Uudistunut Primer, mielipiteitä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja JanneK, 16.2.2006.

  1. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Mitäs olitte mieltä uudesta lehdestä?

    Taitto oli ainakin itselle mieluinen yllätys, joskin välillä tuntui vähän ahtaalta ikäänkuin olisi taitettu isompaan kokoon kuin A5. Hyvä joka tapauksessa. Oli siellä niitä rauhallisempiakin aukeamia.

    Toinen pieni miinus liian ohuista kansipaperista, itse tykkään Dice-tyyppisestä paksusta paperista ja saattaisin jopa maksaa siitä hieman lisää. Saataa olla kustannuskysymys?

    Joka tapauksessa paljon on edetty parempaan suuntaan, hyvä!

    Mitäs muut on mieltä?

    Kiinnostaa varmaan Platua ja uutta taittajaakin.
     
  2. Johnny B Goode

    Johnny B Goode 1st gear

    Kyllä kyllä!! Mainiota! Jotenkin sopivan räyhäkäs tämä uusi tyyli...
     
  3. Wolfheart

    Wolfheart 1st gear

    Tykkään pirusti. Oli muutenkin taas täyttä asiaa koko lehti. Varsinkin se tikipainotteinen juttu oli positiivinen yllätys, siinähän mentiin jo talonrakennuspuolellekin (helvetin hieno muuten se lattia (ja tietysti se uuni kanssa)).
     
  4. Nutlass

    Nutlass Gearhead

    Pettymys oli valtaisa kun se kannen yläreunassa ennen komeillut naseva kommentti oli jäänyt pois. :wink:
     
  5. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Suuri askel parempaan suuntaan.
    Mielestäni ainoa miinus on tuo JanneK:n kin mainitsema liian ohut kansipaperi. Siitä Platulle joskus mainitsinkin ja muistaakseni se oli niin että jos kansilehti olisi paksumpi niin lehden paino nostaisi postimaksun kalliimpaan luokkaan ja lehden hinta nousisi? Eli tämän huomioon ottaen olen ainakin ihan tyytyväinen nykyiseen kansipaperiin.
    Mutta ulkoasu on huomattavasti kohentunut.
     
  6. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :-? No vastataan uudestaan,kun se toinen topicci on hävinnyt jonnekin?

    :D Joo elikkäs hyvältä näytti,vaikka pidin kovasti kyllä vanhastakin.Tuo Tinin haastis oli vallan mainio ja minusta ei olisi pahitteeksi jatkossakaan pistää sisustus juttuja.Itelläkin tuo sisustaminen lähellä sydämmen asiaa...niin kuin varmaan muillakin auto/musiikki harrastajilla...Lisää tällaista! 8)
     
  7. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Sähköinen versio saapui jo perille heti tuoreeltaan (kiitos Bätmobiili), etanapostia odotellaan vielä.

    Liikaa avaruusmörköjä ja goottikirjasinta, kai se sitten on kustomkulttuuria...

    Muuten tuli kyllä sellainen fiilis, että tällainenhan tämän just pitää ollakin! Hieno parannus! Pientä (tai isompaa) uudistumista tarvitaan aina.

    Täkäläiset ovat vaikuttuneita paperin korkeasta laadusta (itsestäänselvyys suomalaisille, mutta Suomessa tehdään maailman paras paperi ihan faktana), kuvien laadusta, painojäljestä sekä tyylitajusta. Great Little Magazine! Ei muuta kuin vuosikirjan jakelukanavat kuntoon USA:n markkinoille, Platu!
     
  8. Classic1964

    Classic1964 Double Gearhead

    :D Hyvä lehti. TIN:in uunikin oli päässy kuviin, on hieno noin niinkuin livenäkin.

    Ja muutenkin oli taattua tavaraa koko Primer! 8)
     
  9. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Höh, ei vieläkään ristikkoa, eikä vitsejä... :lol:
    Mä(kin) kyllä tykkäsin kovasti ulkoasusta, mutta vähän toi runsas "goottikirjasinten" määrä hyppäs täälläkin silmille. Ja kuvatekstien vähän tuhruinen fontti lienee tarkoituksellista, mut menettelee...
    Aimo harppaus kuitenkin eteenpäin ja kyllä tolla kelpaa elvistellä maailmalla (vaikka muille teksti onkin täyttä hepreaa...). Kool!
     
  10. hairdude

    hairdude 1st gear

    kiitos vaan tosi onnistunut lehti. eikös chevy 53 ole omat sormet pelissä?
     
  11. e

    e 3rd gear

    En tiedä miten hotrod-orientoitunut uusi taittaja on, mutta ottaen huomioon että tämä on taittajan ensimmäinen Primer, ei kritiikin parane olla liian tiukkaa. Tyyli on melko kohdallaan ja suoritus on loistava.

    Muutaman lehden kuluttua tyyli voi muokkaantua vielä enemmän "oikeaan" suuntaan ja ehkä goottifontitkin vähentyä...

    Joka tapauksessa hyvä veto Platulta.
     
  12. HEPCAT

    HEPCAT 3rd gear

    Johnny Kniga tuli mieleen kun avasi uuden Primerin. Taittajan kädenjälki näkyy vahvana. Eiköhän se sopiva polku löydy sieltä pikkuhiljaa.

    Ehkäpä paikoin vähän sekavaa ja jopa paikkapaikoin tuhnua (no ehkä rouheeta...) jälkeä. Fontteja kannattaa funtsia.

    Joka tapauksessa suuri harppaus eteenpäin, kiitoksia tekijöille!
     
  13. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Ei muuten kuin vetelen pöytälaatikosta juttuja ja lähettelen niitä Platulle ja silloin tällöin joku ylittää julkaisukynnyksenkin... :rotfl:
     
  14. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Erittäin asiallinen paketti...Tuhruiset tekstit ja roiskeet ja goottikirjaimet oli asiaa.. oli ihan eri kokemus lukea Primeria kun se oli kunnon pläjäys..tosin kansi oli hieman kalju kun siinä ei ollut asianmukaisia solvauksia yläreunassa.. :rotfl:
     
  15. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Primer kulkeutui siis jo tänne eteläisimpäänkin kärkeen, ja sitä tuossa parina iltana on tullu sohvalla luettua. Siis ei pelkästään selattua! Minua kiinnostaa nimen omaan tuo wanha rauta, enkä oikeen osaa sanoa tuosta taiteellisesta puolesta mitään. Nuo edellämainitut "avaruusoliot" saavat puolestani olla, eikä liioin häirinnyt fonttienkaan taiteellisuun, koska sain siitä selvää. Sen verranhan tarttee primerissäkin olla 7-päivää, jotta käydään ihmisten talleissa/olohuoneissa? :rotfl: Kiinnostavaa juttua nuo tallikierrokset. Vaikka rod/kustom-kulttuuri koskettaa verrattaen pientä osaa suomen kansasta, mahtuu tähänkin porukkaan monenmoista viheltäjää. Toinen tykkää raudoista ja toinen raidoista ja hyvä niin.

    Erittäin mukava julkaisu!!! 8)
     
  16. Karva

    Karva Gearhead

    No ... tais männä överiksi ???

    Hienoa ja kivaa on taiteilla, sekä olla niin kustom-culture että, mutta vähempikin piisais.

    Ja noita samoja juttuja on nyt ollu jo joka-paikassa, eikö sen primerin pitänny olla näiden vaihtoehto-rokkenroll-kustom kulture lehti, miksi siellä pitää jauhaa samoja asioita, tai no ...

    Jos sinne alkaa vielä ilmestyä, bändi arvosteluja sekä rokken-rolli vaate juttuja niin lopetan . :poff:

    Homma menee etiä-päin kuin mätä taunus, mutta nyt meni kyllä överiksi, esim, mitä helv.. siellä tekee juttu jostain, keski-eurooppalaisesta valokuvaajasta, eikö tämän pitänny olla autolehti, ei paljoa lämmittänny, on se kivaa jotta ollaan niin roc taitelioita jotta, mutta jos taide kiinnostaa perustakaa toinen lehti, miksi aiheesta joka on, no ... ja sivu tolkulla.

    Enemmän kiinnostaa nämät autot ... eikä pääse V8:siin, tallijutut ja kerhot yms, jotain rajaa sille kulttuurille ja taiteilulle, vai ???


    No, itte pyysit kritiikkiä ja sitä tuli, yhä silti lehti tulee ja tilasin sen vielä velipojalle lahjaksi, ja kun postiluukku kolahti, otin ja menin vessaan lukeen, rauhassa ja pitkään, eli taas kerralla läpi !!!
     
  17. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    tsot tsot :soosoo:
    no mä olen ymmärtänyt et primer käsittelisi koko kustom-kulttuuria eikä pelkästään autoja..jos kertä siellä on maalareista juttua ja prätkistä myös silloin tällöin niin kyllä siellä saa olla juttu julkaistuista kirjoistakin jotka käsittelee samaa alaa mitä lehtikin..itse ainakin pidin tuosta artikkelista kovasti.. :odroll: se tuo vähän vaihtelua..
     
  18. Dartsan

    Dartsan Gearhead

    Tämä tykkäsi kanssa! Toki pientä parantamista löytyy, mut niin aina. Kyllä minä ainakin selvän sain tekstistä. Ja kerta linttuulla tuli läpi luettua. Jutut tututtuun tapaa lennokkaita eikä mitään tarinoita auton historiasta. Ja joku vaatemainos ei haittaa yhtään. Sillä lehti tekee muutaman roposen rahaa ja se varmaan vaikuttaa lehteen tulevaisuudessa. Ja eikös rock'n'roll ja valokuvauskin ole aika iso osa tätä tuohua. Ainakin kaikissa tapahtumissa on enemmän kameroiden kanssa kiertäjiä, kuin autojen omistajia.

    Tykkäsin! Kiitos!
     
  19. tuiremc

    tuiremc Gearhead

    Niinpä, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, tee siinä sitten lehteä joka miellyttäisi kaikkia...

    Jos itse saisin valita minkälaisen lehden haluaisin, se koostuisi seuraavista elementeistä:
    - Primerin nykyinen ulkoasu, reissujuttujen rentous ja tallikierrokset
    - Mobilistin tietous, arkistot ja kunnollinen paneutuminen aiheeseen
    - V8:n taiton, painatuksen, paperin ja kuvien laatu (ei tosin niiden tuhruisten ameriikan tyttökalenterikuvien)
    - ja sitten lisäksi asiaa asian vierestä, eli juuri ne vaate/sisustus/keräily-jutut...

    Primer puolustaa uudistuneen ulkoasun myötä hyvin paikkaansa kustom- ja rodiväen lehtenä, joten hyvä näin. Joka osaa, se tekee ja niin poispäin.
     
  20. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    aika tyhjentävästi sanottu..on se sentään hyvä et edes yksi lehti Suomessa käsittelee samalla autojen rinnalla niihin kuuluvaa kulttuuria.
     

Kerro tästä muillekin!