Uudet männänrenkaat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja vtormane, 5.2.2012.

  1. vtormane

    vtormane 3rd gear

    Kyseessä ford ohc motti. Porautettu ja kasattu uusilla osilla jonka jälkeen ajettu ehkä noin 20tkm. Pytyissä näkyy kaikki hoonijäljet vielä. Pitäisi nyt käyttää männät irti. Kysymys kuuluu että tarviiko uusia männänrenkaat? Yleensähän ne kuuluu uusia mutta kun on näinkin vähän ajettu ja pytyissä tosiaan hoonit näkyy. Miten on?
     
  2. Aako

    Aako 1st gear

    Ei niitä mihinkän tarvi vaihtaa, jos niissä ei vikaa ole!
    Uteliaisuus heräsi: Miksi pitää männät käyttää pois?
     
  3. vtormane

    vtormane 3rd gear

    Siksi kysyin kun jotkut sanoo että männänrenkaat kuluu sen pytyn mukaan ja pitäisi aina vaihtaa. Mut joo nää on kyllä vielä kunnossa.

    Vaihdan vaan kiertokanget vähän vahvempiin ja mäntiin teen kupit...turbotus nääs. Mieto sellainen tosin.
     
  4. Maxis-80

    Maxis-80 Gearhead

    Käytät niitä männänrenkaita irrallaan pytyssä ja mittaat päidenraon. Jos liian suuret niin selvittämään johtuuko renkaista vai sylintereistä.

    Itellä eräs 460cm3 1syl riisseli kone jossa oli öljyrengas kulunut 0,2mm paksuudestaan ja päiden rako oli jotain 3-4mm. Uusin vain renkaat tuolloin vaikka sylinterikin olisi ollut melkein porauksen tarpeessa. Uusilla renkailla rako oli vain 0.25mm
     
  5. Aako

    Aako 1st gear

    Toki sää paat männänrenkaat samoihin paikkoihin, missä on olleet, aina kuluvat pinnat samaan paikkaan, kun ovat toisiinsa sopeutuneet!
     

Kerro tästä muillekin!