Uusi Challenger Suomessa.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja onbuicks, 8.4.2009.

 1. 383

  383 Gearhead

  Jos menit mäkelänkatua 06.30 niin sitten olit
   
 2. M

  M Gearhead

  Ei kangasalassa vaan kangasalla. Ihan näin offtopicina..
   
 3. kippo761

  kippo761 2nd gear

  Jaah, olin kyllä silloin vielä torkkumassa... Se oli sitten todennäköisesti eräs herra P., Vantaalta päin. Muita tuollaisia ei täällä päin tietääkseni ole.

  Tilastoista kiinnostuneille todettakoon että Suomi-yksilöiden vuosimallijakauma menee tällä erää suunnilleen seuraavasti:

  2008: 5 kpl
  2009: 9 kpl
  2010: 10 kpl
  2011: 6 kpl
  2012: 1 kpl
  2013: 1 kpl

  Enemmistö autoista (16 kpl) on SRT8-versioita, R/T-malleja on 11 kpl, ja kuutoskoneisia SE/SXT-versioita on 5 kpl.

  Värivalikoiman suhteen olemme näköjään olleet varsin konservatiivisia. Suurin osa on joko mustia (41%), oransseja (28%) tai punaisia (16%) - muita hajavärejä on yhteensäkin vain kourallinen.
   
 4. Jordan

  Jordan 3rd gear

  Mutta hemiinhän ei oikeastaan voi ottaa väriksi kuin hemioranssin
   
 5. tyly

  tyly Gearhead

  Eli Suomessa on ainakin yks 392 Hemillä olevakin, maahantuojan kautta ei ole vissiin koko euroopassa tuontimallistossa.

  onko jollain SRT:n omistajalla tai korjaajalla enemmän tietoo, miten toi ajoitus oikein toimii.

  Olen ollut siinä uskossa, että imusarjan alla oleva kikkare olis joku solenoidi, joka avaa tai sulkee öljynkulun nokalle, ja se sit jarruttaa nokkaa ja sitä myöten aikaistaa venttiileitä.
  Mut nytten kuulin, että se "solenoidi" oliskin vaan eculle tietoo antava anturi, sillä ei olis öljynkulkuun mitään tekemistä, vaan nokkapyörässä oleva jousi kiristyy kierrosten mukaan ihan manuaalisesti. Jotenkin epäilen kyllä tätä jälkimmäistä juttua, mutta tietoa kyselin maahantuojalta, ja sieltä kerrottiin tämä juttu?

  mulla ei valitettavasti ole vielä uutta Challengeria, mutta moottoreita on ollu parikin, eli ensiks oli 5.7 Hemi ja nyt on 6.4 Hemi -13 ja on -70 Challengerissa kiinni.

  Vasemmalla 392

  [​IMG]
   
 6. MudMax

  MudMax Gearhead

  Toukokuun lopussa oli http://www.ajoneuvotiedot.fi/dodge sivuston mukaan liikennekäytössä 2 mustaa 6.4 automaattia, nyt ilmeisesti jo enemmän...
   
 7. kippo761

  kippo761 2nd gear

  Yksi tullut kesällä lisää, nyt niitä on siis kolme (2x2011, 1x2012). Kaikki mustia, kahdessa hopearaidat, yksi ilman (tällä erää teipattuna mattamustaksi). Pääkaupunkiseudulla pyörivät.

  Minulla ei valitettavasti ole moottorin sielunelämästä niin spesifistä tietämystä että osaisin tuohon tylyn kysymykseen mitään sanoa...
   
 8. starcraft

  starcraft Gearhead

  Tämänkin voinee jo paljastaa kun oli Vaasassa näyttelyssäkin. Eli 2008 vuosimallin srt8. Ei vielä rekisteröity. Onko jo listassa? Auto siis Vaasassa.

  [​IMG]
   
 9. Timmo

  Timmo 1st gear

 10. niclas

  niclas 3rd gear

  https://www.youtube.com/watch?v=dl__hrNkckI

  "Chrysler HEMI VCT

  The PC2M varies the timing of the valves, advancing or retarding their opening relative to piston motion. The 5.7L HEMI has one Oil Control Valve (OCV), an electro hydraulic pulse width modulated solenoid that controls oil pressure to the camshaft phaser by taking supply oil and routing it to two oil passages inside the OCV. The OCV is mounted horizontally and centered behind the timing cover. The OCV is attached to the block. The OCV connector is part of the MDS harness. The camshaft phaser replaces the standard camshaft sprocket. The phaser is attached to the camshaft by a single bolt. The phaser has internal vanes. The OCV regulates oil flow to either side of the vanes to cause the phaser to rotate and thus change the position of the camshaft. One oil gallery supplies oil to the OCV, and two oil galleries supply oil to the number one camshaft bearing for advance and retard of the camshaft phaser. There is a tone wheel attached to the camshaft phaser that is used by the camshaft position sensor. The OCV controls oil flow to the camshaft phaser, thereby controlling the operation of the VCT system.

  On the Chrysler VCT system the valve timing is advanced in default position so the below OCV values will work as follows:

  * If the OCV is 0% the valve timing is advanced in the default position.
  * If the OCV is at 100%, the valve timing is retarded.
  * If the OCV is at 50%, there is no oil flow and the system holds its current position."

  Tuollaista infoa sain kaivettua, en tiedä onko apua..
   
 11. kippo761

  kippo761 2nd gear

  Kauppias toki haluaa raflaavan otsikon... Ja siis sikäli validi lause, että minunkin tietääkseni kyseessä on ainoa 2013 mallinen vempele täällä tähän mennessä.

  Starcraftin Vaasa-bongaus on tiedossa oleva yksilö, roudattu Texasista tänä kesänä...
   
 12. starcraft

  starcraft Gearhead

  Näin arvelinkin, että tiedossa jo on.

  Jotenkin tuntuis että muitakin yksilöitä on joskus tullut kuvattua. Harmi vaan kun tuolla kuvasivulla on senverran paljon kuvia, että sieltä etsiminen ottaa melkoisesti aikaa.
   
 13. kippo761

  kippo761 2nd gear

  No niin, sen verran tästä aiheesta vielä updatea että aiemmin bongatut Challengerit Kangasalalta ja Järvenpäästä on nyt tavoitettu. Järvenpään yksilö paljastui 2013-malliseksi (SXT), eli sitä myöten tuo edellä mainittu Nettiauton mainoslause ei enää kyllä oikein päde :)
   
 14. 383

  383 Gearhead

  nähty musta mustilla vanteilla ja siirtokilvillä täytyy seurata jääkö meidän kylään
   
 15. kippo761

  kippo761 2nd gear

  Olisiko se nyt siis ollut tuo yllä mainittu Malmilla myynnissä oleva yksilö vai joku muu..?
   
 16. 383

  383 Gearhead


  samalta näyttää
   
 17. 383

  383 Gearhead

  Tämäkin saanut oikeat kilvet
   
 18. kippo761

  kippo761 2nd gear

  No niin, pidimme lauantaina ensimmäisen new gen Challengerien kokoontumisen Tampereen suunnalla. Paikalle saapui 14 autoa, mikä on siis jo suunnilleen puolet Suomessa kilvissä olevista vehkeistä.

  Kiitoksia kaikille osallistuneille!

  [​IMG]
   
 19. JOVA82

  JOVA82 1st gear

  Onkos muuten tietoa onko yhtään hellcat:iä suomessa kilvitettynä... Tällä hetkellä se kun on ainoo -95 jälkeen valmistettu auto joka yhtään kiinnostaa, vaikkakin on takuulla reilusti yli mun budjetin. :cry:
   
 20. ata

  ata Gearhead

  Ai teitä on noin paljon täällä... ei olla tuommoista meettiä saatu aikaiseksi noiden meidän uudenmallisten GTO:iden kanssa kuin maksimissaan 2 autoa riviin kerralla, eikä niitä taida Suomikilvissä edes olla kuin 5 kappaletta ja muutama kilvetön yksilö päälle...
   

Kerro tästä muillekin!