Uusi autoharrastajan kotimaa, ohoi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja sämpy, 2.1.2017.

  1. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ehken ole ainoa joka harkitsee kotimaan vaihtoa kun katsoo mihin Suomi on menossa.

    Vaan jos saisi fiksua keskustelua minkälaisia ongelmia muissa maissa on ja kuinka helppoa tai vaikeaa sinne on muuttaa asumaan ja tekemään töitä. Jos tästä oli jo topikkeja niin saa pistää linkkejä.

    Omat ajatukset on olleet, että EU:n ulkopuolelle pitää päästä eikä USAkaan kuulosta enää autoharrastajan unelmalta. Mitä enemmän on lukenut juttuja ja päässyt puhumaan tuolla asuneiden ihmisten kanssa, niin Australia on alkanut kiehtoa. Näköjään Suomessa ei ole kuin postilokero-lähetystö joten tieto on hankittava muualta.

    Se vähä mitä kengurumaasta tiedän, niin tuolla vallitsee aika perinteinen ajattelutapa eikä asunnoissakaan huipputekniikka loista. Maahan ei saa tuoda ruosteisia autoja ja muutenkin tuonti sinne on kai hiukan vaikeaa. Mutta tekniikasta ymmärtäville on töitä ja kun jaksaa tehdä pitkää päivää pääsee huoltohommissakin 150 tuhannen taalan vuosiansioihin. Mahtaakohan tuolla olla jossain "Suomi-yhdyskuntia".

    Vai olisiko Ruotsi Tukholmalinjan yläpuolella vielä järkevä muuttokohde? Minkälaista elämä Venäjällä mahtaisi olla, tosin kielitaito rajoittaa.
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Venäjällä varmasti ei rakentelua paljoa rajoiteta ja polttoaine halpaa.
     
  3. Holley

    Holley Gearhead

    En ihmettele minäkään. Ranskassa on nipeusvalvontaa, Englannissa kameravalvontaa.. Kanada tai jopa Uusi Seelanti? Mutta voiko niihin noin vaan muuttaa? Turismi on erikseen ja kansalaisuus on ehkä eri asia?
     
  4. Holley

    Holley Gearhead

    Ruotsissa ollaan hakemassa turvallisuutta, kyllä nekin kohta saa valvonnan mukaan.
    Venäjä? Joo sinne sinne paratiisiin!
     
  5. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Muuttakaa kirjat Ruotsiin.Tukholma on hieno paikka asua,Söderteljessä paljon suomalaisia eikä matkaa Tukholmaan kuin 36 km.Suomalaisia/suomea puhuvia harrastajia löytyy molemmista paikoista.Töihin uskoisin pääsevän heikommallakin ruotsinkielen taidolla.Harrastetallejakin löytyy vaikken tiedä miten niihin sopii uutta porukkaa.
     
  6. bottipoika

    bottipoika 2nd gear

    venäjälle ei oteta kielitaidotonta.
    joskus itse tutkin myös tuota venajälle muuton mahdollisuutta
    kun tuntuu tuo itänaapuri nykyään viimeiseltä tupakoivan kristityn valkean hetero miehen linnakkeelta.
    yleensäkkin suomesta ulkomaille muutto näyttää aika mahdottomalta
    jos ei omaa kyseisestä maasta työpaikkaa tai morsianta jo valmiiksi.
    tietenki jos rahaa on kuin kroisoksella nii asian laita saattaa muuttua
    mutta miksi sitten enää muuttaisikaan enää yhtään minnekkään.

    poikamiehen olisi tietenki varmaa helppo hommata thaikuista itselleen emäntä.
    köyhän ukkomiehen täytyy melkein vaa kituutella koti kulmilla
    ja haaveilla nettiauton sivuilla.
     
  7. bottipoika

    bottipoika 2nd gear

    kuinka hankala homma toi on? esm. pitääkös olla duuni jo valmiiksi katottuna?
    joskus nuorempana poikana mietin että olisin muuttanu Haaparantaan
    nii ei ois ollu koti Suomikaan liian kaukana.
    nuitte mietosteni aikaan
    just autonrakennus harrastuksen "helppous" oli minua länsi naapurin puolelle ajamassa.
    muistaakseeni vanhoilla harrasteautoilla oli katsastus vapaus ja oma tekosia menopelejäkin
    olisi saanut kilpiin helpommin kuin tääl päin.
    en tosin tiedä kuinka säädökset on tänä pvnä nuissa asioissa sit tuol Ruotsin puolel?
     
  8. jenkula

    jenkula Gearhead

    Ei kannata muuttaa,maitojunalla pian häpeissään kotia kun ikävä iskee.Venäjä on mainettaan parempi paikka,siellä voi tehdä miestenbisnestäkin.
     
    rane58 ja Karpov tykkäävät tästä.
  9. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Mielenkiintoinen aihe.
    Ihan ensinnä kommentoisin noihin maasta (maahan) muuton perusteisiin, ettei minulle oikein pelkkä autoharrastus riitä muuton perusteeksi.
    Jos listaisimme edellytyksiä ja arvoja maahan muutolle, tärkeimmät seuraavassa;
    - kieli ja kulttuuri oltava sellainen, että kykenen sopeutumaan ja elämään myös sosiaalista elämää (kaukoitä ja kolmannen maailman maat yms. sosiaalisen eriarvon paikat putoaa pois)
    - onko yhteisö sellainen, että myös perheeni sopeutuu ja elää täyttä elämää
    - onko saatavilla mielekästä ja hyvin palkattua työtä

    Oman kokemukseni mukaan Suomessa on keskiarvoa PAREMMAT olot ja puitteet autoharrastukselle (jos koko maailmaa katsotaan). Siksikään en lähde muuttamaan pelkän harrastuksen perusteella.
    Jenkeissä toki on paratiisi kun kalustoa on saatavilla runsaasti ja vara-osat yms speed tarvikkeet edullisia, mutta jopa monissa Euroopan maissa hinnat ja lainsäädäntö on Suomea epäedullisempaa vanhojen jenkkien harrastamiselle. Paljonko näette Etelä Euroopan katukuvassa yleensä minkäänlaisia harrasteautoja? Saksassa vanhat jenkit ovat Suomea kalliimpia hankkia. Jopa USAssa saat maksaa hyväkuntoisesta 60-70-luvun 2D HT muskeliautosta enemmän kuin täällä Skandinaviassa!

    Minne sitten muuttaisin?
    Kanada tulisi lähinnä mieleen. Siellä yhteiskunta on järjestäytynyt mielestäni hieman "eurooppalaisemmin" kuin Amerikkojen mantereilla keskimäärin (minulle iso plussa). Maisema ja ilmasto on mieleen, myös mahdollisuus suhteellisen edullisesti lomailuun Floridassa tms. Jenkkikalustoa runsaasti ja suht' edullisesti tarjolla, auton nouto rajan takaa USAsta helppoa ja halpaa. Englannin kielellä tulee toimeen ja löytyy mahdollisuus opetella Ranskaa autenttisessa ympäristössä. Länsimainen kulttuuri auttaa sopeutumisessa.

    Euroopasta lemppari olisi manner-Espanja, mutta autoharrastus siellä olisi tuskin sen helpompaa kuin täälläkään. Ilmasto, ihmiset ja ruoka sekä upeat paikat monenlaiselle harrastamiselle sen sijaan vetäisivät siihen suuntaan. Espanjan kieli ei ole vaikeaa oppia. Luulisin tulevani toimeen puolen vuoden intensiivisen opiskelun jälkeen.

    Kiinaan tai Ryssiin minua ei saisi edes kilon palasina. Liian kaukana minun arvomaailmastani. Myöskään USAan tuskin muuttaisin pysyvästi, paitsi jos sattuisi saamaan älyttömän hyvin palkatun ja mielenkiintoisen työtarjouksen. USA yhteiskuntana on lopulta karu ja kova paikka vanhenevalle ihmiselle. Jos satut sairastumaan ja/tai jäät työttömäksi, olet hetkessä puilla paljailla ja sellaisessa ahdingossa, ettei suomalainen sitä edes ymmärrä. Seen it.
     
    rane58, Pertti K, Holley ja 1 muu tykkäävät tästä.
  10. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ausseista ja uudesta seelannista on mulla sellainen luulokäsitys että autoja ei saa muutella just mitenkään.
     
    rane58 tykkää tästä.
  11. bottipoika

    bottipoika 2nd gear

    ei mad maxejä?!?! :(
     
    rane58 tykkää tästä.
  12. T.

    T. 3rd gear

    Olen miettinyt pitkään näitä itsekin. Nyt jos runnotaan läpi tuo kilometrihomma niin en tiedä jatkosta. Ja onhan noita muitakin yksityistämishaaveita, jotka voi vaikuttaa niin että lähtö on tulossa nykyisestä asumuksesta. Verot rullaa silti koko ajan, ja pitäisi vaan vääntää että pystyy maksamaan kaikesta lisää. Lisäksi kun omassa mittarissa on hieman enemmän kuin "kakskytviis", niin mitkä on mahdollisuudet työllistyä muualla. Mitä ihmiset ajattelee kun ukko pamahtaa mestoille ja kysyy "hai, juu got eni wörk for mii?", varsinkin kun koulutus on siellä duunaritasolla.
     
  13. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Siellä on tiukat pykälät, mutta kyllä Sydneyssäkin aika hurjia rakennelmia näkyi. Tosin vähemmän kuin luulisi.

    Aiheeseen vastaan Norja. Kallis maa, totta. Palkat kuitenkin hyvät. Kielitaito olisi varmasti avuksi, mutta jos kouluruotsia yrittää solkata, niin perusnorski vaihtaa lennossa englantiin. (kuten käy myös Ruotsissa)

    Kanadaan ja Ausseihin onkin sitten vähän hankalampi muuttaa...
     
    rane58 tykkää tästä.
  14. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Norjalaisilla on jo autoissaan tiemaksulaitteet ja jotenkin ne perii rahaa automatic myös Tukholman aluella.
     
  15. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Juuri mihinkään länsimaahan ei perseaukisena ole helppoa muuttaa. Tai no on, mutta yhtä pa olet siellä, kuin täälläkin. Jossain kehitysmaassa voit elää vähemmälläkin.
     
    rane58 tykkää tästä.
  16. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Olikohan se tuo autojen muuttelu minkä takia vetäisin aikoinaan punakynällä uuden seelannin ylitte. Jotenkin toivoisi että ausseissa ei kateltais niin nuukasti, ainakaan lännessä ja etelässä vähän syrjemmässä.

    Sinänsä tuollainen vähän vanhakantainen valkoisen miehen näkökulma asioihin ei olisi pahitteeksi, kuten olen ymmärtänyt tuolla olevan vallalla.

    Kanada ja Norja on ihan mielenkiintoinen ajatus, Norjassa on tullut käytyä autoharrastetapahtumassa ja kaveri asunutkin, siitäkään maasta ei tosiaan tiedä miten sielläkään pääsee vanhalla bensa-autolla ajelemaan enää 10 vuoden päästä, mutta olisi ainakin lähellä. Mukavampaa sakkia siellä oli kuin Ruotsissa ja jotenkin kotoisampaa.
     
  17. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Norjalaisilla on jo 110'000 sähköautoa ja joku visio vuosiluvusta, jonka jälkeen polttomoottoreita ei enää sallita.
     
  18. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

  19. T.

    T. 3rd gear

    18-30v? Joo, olihan ne kivoja aikoja jos vertaa nykyisiin. Minulle olisi tärkeintä kun pystyisi tulemaan toimeen omalla palkallaan, mutta kovin puskee mieleen että olisiko kreikassakin nähty aiemmin vastaava kehityskaari kuin täällä nyt.
     
  20. sectoid

    sectoid Gearhead

    Suomesta pois lähteminen käy mielessä aina vain useammin. Oma saamattomuus on pahin este, seuraavina perseaukisuus sekä kielitaidon surkeus. Jos tuo kyttäyspaske nyt autoilijoiden niskaan kaadetaan, niin yritän keksiä jonkin tekosyyn jolla voin lopettaa työssäkäymisen sekä autoilun. Mielenterveys tässä alkaa pikkuhiljaa hajoilemaan. Jokainen aamuherätys lähinnä vituttaa. Vitutuksen syynä juuri tämä kaikki kulttuurimarxismi, verotus, kieltäminen, rajoittaminen, kaikenmoinen yleinen kiusanteko.

    Täällä mainitut vaihtoehdot kiinnostavat, mutta mihinkään ei kävellä tuosta vain. USA, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti. Länsimainen kulttuuri pitää olla lähtökohtaisesti. Autojen rakentelun/muuttamisen rajoittamisen kanssa pystyisin kyllä elämään, mikäli saisi muuten rauhassa ajella ilman jatkuvaa veroryöstöä sekä kiusantekoa.

    Olen vaatimattomista olosuhteista kotoisin, joten asunnolta en vaadi paljoa. Hyvät naapurit, tai olemattomat naapurit olisi hyvä olla. Ei rottia, kelvollinen lämmitys, ehjä katto. Vanha ja kulunut olemus rakennuksissa/asunnoissa on jostain syystä aina kiehtonut minua. Haaveilen asuvani karussa mökissä, jossa on pick-up pihalla, bluegrass raikaa, jääkaapissa on olutta sekä kuivalihaa. Epärealistista toki, mutta pakko edes haaveilla.[​IMG]
     
    Ranee, cutlass cruiser, cellu ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!