuskelin paikallisen huoltsikan kahvilassa iltamyöhällä. Silloin saman katon alla oli vielä Toyotan merkkihuolto, ja autonkuljetusrekka toi esittelyautoja viikonloppunäyttelyä varten paikalle. Ensimmäistä kertaa näin livenä miten autolle annetaan asfaltilla kunnolla sikaa; ensin pakilla vauhdilla rampilta alas, renkaat linkkuun ja vauhdista ykkönen päälle,lämä tiskiin ja tojo huoltsikan parkkikselle. Tätä kun rekallisen verran seurasin niin totesin, että en välttämättä osta näyttelykiertolaisia :eek:
   
 19. fe390

  fe390 Gearhead

  Näin ruokatunnilla kun suuren suomalaisen autokuljetusliikkeen 2 kuskia ja työnjohtaja olivat pitsalla, jokaisella edessään iso tuoppi. Kaikilla duunikuteet päällä ja firman auto ravintolan edessä parkissa.
  Eihän tuo laitonta ole, mutta ei myöskään hyvää mainosta.
   
 20. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  yhdenki tuttavan 64 galaxien motti toimi hienosti konttiin laitettaessa, ja kun auton sai suomessa kontista, moottori kävi epätasaisesti, ihme naputusta, tönärit solmussa..

  omaan elli edseliin oli kuulemma useampi syvä naarmu tullut kylkilistoihin matkan aikana, onneksi uudet listat löytyi edukkaasti ebaystä..
   

Kerro tästä muillekin!