Uuden amerikkalaisen diesel-auton maahantuonti?!?!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jpaitala, 28.7.2004.

  1. jpaitala

    jpaitala 1st gear

    Mihin perustuen välillä aina näkee myytävänä näitä uudempia kuin '96 mallisia diesel jenkkejä?

    esim: http://www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=127360

    Eikös se ollut niin että uudempaa kuin 6/96 ei voi tuoda kun päästöt eivät ole "lailliset"?
    Kuitenkin näitä ko. ajankohtaa uudempia tulee myynti-ilmoituksissa vastaan tämän tästä. Eihän kaikki nämä autot voi olla muutto autojakaan...?
     
  2. smuige

    smuige Gearhead

    eikö se ole mahdollista jos uutena tuotu saksaan? en oo varma, muistelen vaan et tuollaista olisin jostain lukenut :-?
     
  3. smuige

    smuige Gearhead

    saksaan=lue EU:hun
     
  4. jpaitala

    jpaitala 1st gear

    Kaveri oli tiedustellut tätä Metro-Autosta ja olivat vain kertoneet että päästöt eivät mene läpi.

    Kyllä tää kommunistivaltio pitäis lopettaa, ei tässä ole mitään järkeä. Ihan oikeasti... huh huh

    Kiinnostaisi ihan oikeasti tietää että millä perusteella nämä hommat oikeasti menevät? Kuitenkin Vaneja on uusiakin malleja ihan laillisesti suomessa myynnissä mutta esim. diesel duramaxia et saa tuoda, ihan sama diesel kone. Tosin vain uudempi, ja tuskin ainakaan huonompi kun se Californian saastepäästötkin läpäisee.

    Kyllä maailmasta tulee varmaan todella paljon puhtaampi paikka kun suomessa näitä loistavia "vihreitä" pykäliä viljellään....

    tulihan taas valitettua...
     
  5. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tuskin se on kiinni siitä, ettei päästöt mene läpi vaan siitä ettei Metro-Auto halua tyypittää kyseistä mallia pienille markkinoille. Duramaxiahan saa Suomestakin http://www.autotehdas.fi/
    Joskus oli jossain juttua siitä ettei vaniin vaan saa sitä dieselkonetta. Eikä nyt ole tullut Chevyn sivuilta katsottua joko se olisi mahdollisesti mallisarjaan ilmaantunut.
     
  6. Nuo päästöjutut on semmoisia että niillä ei oikeastaan ole tekemistä sen kanssa mitä sieltä putkesta tulee vaan paperijutuista.Eu:ssa kun autolle haetaan tyyppihyväksyntä niin sitä autoa ajetaan laboratoriossa eri olosuhteissa mutta tasakierroksilla.Jenkit testaa silleen että kierrosnopeudet vaihtelee eli se vastais enemmän todellista elämää.Selväähän on että tuo jenkkien testi on tiukempi ja vielä määräykset paljon tiukemmat.Mutta näitä testejä ei kuulemma voi verrata keskenään kun ei ole olemassa mitaan muunnos taulukkoa.Mulla oli yks dodge jossa 230 kilomailia mittarissa ja 0.26 oli päästöt.Se oli -96 ja sen jälkeen jenkeissä on pari kertaa tiukentunut määräykset.Toki tuon testin voi teettää VTT:llä tai jossain.Se kai on jotain 2000 euroa.
     
  7. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Niin eikös Suomi liittynyt EU:iin 95 ja mm. pakokaasupäästömääräykset tuli sitä kautta yhtenäisiksi EU kanssa. Metrolla varmaankin ollut joku poikkeuslupa.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Toyopet, asiassa on tapahtunut useita muutoksia Metron suunnalla kuluvan kevään ja kesän aikana. Uusien GM:n autojen tuonti (tai sen mahdottomuus) johtui useista seikoista, jotka eivät suoranaisesti olleet Metron vaikutusvallan alla. Pakokaasupäästöt, tai pikemminkin automallien tyyppikohtaiset päästöhyväksynnät, olivat vain osa ongelmaa. Kutsukaa sitä vaikka firmojen ristiriitaisiksi intresseiksi jos se helpottaa konseptin ymmärtämisessä. Joka tapauksessa, lähitulevaisuudessa pohjoismaihin saadaan uusia GM:n usa-malleja myyntiin, jos asiat sujuvat kuten on suunniteltu.

    Kirjoitan nimettömänä, jotta turhalta jälkipyykiltä vältytään. Metroon on turha soittaa ja udella, vastaus todennäköisesti tulee olemaan tuo "pakokaasupäästöt estävät" vielä jonkin aikaa.
     
  9. jpaitala

    jpaitala 1st gear


    Joo, niidenhän pitäisi olla yhtenevät, mutta mielestäni ei kovin yhtenevät ole jos Saksassa voi ostaa Duramaxin tai Cummins TD:n uutena mutta täällä ei moisesta voi "päästöjen" takia haaveilla!
     
  10. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    OK, odotellaan lottovoittoa samaan aikaan, jos sattuisivat sopivasti molemmat asiat kohdalleen :D
     
  11. arzi

    arzi Gearhead

    Tilannehan on sama Moparien kanssa. Dodgen RAM:it puuttuu täysin Aroyhtymän listoilta. Yritin kysellä asiaa Kouvolan Moppe-dealeriltä mutta ei ne oikein halunneet edes ymmärtää mistä puhun. Kysäisenpä huvikseni asiaa myös Aroyhtymästä, pistän vastauksen sitten tähän ketjuun jos sellaisen saan.
     
  12. jpaitala

    jpaitala 1st gear

    Oikein... Painostetaan niitä firmoja ja viranomaisia kysymyksillä jos ne vaikka joskus tajuais.

    Haluaisin vaan ihan oikeasti tietää miten autotehdas.fi voi myydä uutta duramaxia mutta muuten sen ostaminen / suomeen tuominen on mahdotonta.
     
  13. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Kyllä ne on yhtenevät. Suomessa ne kiristyivät ja mm. samaan aikaan EU:iin liittyneessä Ruotsissa taisi höllentyä? 90-luvun alussa maailman tiukimmat pakokaasupäästömääräykset olivat USA.ssa (Kalifornia) ja Ruotsissa.

    Niinkuin on useammassa viestissä ilmi tullut, niin maahantuojien haluttomuus on enemmänkin syynä kuin "päästöt". Täytyy muistaa, että autonvalmistajan edustama virallinen maahantuoja joutuu järjestämään uudelle autotyypille huolto- ja varaosapalvelut. Vaikka perusorganisaatio ja kanavat olisivatkin valmiina, niin kuluja tulee. Autoja pitäisi myydäkin reilusti, jotta kustannukset jäisivät kohtuullisiksi molemmin puolin. Ainahan löytyy muutamia, joita ei kiinnosta kuinka uuden auton takuu pelaa, millaisella toimitusajalla ja mistä siihen saa varaosia tai, että osaavaan huoltoon joutuu ajamaan 500 km suuntaansa.
     
  14. arzi

    arzi Gearhead

    Nyt sain vastauksia Arolta. Pistin ensin webin kautta yhteydenottopyynnön, siihen ei vastattu niin otin seuraavaksi luurin käteen. Pyysin yhdistämään USA-hyötyajoneuvojen myyntiin ja joku nainen vastasikin puheluuni:

    KYSYMYS:
    Miksei USA:n reissullani tutuiksi tulleita ja hyväksi havaittuja Dodgen RAM:ja myydä Suomessa?

    VASTAUS:
    RAM:ien maahantuontia ei ole aloitettu koska EU:n päästörajat on niin tiukat ja tyypitys iso ja kallis asia.

    KYSYMYS 2:
    Eikö EU:n myötä Suomeenkin ole tullut muiden maiden kanssa yhtenevät katsastus- ja tyypityskäytännöt?

    VASTAUS:
    No, asia voi olla näinkin mutta kyllä näitä pitäisi saada aika paljon myytyä jotta auton saisi sopivan hintaiseksi (oikea vastaus ?) . 90-luvulla asiaa yritettiin muutamalla mallilla mutta autoja myytiin valitettavan vähän. Viimeksi viime vuonna olimme Nykissä automessuilla katsomassa uusia malleja (lopuksi vielä uudestaan kommentti tyypityksen ja katsastuksen vaikeudesta..).

    KYSYMYS 3:
    Voinko jättää palautetta ja esittää toiveen autojen myyntiin ottamisesta? (mainitsin vielä miten em. autot sijoittuu hienosti myyntitilastoissa USA:ssa)

    VASTAUS:
    Toki asia menee eteenpäin ja on kiva kuulla asiakkaiden toiveita. Et ole muuten ainoa joka on kysynyt asiaa viime aikoina.
     
  15. jpaitala

    jpaitala 1st gear

    Hieno asia olisi jos jompikumpi merkeistä ottaisi uusia diesel mallejaan myyntiin täällä. Tuskin niitä samassa määrin myydään kuin Toyota Corollaa mutta luulisi noita kuitenkin kaupaksi menevän...
    Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
     
  16. arzi

    arzi Gearhead

    Älä muuta sano. Muutama diisseli menisi aivan varmasti kaupaksi vähän isommalakin hinnalla ja sekaan toivottavasti "joutuisi" muutama muskelimallikin, vai mitä sanotte näistä uusimmista:

    RAM SRT-10, 8.3L V-10, 500 heppaa!!!!
    http://www.dodge.com/srt-10/index.html? ... =bottomImg

    tai sitten noi HEMI-koneiset, esim. RAM 1500 Rumble Lee, 5.7L HEMI, 345 heppaa!!!!

    Eikös näitä voi jo hyvällä mielellä sanoa muskeleiksi??????!!!
     

Kerro tästä muillekin!