Usan tuontiauto ja takaisinkutsu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja taata, 5.2.2015.

  1. taata

    taata 3rd gear

    Eli onko täällä kellään kokemusta asiasta? Emännällä on käyttöautona 2002 mallin Hyundai Santa Fe ja siitä pettivät takatukivarret. Uusia osia netistä katsellessani löysin juttua että niitä on vaihdettu takaisinkutsu kampanjoina. Emännän auton on ensimmäinen omistaja tuonut muutto autona Amerikasta. Vin koodin mukaan auto kuuluisi siellä kamppanjaan. Suomessa on myös vaihdettu kyseisiä osia ns Suomi autoihin ja Trafin sivuilla on avoimia kamppanjoita. Trafin sivuilla tosin on maininta vain vakaajatangosta mytta huollossa sanoivat tukivarsia vaihtaneensa. Suomen maahantuoja kieltäytyy kuitenkin ottamasta meidän autoa mihinkään kamppanjaan koska se ei kuulemma ole heidän kampanjoissaan. Ensin väitettiin että Usa mallissa voi olla ihan erilaiset tukivarret. Kun sain todistettua että ne ovat samanlaiset niin tuli taas väite että ei kuulu heidän kamppanjaansa. Trafin sivujen mukaan ainakin minä ymmärtäisin että auton kuuluisi mennä kampanjan piikkiin. Maahantuoja myös vetosi siihen että he eivät ole tuoneet kysyistä autoa maahan. Nyt uhkasin riitauttaa asia niin lupasivat kysellä Amerikasta mutta siinä voi kuulemma kestää viikkoja ennen kuin sieltä saa vastausta. Luulisi myös että pitäisi kysyä valmistajalta. Tilasin nyt kumminkin osat että saan auton ajoon. Otin ihan merkkiliikkeen kautta niin ei ainakaan tule sitten niistä epäselvää. Tosin sieltä tuli uhkaus että niitä ei saisi vaihtaa itse tai voivat vetäytyä sillä perusteella vastuusta. Tuli vaan mieleen että täällä saattaisi jollain olla kokemusta asiasta.
     
  2. JS78

    JS78 3rd gear

    Ei ole kokeumusta tuosta mutta älä nyt h*lvetissä ainkaan itse rupea niitä vaihtamaan, sen jälkeen olet heikoilla ja maahantuoja vetäytyy taatusti kaikista korvauksista ym.
     
  3. TDG

    TDG 1st gear

    Hieman samantapaisesta asiasta / ongelmasta on itsellänikin kokemusta jonkun vuoden takaa. Elikkäs autona Chevy Silverado 2500hd Duramax ja siinä oli Amerikassa takaisinkutsuna ohjausakselin alapäähän liittyvä korjaus. No autollehan ei ole virallista maahantuojaa, vaan ainoastaan GM:n valtuutettu huolto Suomessa. Juttuhan meni silloin niin, että Metroautosta löytyi kyllä tieto kyseisestä kampanjasta ja olisivat sen myös vaihtaneet takuuseen, mikäli auto olisi ollut ns. eurooppa tuonti versio. No autohan ei ollut GM Finlandin tuontia vaan H2:sen. Käskivät ottamaan yhteyttä sitten H2:een. Ne jotka tietävät kyseisen puljun tietävätkin jo vastauksen. Otin yhteyttä sitten kuluttaja-asia mieheen ja totesivat, että jononjatkoksi vain. Empä sitten jaksanut sitä diipa daapaa enempää. Vein auton pajalle ja korjautin omaan laskuun, sillä ajoonhan se piti saada äkkiä takas. Vituttihan se homma silloin sikana ku meni n.1500€ vaan sen takia ettei ollut virallisen maahantuojan tuoma laite. Näin meillä täällä suomessa, joka on oikea autoilijan paratiisi kaikkine hienouksineen. Muutaman automyyjän tuossa tunnen, niin olen kuullut seuraavanlaisen tarinan liittyen autojen takuisiin. Tehtaat myöntävät uusille ajoneuvoille takuun, mutta ne ei ole suoraan voimassa sellaisenaan, vaan jokaisen maahantuotavan merkin virallinen edustaja maksaa siitä takuusta rahaa autotehtaalle, jonka he itse tänne tuottavat. Näin ollen eihän heitä silloin kiinnosta sen "harmaa tuonnin" ongelmat pätkän vertaa.
     
  4. Ck

    Ck Gearhead

    Dodge ramien ohjausnivel takaisinkutsuja on tehty takuuseen ihan täällä paikallisella chryslerin merkkikorjaamolla. Netistä katoin vin koodin perusteella recallin ja tulostin paperin jonka kanssa menin korjaamolle. Kattoivat lappua ja sanoivat että tuo parin viikon päästä niin katotaan kuntoon. Auto oli recallin osalta kunnossa ja tieto recallista hävisi myös dodgen omilta sivuilta. Eli toimi ihan normaalisti vaikka rameja ei oo virallisesti maahan tuotu.
     
  5. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Suomessa tää on niin tätä. Uudestaan eri ihmiselle samojen lippujen ja lappujen kanssa, niin asia on ihan eri. :mad:
     
  6. avolav

    avolav 3rd gear

    Yhteys suoraan valmistajaan, että takaisinkutsukorjausta ei aiota tehdä !
    Valmistaja kyllä "Nootittaa" asiasta nopeasti edustushuoltoa.

    Valmistajalla ei ole varaa yhteenkään vahinkoon. mitä voisi tapahtua jos korjausta ei tehdä !

    Esim. Veho joutuu tekemään mersun ruosteongelmat kuntoon, vaikka suoraan kysyttäessä nauravat ensin tuontiautot ulos.

    Joten postia valmistajalle, saattavat kompensoida laskun vaikka olisit jo itse hoitanut vian kuntoon.
     
  7. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kaveri toi aikoinaan Libanonin yk reissulta jonkun volsun passatin. Kyseisessä mallissa joku alusta ongelma ja kun meni kyselemään tästä alustan osien vaihdosta paikalliseen volsu korjaamoon nauroivat pihalle ettei ählyistä tuotuun autoon vaihdeta Suomessa takuuseen mitään. Kaveri suivaantui asiasta sen verran että soitteli silloiselle konsernin Suomen pään pääjohtajalle ja kas kummaa kyseiseen autoon uusittiin KAIKKI alustan nivelet sun muut tuet kiltisti takuuseen seinäjoella.
    Autossa oli hupaisen näköisiä kilpiä/merkintöjä kun ne oli kirjoitettu Arabian kirjaimilla.....
    Eli pakko niitten on korjata takuuseen sunkin auto.
     
  8. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Ainoa kokemus tuontimp johon oli virallinen takaisinkutsu (tarkistus) voimassa myös Suomessa ja se hoitui nikottelematta.
     
  9. cosworthman

    cosworthman Gearhead

    Rotkeen tuli ainakin kivuttomasti uudet kaasuvuvuston osat+kaasuvaijeri. Mikkelin dodge jälleemyyjä tilas osat ja sanoin että laitan itte kiinni, kiitos osista. Tuo mun on tuotu -07 suomeen, eikä mitään kyselty.
     
  10. taata

    taata 3rd gear

    Kuluttajaneuvojalle soitin jossain välissä asiasta niin meinasi kanssa että kuuluisi mennä takaisinkutsun piiriin. Sanoi että pitää tarjota maahantuojalle mahdollisuus korjata ja jos kieltäytyvät niin pitää riitauttaa asia. Autohan pitää laittaa kuntoon että emäntä saa sen ajoon. Mietin sitäkin että jos ei tekis itse vaan veisi johonkin edullisemmalle korjaamolle. Olisi sitten laput remonteista näyttää aikanaan. Asian jos riitauttaa niin kestää kuulemma noin vuoden ennen kuin asia menee käsittelyyn. Hyundain valmistajaan tai Amerikan maahantuojaan yhteyden ottaminen ei olisi huono vaihtoehto jos olisi parempi kielipää. Tietysti voisi siihenkin hommaan pyytää apuja. Takaisinkutsujen piiriin pääseminen kiinnostaa noiden tukivarsien lisäksi apurungon osalta. Niistäkin on kampanja olemassa. Trafin sivuilta näkyy kaikki turvallisuuteen liittyvät kampanjat, tai ainakin ne mitä maahantuojat ilmoittavat.
     
  11. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    No johan nyt on helevetti. Tehtaan takuu on jumalauta tehtaan takuu, sano maahantuoja mitä tahansa. Lisäksi katsoin pingpongin kotisivuilta että tehtaan takaisinkutsuja oli melkoisesti. Loisto valinta vaimon ajokiksi. Itse valitsin vaimolle fordin Crown victoria P1 police interceptorin.
     
  12. avolav

    avolav 3rd gear

    Ei kannata riitauttaa...tai jos tietenkin olisi aikaa viettää jopa vuosi asian tiimoilta...vaan..

    Rohkeasti yhteys valmistajaan...vaikka google kääntäjän avulla...
    Joka tapauksessa valmistaja ei halua joutua KUSEEN jonkun periferian merkkihuollon piirivastaavanhuoltonysväpäällikön takia !!

    Asiat on hoidettava kuntoon, ei kannata uskoa näitä paikallisia oman edun tavoittelijoita. He vaan edustavat merkin myyntiä ja omia palkkioitaan.
    Ovat loppujen lopuksi hyvinkin nöyriä kunhan esität saamasi vastineen valmistajalta !

    Ja kokemusta on em. mersujuttu/ gm vani ruiskupumppu osalta !

    Ugh !
     
  13. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Kokeileppa Google kääntäjää. Hieman jää etäiseksi "käännös" asia suomi englanti.

    Homma joku kielitaitoinen lähestymään valmistajaa sähköpostitse.

    Onnistunee. :)
     
  14. taata

    taata 3rd gear

    Naputtelin lauantai iltana sillä Englannin kielellä mitä osaan viestin Amerikan Hyundain maahantuojalle. Tänä aamuna kun katoin sähköpostin niin oli tullut ilmoitus että ne korvaavat tukivarsi remontin. Lisäksi laitetaan uudet etujouset kun niistäkin on kampanja. Nyt se menee niin että maksan remontit paikallisessa Hyundai huollossa jonka jälkeen kopiot laskuista ja auton rekisteriotteesta sähköpostilla Amerikkaan ja sieltä tulee täysimääräinen hyvitys. Täytyy sanoa että on palvelu eri luokkaa kuin täällä Suomen päässä. Eikä kestänyt viikkoja saada vastausta vaikka Suomen maahantuoja niin väitti. Koko remppa maksaa noin 1500 euroa, pääsi siinä ihan tuntipalkoille kun jaksoi vääntää asiasta.
     
  15. Qjet

    Qjet 1st gear

    Palvelu on sana ja sen sisältämä merkitys, joka on suomalaisten kaupallisten opinahjojen opetussuunnitelmasta pudonnut pois...jo kotvan aikaa sitten...
     
  16. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    OT joskus miettinyt mitä ja ketä tämä "maahantuoja" oikeasti edustaa koska automerkistä riippumatta pitäisi ilmeisesti pitää niistä asiakkaista kiinni auton tuontimaasta riippumatta.

    Onhan noita esimerkkejä että joku saa korjauksen ja osa maksaa jotain ja joiltain otetaan täysimääräisesti eurot talteen.
     
  17. taata

    taata 3rd gear

    Nyt on Hyundai kunnossa. Oli maanantaina korjattavana ja vähän jälkeen yhden tuli soitto että on valmis, hintaa kertyi 950e. Viiden minuutin kuluttua tuli uusi soitto ja ilmoitus että ei maksakkaan mitään, oli kuulemma tullut maahantuojalta ilmoitus että menee kampanjan piikkiin. En tiedä onko Amerikan Hyundailta oltu Suomeen tai Koreaan yhteydessä mutta joka tapauksessa maahantuojan mieli onneksi muuttui. Etujouset on tilattu ja ne laitetaan veloituksetta kunhan saapuvat Suomeen. Eli loppujen lopuksi se meni niinkuin pitikin.
     
  18. BarrelNut

    BarrelNut 1st gear

    No tuohan kävi lopulta hyvin. Mutta olisihan se kiva jos asia olisi hoidettu mukisematta ja hymyssä suin heti ja ilman vääntämistä ja yhteydenottoja rapakon taakse...
     
  19. Catiska

    Catiska Gearhead

    Huihaista en tiedä mutta ainakin minulla olleissa automerkeissä on kaikissa ollut kansaivälinen takuu. Eli, jos olen vaikka Saksassa reissussa ja autoon tulee vika tms joku muu ongelma mistä valmistaja on vastuussa, hoituu auton korjaus ilman ongelmia. Varmaan joku vain yritti päästä tekemättä mitään paperitöitä ja ajatteli että pääsee eroon sinusta kun vain väittää ettei tätä laiteta täällä kuntoon.
     

Kerro tästä muillekin!